Lhostejní sousedé

Napsat příspěvek
Velikost písma:
35330
4.7.12 13:46

Ale no tak. Ano, pozadala jsi ho podruhe, vyhovel ti, ale rozhodne ti nemusi vyhovet vzdycky. Naschval to nebylo. Jemu nemusi vyhovovat cekat se sekanim, az tve dite dospi a tobe, ze bys mela uspavat dite doma… :nevim: Je to chlap a docvaknout mu to nemusi a ani neni povinen ti vyhovet.
Argument, ze tve dite nikdy jinak nespalo, tak ho to ted nebudes ucit, ma asi stejnou vahu, ze kdyz treba soused seka travu kazde sobotni dopoledne, tak ted jen kvuli tobe nezacne v sobotu odpoledne, kdyz ma fotbal( karty, co ja vim).
I ty bys mela byt tolerantni, tvoje dite je nejdulezitejsi pro tebe, pro nej ne, sekanim travy rozhodne nedela nic spatneho a nedela to evidentne naschval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
4.7.12 13:51
@Len-til-kah píše:
Lesino edituj si toooo :cert:, přehlídla ses v autorovi :*.

Ani podle rozpisu by se nedalo, dítě spí každou chvíli jinak.

Příspěvek upraven 04.07.12 v 13:33

Ty bláho, no jo, díky a moc se omlouvám… Přiznávám, že mě ta reakce překvapila - no, alespoň už vím proč :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
4.7.12 13:54
@Renčí2 píše:
A já zakladatelku chápu! Proč by se dítě nemohlo vyspat venku? A třeba jinde na zahradě do nelze, třeba kvůli slunci nebo jezdícím autům, co já vím. My jsme taky sousedům v tomto vycházeli vstříct a vůbec nám na to nepřišlo nic divného, protože není nic horšího než špatně vyspané dítě.Zakladatelko, ani mě reakce ostatních lidí tady nepřekvapili, spousta lidí nevidí dál než za svůj plot. Nechtějí se nechat někým omezovat, ale to, že svým hlukem omezují ostatní, to už nevidí. Kdyby byli lidi jiní, tak by nemlčeli, když ví, že soused týrá dítě, apod. A co bysme tím pádem chtěli taky od našich politiků, oni jsou k nám taky lhostejní, jen dělají ve velkém to co lidi tady v malém.

co to sem pletes, to uz je hodne off ne :roll: :roll: :roll: bodejt by ditko jinak zaspalo, kdyz vsichni zrejme chodi po zahrade po spickach.. myslis ze to je normalni?? ja myslim ze ne..
myslis ze takove ohledy na nej budou brat ostatni cely zivot? ve skolce, skole, v praci??
deti nejsou kristalove krehke veci ale normalni lidi, pokud to nekomu vadi tak at si je da doma za vitrinu :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Iveta89
4.7.12 13:56
@beruska2× píše:
co to sem pletes, to uz je hodne off ne :roll: :roll: :roll: bodejt by ditko jinak zaspalo, kdyz vsichni zrejme chodi po zahrade po spickach.. myslis ze to je normalni?? ja myslim ze ne..
myslis ze takove ohledy na nej budou brat ostatni cely zivot? ve skolce, skole, v praci??
deti nejsou kristalove krehke veci ale normalni lidi, pokud to nekomu vadi tak at si je da doma za vitrinu :roll:
:pankac: :pankac: :pankac: :pankac: :pankac: :mrgreen:
  • Citovat
  • Upravit
35330
4.7.12 13:57
@beruska2× píše:
deti nejsou kristalove krehke veci ale normalni lidi, pokud to nekomu vadi tak at si je da doma za vitrinu :roll:

No, ja myslim, ze bude uplne stacit mladsi sourozenec…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24603
4.7.12 14:00
@74paja píše:
No jeste ze nebydlis v panelaku, by ses zvencla :lol: Jinak doporucuji naucit miminko spavat i v „hluku“ venkova, az prijde druhy sourozenec, tak chci videt, jak si zjednas doma klid na spani miminka ;)
:palec: :palec: :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12865
4.7.12 14:01
@beruska2× píše:
:mrgreen: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
4.7.12 14:02
@kvaček píše:
Anonymní.. já si myslím, když ti jednou vyjde vstříc, že stačí.. Podruhé nemusí, nemusí se přizpůsobit, bohužel je to tak..
Ajak často seká trávu??I podle toho.. jako dvakrát nebo třikrát do měsíce bych se na to vykašlala řešit a opravdu s kočárkem někde šla - pokud nejsou takový hyce..

Tak tráva se údajně máí sekt dvakrát třikrát do týdne. My máme pomalurostoucí trávu a ta se seká jednou týdně :roll: Hnus fialovej ta tráv, na půl zahrady vyseju louku a budu sekat dvakrát ročně, aLE JE MI JASNÝ, ŽE SOUSEDI ZAS BUDOU PINDAT, ŽE JIM Z LOUKY LÍTÁ CHMÝŘÍ DO JEJICH BAZÉNU :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
817
4.7.12 14:02

Já se musím zastat zakladatelky. Pokud by mě někdo požádal, jestli bych nemohla posekat později, nemám s tím problém. Sama se snažím nedělat např. v něděli žádné hlučné práce, ač na to u nás vyhláška není a každej si vesela seká a řeže. A je taky rozdíl zahrada a zahrada. U řadovek jsou mnohdy zahrádky maličký a od sousedů opravdu slyšíte všechno. Přejít si na druhej konec zahrady nic neřeší. Taky si myslím, že by na sebe lidé mohli brát větší ohledy, řeším podobný problém se sousedem taky a je to ubíjející.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
474
4.7.12 14:05

