Máte mimi a nikoho v okolí s dětmi?

Anonymní
3.7.12 12:10

Máte mimi a nikoho v okolí s dětmi?

Je to takové jiné - mám miminko, bydlím na vsi, kam jsme se teprve přistěhovali. Děti ve vsi jsou jenom asi dvě a mnohem starší, asi desetileté, nejbližší město asi 15 km. kde nikoho neznám. Vazba na kamarádky v jiných místech - žádná nemá malé mimi. I kdyby byly zdálky s mimi na návštěvy a dovči by to bylo fajn. Takže procházky sama, není s kým probrat maminkovské strasti a radosti. Bude určitě hůř, až začne mimi komunikovat, na písek, hrát si na hřiš´tátku na dvorku - ale sám. Budou mu určitě vrstevníci chybět, pozná jiné děti zřejmě až ve školce ve městě, kde je možné, že se děti již budou prostřednictvým mamimek ze stejného města znát. Takže bůhví, jak tam zapadne. Dost mne to trápí, že bude malý vyrůstat takhle sám, bez vrstevníků, bude se asi dost nudit a smutný, že nemá kamarády. :( nehledám zde řešení, jen jsem si potřebovala trochu vylít srdíčko. :,(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1769
3.7.12 12:25

A odkud jsi??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.7.12 12:42

Jak jsem psala malá vesnice, nesejde na tom vlastně kde, když dítě nemá s kým vyrůstat v denním běžném životě :?

• Citovat
  • Upravit
zichisek
3.7.12 12:57

Ono není nic jednoduššího než prostě jezdit častěji do většího města. Nevím, co jste za vesničku, že by v celé vsi byly jen 3 děti? :think:
Můžete jezdit na kurzy plavání, do mateřského centra, cvičení maminek s dětmi, do yamahy…je toho fůůůra a určitě potkáte plno jiných dětí. Nebo vyrazit jen tak na výlet a stavit se na dětském hřišti.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.7.12 13:02

:) Tak jsem si taky myslela, že to bude. Jenže - plavání s dětmi v našem blízkém městě není, mateřský klub není, cvičení až od tří let, nic, zhola nic pro mimina. A dětská hřiště v oklí jsou, tak budem jezdit, to je jasný. Tolik závidím dvojicím maminek s kočárky…ach jo. budem nuset asi zapracovat na sourozenci.

• Citovat
  • Upravit
4706
3.7.12 13:19

**taky mam dvě malý děti a bydlim taky 3tí rok.. sice ve městě, ale taky to neni jednoduchý… se starší dcerou jsem navštěvovala mateřská centra, bazény, než se narodila druhá, ale stejně jsme byli všeho všudy sami a taky se zabavily..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
3.7.12 17:28

Ale ono dítě do tří let toho kontaktu se stejně starými dětmi zas tolik nepotřebuje. Samozřejmě jsou děti hodně společenské, ale obecně spousta dětí s do 3let hraje spíš vedle svých vrstevníků než spolu.
Pokud chceš pro dítě parťáka a v sousedství nikdo není, budeš mu ho muset porodit :lol:
Kluci jsou právě oba nahoře a dělají tam nějaký lotrovinky :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová