Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
No jeste ze nebydlis v panelaku, by ses zvencla
Jinak doporucuji naucit miminko spavat i v „hluku“ venkova, az prijde druhy sourozenec, tak chci videt, jak si zjednas doma klid na spani miminka ![]()
Řekla bych že nemáte smůlu. Naši sousedi jsou taky vesměs hovádka a spíš bych řekla že je štěstí narazit na normální sousedy. Ale co bys chtěla, jsme v čechách
![]()
Příspěvek upraven 04.07.12 v 11:05
Asi smůla na souseda.
Nebo prostě jen zrovna neměl náladu, tak tě takhle „odpálkoval“, když říkáš, že předtím jste měli vztahy dobré.
Ano mám stejnou zkušenost ba i naopak… kdy naschvál začali sekat či řezat něco na ciruklárce když jsme dala malou ven do kočáru.
No, uprimne, 4× denne venku? To mi prijde dost, nemohlo by dite spat obcas uvnitr, kdyz soused sece travu? Predpokladam, ze ji nebude sekat cele odpoledne( tj. muze chvili pockat) na druhou stranu bych zase neocekavala, ze prestane, kdykoli budes davat dite spat( 4× za den), taky se tim asi nechce zabyvat s prestavkama cele odpoledne. Asi se budete muset domluvit na kompromisu…
Kdybych viděla, že sousedovic dítě na zahradě spí, tak bych sekačku vytáhla později. Naši sousedé měli loni také dítko ve věku, kdy si párkrát denně buclo v létě venku a byli jsme k tomu sami od sebe ohleduplní, nikdo nás žádat nemusel. Prostě jsme viděli kočár a bylo. Snad budou stejně ohleduplní oni k nám. Ale vzhledem k tomu, že sekají max 1-2× týdně, tak i kdyby ne, tak se taky houby stane. Jiné aktivity, jako tlumení se s partou při grilování a podobně, to už bych nežádala ani já po nich a oni by ani nemohli po nás.
@helenkka píše:
No, když si představím sebe, kdybych se nachystala, že jdu sekat trávu a najednou mě někdo prosil že nic, tak by mi to asi vadiloNicméně bych se asi přizpůsobila, ale neochotně
Taky bych to tak měla
Když byl kluk malej, měli jsme taky protivu souseda a musel se kluk naučit spát i v rámusu ![]()
Ja to zase vezmu z druhe strany, mame jedny prime sousedy vedle a neprime dva, sousedici se zahradou.
V obci je vyhlaska, ze se nesmi v nedeli delat hluk ze sekacek, cirkularek, pil a ostatni (o tom, ze ji mnozi nedodrzuji je vec jina).
Navic sousedi maji vsichni deti v ruznem veku a kdybych brala ohledy na vsechny, tak proste neposekam nikdy a sorry - sobotu si chci uzit jinak, nez litat se sekackou. Takze vcera jsem posekala pul zahrady dopoledne a skoncila jsem ve 12, protoze vim, ze deti spi. Ale treba soused tuhle sekal v sobotu v osm rano, coz mne vubec nevadi, ale zase vedlejsi soused, ktery si rad prispi, se mohl posrat.
Takze ja treba sekat kdykoliv s vyjimkou ranniho, poledniho a nocniho klidu, ale zase tuhle tady vecer meli sousedi posezeni - drepeli tu od dvou hodin do sesti, ja potrebovala posekat do osmi a vim, ze mi to trva hodinu, tak jsem proste v pul sedmy vytahla sekacku, motorovou a sekala a oni taky meli blbe kecy, ale kdybych ja mela ohledy na ostatni, tak neposekam nikdy…
Ano ohledy mam, ale jen na sousedky s detma, protoze mam taky deti, ale pochybuju, ze treba meho manzela-chlapa by trklo, ze nema sekat po obede, jen proto, ze sousedi maji mimino - mimochodem s miminem muzes s kocarkem odjet pryc, kdezto se spici batoletem doma v posteli nikoliv…
@Anonymní píše:
Raději anonymně kvůli sousedům. Bydlíme v domku, z obou stran sousedi. Včera podruhé za půl roku života našeho mimča jsme souseda požádali, aby nezačínal sekat trávu, protože zrovna uspáváme malého v kočárku na zahradě. Odpovědí nám bylo, že tentokrát sekat nebude, ale ať si nemyslíme, že příště bude na naše dítě brát nějaké ohledy. Dost mě to překvapilo, i tak, že jsem na to nestačila zareagovat. Do této doby jsme podle mě měli docela dobré sousedské vztahy, dokonce jsme párkrát večer poseděli, a teď najednou taková lhostejnost. Podotýkám, že se jedná o chlapa (gaye). Opravdu chci tak moc, když potřebuju, aby se dítě 4× denně na 30 - 40 minut prospalo? Naše druhé sousedy, kteří také měli miminko, jsme v tomto vždy respektovali a nepřišlo nám to nikdy jako problém - prostě se sečením trávy počkalo. Máte to někdo podobně? Chci tak moc, máme smůlu na souseda?
Podle mě chceš dost. Opravdu. Pokud máš problém s uspáváním, doporučuji uspat v kočárku doma a vyvézt po sekání trávy nebo uspat na druhé straně domu - vždyť přece nemůžeš doopravdy chtít, aby sousedé brali ohled 4× denně na skoro hodinu?
A jestli si chceš počíst o opravdu bezohledných sousedech, pohledej ve fóru nebo založ novou diskusi, věřím, že zjistíš, že jsou vlastně tví sousedé přímo vzor tolerance…
Bydlím v bytovce a nám přesně v době oběda kdy malý spí seká město trávo traktorem přímo pod okny, jsem v přízemí takže taky krása, ale stěžovat si jít nemůžu
Pochybuju že by hodinku počkal ![]()
Naše holka spala za všech vesnických zvuků, a druhá rovněž, protože když měla spát, soused pravidelně sekal, řezal dřevo, jak cirkulárkou, motorovkou, tak křoviňák vytáhl, jezdil traktorem, atp. Holky se naučily spávat tvrdě a pak když sousedi slavili svatbu do tří do rána, s mega silnou hudbou, holky spaly a my rodiče nikoliv. ![]()
No a další příklad ze života, u našich, dům pro tři rodiny, mladí v podkroví, jejich rodiče první patro, naši přízemí, mladí mají dvojčata kluky a naučila je uspávat v kočárku na odpočívadle na patře, naši nemohli ani bouchnout dveřma, protože kluci pořád vzhůru, nemohli jít ven, ani dovnitř, nemohli se na chodbě normálně bavit, natož aby něco řezali atp.
No milá dvojčátka takto spávala od jedné do pěti, od svých tuším 10 měsíců až do skoro tří let.
Takže bylo to pro naše také omezující a hlavně aby měli klid, že sousedka zase bude doslova prudit, že jí budí děti, tak odjížděli o půl jedné a vraceli se kolem té páté, ale vždycky to také nešlo ![]()
Si nevyberieš niekedy. My napríklad máme takých susedov (ja ich volám Poťápanci), ktorým vadí, že cez deň občas zabrešú naše psy.
Minule pán Poťápaný prišiel za mojim priatelom že nám breše fenka tak priatel sa na neho tak pozrel a spýtal sa ho či čakal, že bude miaukať
že psy štekajú, mačky miaukajú… a že s tým nič nenarobí a bolo by niečo iné, keby štekali v noci. Je to práve Poťápancov pes, ktorý breše aj v noci! Ale to už im nevadí, a aj keď sú na dovolenke tak ich pes robí bordel lebo vie že nie sú doma a breše aj celý deň vkuse ako magor. Alebo po našich psoch hádžu jablká a potom sa čudujú, že keď sa priblížia k nášmu plotu, tak po nich naše psy vyštartujú.
Ale to nie je všetko, máme papagáje ktoré občas zaškriekajú, sú na záhrade a nedávno mi začali chodiť smsky že nás dajú na úrad atď, a že máme cez voliéru prehodiť deku.
(voliéra je 5m vysoká, tak som im odpísala nech nám kúpia deku 20×20m a že ju cez nich prehodíme)…a tiež by ma zaujímalo, čo budú robiť, keď sa o pár dní narodí naša prvorodená, či mi tiež napíšu, keď bude plakať, aby som cez ňu prehodila deku… ![]()
Nevím.. ![]()
nikdy mě nenapadlo žádat souseda, aby přestal dělat nějakou práci, kvůli mému dítěti… ![]()
Když začne sekat a mám prcka venku, počkám jestli se vzbudí nebo ne.. jestli se vzbudí, tak ho vezmu dovnitř.. ![]()
Upřímně, kdyby požádal někdo mého manžela (který nemá moc času na sekání, pořád je v práci, tak je rád, že si najde chvíli a poseká), nevím co by řekl.
![]()
asi něco jako, až budete sekat tak to máte vzít i přes naší zahradu, že nemá čas se řídit podle druhých a za hodinu už musí být v práci ![]()
a nebo ať si dáte dítě dovnitř.. ![]()
Třeba teď jsme slavili prcka narozeniny a jak přišli hosté, tak soused začal sekat trávu. No taky jsem nadávala…
No co mu říct
posekal a žilo se dál.. ![]()
Anonymně, právě kvůli problémům se sousedy.
Sousedy máme jen dvoje, jedni v pohodě - pozdravíme se, prohodíme pár slov, tykáme si, ale zase nic blízkého.
Zato ti druzí… Podle teze, že s naším domem byly vždy problémy, jsme jaksi negativní postoj nevědomky koupili spolu s domem. (ano, jsme hnusní zbohatlíci, kteří koupili luxusní dům - tedy dle jejich názoru) Pán zřejmě doma vládne tvrdou rukou, podle všeho mého muže lituje, protože má špatnou (neposlušnou, dominantní) ženu (mě). No a tak mi dává najevo, že já jsem ta špatná… Obvinil mě ze psaní anonymních udání (v době, kdy jsem ani nevěděla, jak se jmenují), nikdy mi neodpověděl na pozdrav, tyká mi, ječí po mě - až jsem jednou bouchla, zaječela jsem si taky, poslala jsem ho tam a ještě dál - no a pak se to řešilo na obci. Od té doby mě ignoruje (díkybohu), dětem jsme vysvětlili, že náš pán nemá rád a tak ho nemusí zdravit - zato nás začal trestat…
Seká zásadně v 6:00 pod oknem naší ložnice, pak pokračuje pod okna souseda - a seká na etapy, ten jeden plac mu vydrží na několik dní. Co nejblíže naší pergole a současně sousedově domu zřídil kupu hnijícího sena, trávy a větví (celá rodina tam jezdí slavnostně vyklápět kolečka, až je to legrační), no prostě… Tohle jsou sousedi
![]()
Raději anonymně kvůli sousedům. Bydlíme v domku, z obou stran sousedi. Včera podruhé za půl roku života našeho mimča jsme souseda požádali, aby nezačínal sekat trávu, protože zrovna uspáváme malého v kočárku na zahradě. Odpovědí nám bylo, že tentokrát sekat nebude, ale ať si nemyslíme, že příště bude na naše dítě brát nějaké ohledy. Dost mě to překvapilo, i tak, že jsem na to nestačila zareagovat. Do této doby jsme podle mě měli docela dobré sousedské vztahy, dokonce jsme párkrát večer poseděli, a teď najednou taková lhostejnost. Podotýkám, že se jedná o chlapa (gaye). Opravdu chci tak moc, když potřebuju, aby se dítě 4× denně na 30 - 40 minut prospalo? Naše druhé sousedy, kteří také měli miminko, jsme v tomto vždy respektovali a nepřišlo nám to nikdy jako problém - prostě se sečením trávy počkalo
. Máte to někdo podobně? Chci tak moc, máme smůlu na souseda?