Mě se osvědčilo zvyknout malou na to, aby při klasických vesnických zvucích spala. Naproti máme zemědělský družstvo plus na sloupu visí amplión obecního rozhlasu, sousedé mají taky sekání trávy a řezání dřeva na cirkulárce jako oblíbenou výplň víkendových odpolední, a co se družstva týče, takhle přes léto tam bývá poměrně rušno třeba od pěti ráno až do deseti večer… a těžko tam zajdu a poprosím je, aby chlapci s tou siláží, krmivem nebo sklizňovejma pracema počkali, až se mi vyspí dítě. :lol: I když se přiznám, že občas si taky zanadávám.

Každopádně teď malá v klidu zaspí i zkoušku sirén, jako dneska, takže se kolem ní nemusíme vyloženě plížit a je to docela osvobozující pocit. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24603
4.7.12 14:07

Tak jsem proletěla celou diskuzi a nedá mi než souhlasit s většinou.
Zakladatelko, vážně, sused je na svém pozemku a ty po něm nemůžeš chtít aby odložil sekání, to samé mohl říct on to aby si zalezla s malým do baráku bo on chce kosit… :nevim:
Nevím ale tohle říct soused mě, tedy kdyby mě o to požádal tak bych se teda naštvala…A navíc jak už tu bylo psáno, tak dítě se má učit spát hlavně za hlasnějšího zvuku…
my třeba jako dětká spávali i u hlasné hudby a nebudili jsme se nato vůbec…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
4.7.12 14:12

Kdybych byla v kůži zakladatelky, tak bych měla dítě na zahradě a pokud by šel soused sekat, tak bych se oblékla a vzala dítě a šla se s ním projet..
Chápala bych, kdyby tam něčím mlátil, vrčel denně, ale jestli je to jednou, do týdne- nevím, jak kdo seče často, tak bych to opravdu nehrotila…
A přesně slyším souseda.. Každý den několikrát má malé na zahradě a já jednou, dvakrát týdně chci posekat trávu a ještě se mám ohlédat, proč s ním nejde na procházku..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7954
4.7.12 14:15
@mroe píše:
No, ja myslim, ze bude uplne stacit mladsi sourozenec…
:pankac: :pankac: :pankac: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Naima
4.7.12 14:28

Ono to chce tak nějak žít kompromisně, musím říct, že nám se to daří s jedním i druhým sousedem na výbornou :palec:. Už jsem psala, že i coby bezdětní jsme tak trochu brali sami od sebe ohled na spící dítě na zahradě, ale zase odsud podsud. Sekačku jsme vytáhli později, ale že bych se jinak žinýrovala, tak to ani omylem a sousedka by to po nás ani nechtěla. To bych pak taky mohla požadovat, aby se její děti nevyskytovaly při mé nemoci na zahradě, protože piští, ječí, smějí se a dělají bugr a já chci přes den spát při otevřeném okně :lol:.

• Citovat
  • Upravit
Hanka1
4.7.12 14:33
@Gina108 píše:
Tak tráva se údajně máí sekt dvakrát třikrát do týdne. My máme pomalurostoucí trávu a ta se seká jednou týdně :roll: Hnus fialovej ta tráv, na půl zahrady vyseju louku a budu sekat dvakrát ročně, aLE JE MI JASNÝ, ŽE SOUSEDI ZAS BUDOU PINDAT, ŽE JIM Z LOUKY LÍTÁ CHMÝŘÍ DO JEJICH BAZÉNU :roll:

Uplne jsem si vybavila situaci pred peti lety - my na jare cerstve nastehovani a rada pod nama uz zarostle zahrady, vedle nas stejna zastavba tam bydleli od podzima a meli travu aspon zasetou. A k nam chodili s priblblymi dotazy, kdy jako tam nebudeme mit plevel a proc si nezaplatime Ukrajince, aby ho vytrhavali. No za Ukrajince jsem byla ja a sotva na jedne casti pozemku plevel vytrhala, tak na druhe uz to bylo zarostle. Na podzim uz byly penize na to zalozit zahradu a jelikoz tomu nerozumime ani zbla, tak nam ji asi jako jedinym v okoli zalozil a osazel zahradnik a razem jsme byli trnem v ocich tem, co maji male stromky, ze oni museji cekat az vyrostou a my uz mame vzrostle :evil: a podobne priblble perly, ze by se daly tesat… :twisted:

No a situace po peti letech? Soused vedle ma naprosto sterilni zahradu s jednim zakrslym stromkem a navazkou hlinu ozdobenou peti kamenama a rika tomu skalka :zed: a kdyz mu zafouka par listku z naseho stromu, tak je na mrtvici a chodi to ukazovat vsem sousedum okolo, ovsem nam to nerekne (ja bych vzala svoji sekacku, prejela tam a zpet a bylo by po listkach) a dva sousedi prilehli zahradou - jedni jsou pracovne v zahranici uz treti rok, takze travu chodi sekat dvakrat rocne jejich deda - takze louka s pampeliskama, druzi jsou nastesti v pohode a normalni (ty nam na ten plevel kdysi pujcili aspon krovinak…)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová