Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ja kdybych mela cekat, az se vsechny deti v okoli na stridacku vyspi, tak tu mam boubinsky prales. A muzi si to podle me ani neuvedomi. Takze na jednu stranu ho chapu, ale vsude je neco. Ja dostala ted od souseda vynadano, ze jsem v sobotu v pul devate rano luxovala. Priste si mam aspon zavrit okna. Jsem mu rekla, ze muze byt rad, ze jsem s tim pockala od sesti az do pul devate. Je to mladej kluk a zjevne dospaval flam.
Teda taky mi to prijde trosku uhozeny, ditko bud zaspi i pri sekacce nebo muzete jit jezdit s kocarem jinam na prochajdu ne?
spousta lidi chodi do prace a proste maji casove omezeni, kdy to muzou delat, u nasich na vesnici maji s obci lidi „dohodu“ ze nebudou zbytecne sekat a palit treba vetve a travu v sobotu - jako den klidu, aby meli lidi na odpocinek ale jinak???
pokud ti ditko spi 4× denne tak to mu na to nezbyva skoro zadny cas a fakt mi to prijde zbytecny, pokud nedela hluk v noci a je na vlastnim pozemku, tak co je komu do toho…
Jenom „technický“ dotaz - z čeho jsi usoudila, že je soused gay? O mně to vykládají lidi taky - a nejsem…
@klárka14 píše:
Naše holka spala za všech vesnických zvuků, a druhá rovněž, protože když měla spát, soused pravidelně sekal, řezal dřevo, jak cirkulárkou, motorovkou, tak křoviňák vytáhl, jezdil traktorem, atp. Holky se naučily spávat tvrdě a pak když sousedi slavili svatbu do tří do rána, s mega silnou hudbou, holky spaly a my rodiče nikoliv.No a další příklad ze života, u našich, dům pro tři rodiny, mladí v podkroví, jejich rodiče první patro, naši přízemí, mladí mají dvojčata kluky a naučila je uspávat v kočárku na odpočívadle na patře, naši nemohli ani bouchnout dveřma, protože kluci pořád vzhůru, nemohli jít ven, ani dovnitř, nemohli se na chodbě normálně bavit, natož aby něco řezali atp.
No milá dvojčátka takto spávala od jedné do pěti, od svých tuším 10 měsíců až do skoro tří let.
Takže bylo to pro naše také omezující a hlavně aby měli klid, že sousedka zase bude doslova prudit, že jí budí děti, tak odjížděli o půl jedné a vraceli se kolem té páté, ale vždycky to také nešlo
no tak to bych milou sousedku poslala kamsi, to snad né tohle ![]()
@Jura007 píše:
Jenom „technický“ dotaz - z čeho jsi usoudila, že je soused gay? O mně to vykládají lidi taky - a nejsem…
Lhostejnost si představuji úplně jinak ![]()
A navíc ti vyšel vstříc… já jezdím sekat zahradu zásadně v neděli dopoledne, jindy není čas, kdyby na mě někdo vylítl, že chce spát, ať laskavě počkám, tak ta zahrada zaroste po pás.
@74paja první dítě se mi narodilo ještě v paneláku, tohle už je druhé
@helenkka ale my zrovna předtím asi hodinu taky sekali trávu a on se rozhodne začít sekat v okamžiku kdy mi skončíme, protože malej potřebuje spát ![]()
@mroe proč je to dost? spíš bych řekla, že je to výhoda rodinného domku, a já neočekávám, že přestane pokaždé, když jde moje dítě spát, psala jsem, že to byla asi teprve druhá žádost.
@Hanka1 v obci máme stejnou vyhlášku, v neděli a o svátcích po poledni má být klid a stejně to tu spousta lidí nedodržuje (holt klasika čech
)
Zakladatelka
@Jura007 píše:
víme to už od začátku, má i přítele
@Anonymní píše:
@74paja první dítě se mi narodilo ještě v paneláku, tohle už je druhé
@helenkka ale my zrovna předtím asi hodinu taky sekali trávu a on se rozhodne začít sekat v okamžiku kdy mi skončíme, protože malej potřebuje spát
@mroe proč je to dost? spíš bych řekla, že je to výhoda rodinného domku, a já neočekávám, že přestane pokaždé, když jde moje dítě spát, psala jsem, že to byla asi teprve druhá žádost.
@Hanka1 v obci máme stejnou vyhlášku, v neděli a o svátcích po poledni má být klid a stejně to tu spousta lidí nedodržuje (holt klasika čech)Zakladatelka
a muzes mi rict kdy to maji lidi delat, kdyz pres tyden chodi do prace? tohle je „nemoc“ mamin na MD, mysli si ze vsichni maji casove pre jako ony
![]()
@beruska2× píše:
Teda taky mi to prijde trosku uhozeny, ditko bud zaspi i pri sekacce nebo muzete jit jezdit s kocarem jinam na prochajdu ne?
spousta lidi chodi do prace a proste maji casove omezeni, kdy to muzou delat, u nasich na vesnici maji s obci lidi „dohodu“ ze nebudou zbytecne sekat a palit treba vetve a travu v sobotu - jako den klidu, aby meli lidi na odpocinek ale jinak???
pokud ti ditko spi 4× denne tak to mu na to nezbyva skoro zadny cas a fakt mi to prijde zbytecny, pokud nedela hluk v noci a je na vlastnim pozemku, tak co je komu do toho…
PŘESNĚ TAK, jednou mi dítě uslo v koéčáře, když jsem šla na zahradu a to už mu byli 2.5 roku a pčítel chtěl seekatnelíbíilo se mito, ale chapala jsem měli jsme to už vysoký, tak jsem řekla, vezmu ho k lesu ju, vzala jsem ho k lesu a bylo, tak s ním jdi na procházku nee
V paneláku jsem měla souseda, který v osm ráno zapnul techno a vypínal ho za tmy. Miminko nemiminko. Dokonce mě napadl, když jsem ho popáté prosila (ano, už se slzami v očích prosila), aby to vypnul. Kdyby za mnou někdo přišel, ať teď nesekám, protože mu spí miminko, no asi bych nesekala, ale nevim, co bych si o tom myslela ![]()
@beruska2× píše:
a muzes mi rict kdy to maji lidi delat, kdyz pres tyden chodi do prace? tohle je „nemoc“ mamin na MD, mysli si ze vsichni maji casove pre jako ony![]()
Tak stim souhlasim.
Hele pokud ma problem ditko usnout tak ho uspavej doma…nebo bez na prochazku.Travu neseka soused akzdy den…
Příspěvek upraven 04.07.12 v 11:36
My máme v ulici taky souseda, co vždycky seče trávu v době, když syn spí
Tak prostě zavřu okna a slyšet je to minimálně. Někteří lidi jsou bezohlední a nejvíc v těch bytech.
@tumpach píše:
PŘESNĚ TAK, jednou mi dítě uslo v koéčáře, když jsem šla na zahradu a to už mu byli 2.5 roku a pčítel chtěl seekatnelíbíilo se mito, ale chapala jsem měli jsme to už vysoký, tak jsem řekla, vezmu ho k lesu ju, vzala jsem ho k lesu a bylo, tak s ním jdi na procházku nee
ale asi bych ti vyhověla, ale koukala bych asi hooodně divněě
U prvního dítěte mi to vadilo, ale nikdy jsem sousedům nic neřekla - prostě jsem přejela kočárkem na druhou stranu zahrady, nebo do verandy, nebo šla na procházku.
U druhého dítěte jsem měla kočárek s šestinedělňátkem zaparkovaný venku a vedle něj pár metrů řezali chlapi motorovou pilou (na naší zahradě - dělali jsme pergolu). Takhle dlouho, jako ten den, mi novorozenec nikdy nespal
.
Můj muž dělá na směny, ob týden soboty a jednou za měsíc celý víkend. Kdyby za ním přišla sousedka, ať neseče a nechá to na jindy, tak by za celý jaro-léto-podzim posekl stěží 3×
.
Náš soused seče zásadně v létě, když jsou v tv formule - to jediné, kromě zpráv, na co můj muž kouká. Takže zavřeme na dvě hodiny všechny okna a je vyřešeno.
Už jsem tu četla mnohem horší problémy se sousedy, tohle je vcelku snesitelné, i když otravné a nepříjemné.