Interrupce a hned další?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13141
30.6.12 21:35

Tak i já mám kamarádku s RS, která nedávno porodila. Hodně těhotenství s manželem zvažovali a nakonec se rozhodli pro mimi. Co vím, tak je zatím v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
30.6.12 21:37

Myslím že je tu i diskuze maminek z Rs

Ted těhotná určitě nebudeš pokud si brala léky pravidelně, ale možné těhotenství bych vubec nevylučovala. Pokud ti tvuj dr tvrdí že to nejde tak bych se optala i jinde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
30.6.12 21:38

tady máš pár maminek s emimina s RS určitě ti i poradí
 https://www.emimino.cz/…-s-rs-77537/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.6.12 21:40

@char
taky bych to neviděla tak černě, RS mám 6let a mám tříletou dceru, v budoucnu bych chtěla ještě jedno dítě. Určitě rizika jsou, ale jak tu někdo psal i s pomocí lékařů se to dá zvládnout, takže pokud jsi v budocnu plánovala rodinu, taky bych to nevzdávala :hug:

• Citovat
  • Upravit
28272
30.6.12 21:49

:hug: :hug: :hug: určitě nejsi, neboj se :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13770
30.6.12 21:57
@char píše:
Holky jste skvely, dekuju! Ja to nikomu nerekla…vim ze kazdej by me akorat odsoudil. Premyslim i o sterilizaci, i kdyz mi je 23. S tou sklerozou me nic dobryho asi neceka…

Moc se drž :hug: musí to být těžké!!! :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
30.6.12 22:26

V 7denní pauze jsi chráněná, pokud jsi antikoncepci užívala správně. navíc, pokud jsi vzala postinor, myslím, že těhotenství je - pokud lze cokoliv takhle v medicíně tvrdit - nemožné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
687
30.6.12 22:28
Znama ma dve dcerky dokonce, pri te druhe uz tu nemoc mela diagnostikovanou, hodne moc ji strasili, ale nakonec vsechno v poradku - mala zdrava a jeji nemoc se nijak nezhorsila
@char píše:
Holky jste skvely, dekuju! Ja to nikomu nerekla…vim ze kazdej by me akorat odsoudil. Premyslim i o sterilizaci, i kdyz mi je 23. S tou sklerozou me nic dobryho asi neceka…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3890
30.6.12 22:30
@char píše:

a muzu se zeptat na ty rizika? ja mam taky RS a mam doma 8mes. krasnou holcicku… je mi 24… ty nechces mit miminko? ja bych teda na steril. nesla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
30.6.12 22:34

Prave doktor mi rikal ze by to ditko mohlo byt postizene, ja bych potom nemohla delsi dobu chodit atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
687
30.6.12 22:41

http://www.novinky.cz/…it-dite.html sice starsi clanek, ale myslim, ze v dnesni dobe pravdivy… myslim, ze pokud bude tehotenstvi planovane a zkusis byt se snizenou davkou lekou pred tehotenstvim, tak je tam urcite sance

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
30.6.12 23:17

RS je zákeřná nemoc, podle mého je potřeba se poradit s odborníkem ke kterému chodíš s RS, (o případném těhotenství), ne jen s gynekologem.
může to být OK, ale taky nemusí, to ti asi dopředu nikdo neřekne, jen ten neurolog má větší zkušenosti s touhle konkrétní chorobou, a taky zná lépe tvůj zdr. stav, stav nemoci u tebe.
jen chci napsat, neházej flintu do žita, ale určitě važ rozhodnutí (jen s tím správným dr.)
znám maminku, co těhotenství zrovna neprospělo, resp. stálo jí to pohyb nohou a znám i takové, co se jim nic nestalo a naopak se cítily výborně. tohle prostě nikdo dopředu neví..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.7.12 07:41
@char píše:

To je nesmysl, sterilizaci si ještě hodně rozmyslí. Taky mám RS a momentálně čekám třetí miminko. Diagnózu mám stanovenou po druhém porodu.
Všechno je to jen o tvém aktuálním stavu a probrání s tvým neurologem v RS centru.
A co se toho chození a postižení týká - těhotenství jako takové je pro ženu s RS ideální stav - potlačí imunitu, aby tělo akceptovalo miminko.
Mám dvě otázky - v jakém RS centru se léčíš, jaký máš EDSS?
Jestli nechceš, neodpovídej, jen jsem zvědavá.

• Citovat
  • Upravit
7240
1.7.12 07:46

Podle mě těhotná na 100% nejste, nemusíte se bát. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.12.12 15:15

Hezký den všem. CCa před 5 týdny jsem musela podstoupit interrupci(plod se přestal vyvíjet). lékař mi doporučil brát antikoncepci hned od toho dne, kdy byl zákrok proveden. antikoncepci jsem brala, ale bohužel vynechala 4 pilulky hned za sebou. s partnerem jsme měli sex/přerušovanou soulož/, ale na to se spoléhat nedá. na internetu jsem četla, že první menzes po interupci či po potratu je anovulační. Myslíte, že mohu být těhotná? děkuji za odpovědi.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová