Interrupce a hned další?

14
30.6.12 20:33

interrupce a hned dalsi?

Zdravim, obracim se na vas s dotazem. Pred cca 3 mesici jsem byla na interrupci. Mam roztrousenou sklerozu, doktor mi rekl mozne nasledky jak pro me tak i pro dite. Volbu ovsem nechal na me. Ano priznavam, je to i moje vina(nez zacnete moralizovat),brala jsem prasky jak lentilky. Nicmene chybou se clovek uci-antikoncepci hormonalni beru na minutu presne(to myslim absolutne vazne) + kondom (dalsi mozna interupce je az za pul roku od predchozi)…jenze co se stalo-v dobe 7denni pauzy kdy se antikoncepce nebere asi 4 den menstruace nam praskl kondom. Super, nasledoval hovor s gynekologem kde mi rekl ze si mam vzit postinor, do 6 hodin sem ho hned spolkla. Gynekolog si ale odjel na 2 mesice na dovcu /zastupuje ho jiny. Mam strach ze jsem zase v tom, mam takovej strach ze nejsem schopna si udelat ani test! myslite ze muzu byt tehotna?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
65091
30.6.12 20:35

I při té 7mi denní pauze jste chráněná antikoncepcí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2551
30.6.12 20:36

Tak já myslím, že pokud bereš antikoncepci, tak i v té sedmidenní pauze jsi chráněná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13770
30.6.12 20:37

Ahoj, neměj strach! Všude se píše, že v i v 7 denní pauze jsi chráněná! Plus jsi měla ten postinor, tak to už by byla obrovská náhoda, kdyby jsi byla fakt těhotná! Pro Tvůj klid, si udělej tak za 14 dní test a uvidíš, že to bude naprosto v pořádku! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7907
30.6.12 20:37

Ano jsi chráněná+postinor…to by musel být zázrak aby to bylo těhu. Myslím že můžeš být v klidu. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
30.6.12 20:38

Ja si taky myslim, ze pokud se bere antikoncepce poctive, tak ucinkuje i behem pauzy a kondom ani neni tolik treba a myslim, ze ani nebyl treba ten postinor.

a postinor urcite staci, jen se bere tusim 2×, ne?

podle me tehotenstvi je silne nepravdepodobne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662
30.6.12 20:38

Tak to že otěhotníš během ms je velice nepravděpodobné, k tomu si měla ten postinor a ještě tě chrání HA, takže kdyby si byla těhu, tak by ses měla nechat zapsat do guinesovy knihy rekordů :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13770
30.6.12 20:43
@Katka86 píše:
Tak to že otěhotníš během ms je velice nepravděpodobné, k tomu si měla ten postinor a ještě tě chrání HA, takže kdyby si byla těhu, tak by ses měla nechat zapsat do guinesovy knihy rekordů :mrgreen:

Jojo, nebo spíš do knihy zázraků :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
30.6.12 20:51

Holky jste skvely, dekuju! Ja to nikomu nerekla…vim ze kazdej by me akorat odsoudil. Premyslim i o sterilizaci, i kdyz mi je 23. S tou sklerozou me nic dobryho asi neceka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2551
30.6.12 20:59

Já vím, že jsou různé formy RS. Kamarádka má taky RS a má tříletou holčičku. Otěhotněla už s diagnozou RS - těhotenství bez problémů, pouze měly obavy z ataky po porodu, tak myslím nekojila, ale nemoc ji to naštěstí nijak nezhoršilo :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
30.6.12 21:07

@char myslím, že těhotenství je silně nepravděpodobné.
Ale taky znám jednu paní s RS, která otěhotněla, porodila, dokonce to celkem dost zpomalilo chod nemoci. A jako náctiletá jsem byla v domově, kde se starali o postižené, trochu jsem tam dobrovolničila a potkala jsem tam pak na srazu všech návštěvníků dvě, které dítě měli :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.6.12 21:09
@char píše:
Holky jste skvely, dekuju! Ja to nikomu nerekla…vim ze kazdej by me akorat odsoudil. Premyslim i o sterilizaci, i kdyz mi je 23. S tou sklerozou me nic dobryho asi neceka…

Ahoj reaguji na Tvůj příspěvek. Sama mám Roztroušenou sklerózu, je mi 21 let a sterilizovat se opravdu nedávej. Co já bych za to dala mít miminko i přes možné následky… Snažíme se rok a stále nic. Znám spoustu holek, které odrodily i přes RS a jsou v pohodě i s miminkem ba i lépe se cítí po porodu. Jsi náchylnější více k atakám než když nejsi v jiném stavu to ano, ale ačkoliv je to nepříjemná nemoc, v životě hodně bere, tak i přes to jsou v životě cennější věci pro které stojí bojovat! Záleží samozřejmě na Tobě, ale s pomocí doktorů nevidím v otěhotnění žádný problém… :palec:

• Citovat
  • Upravit
2551
30.6.12 21:12

Mě teď ještě došlo, že mám ještě i další kamarádku s diagnozou RS a ta má princezny dokonce dvě. A chod nemoci ji to taky zpomalilo :think:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1885
30.6.12 21:12

Ahoj já mám taky kamarádku s RS tu ji zjistili v těhu a stav se jí nezhoršil, držím palce!! :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7907
30.6.12 21:31

Taky bych to neřešila až tak radikálně. Moje tteta jí má taky a dcery má dvě už dospělé a je babičkou. Asi je několik forem této nemoci a měla by si to řešit s lékaři. Ale ne s jedním. Určitě se nějaké to řešení najde. Riziko ano, ale ne nemožné… :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová