Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Gina108 píše:
Tak to by mně ani nenapadlo zakazovat sousedům sekání trávy![]()
![]()
Podle mně se ten pán zachoval ještě velmi slušně, já si vykrámovat sekačku a udělat si čas na sekání, tak na tebe prdím. Co je za problém přesunout dítě dovnitř, třeba i s kočárkem, když už teda neumí spát při sekání trávy???
Třeba si pán na teploušským serveru taky založil diskuzi o tom, jak má netolerantní sousedy
Mě spíš jen napadlo, chci sekat trávu, příjde jeden soused že mu spí dítě, pak se vzbudí a příjde zas druhý soused
A tak to máte každý den a neposeču trávu nikdy
![]()
Necetla jsem vse, ale ano, prijde mi ze chces moc.
ja bydlim v panelaku, hluku je tu vic nez dost, taky se tu sece trava nebo kdyz jezdime na chalupu a nikdy by me nenapadlo o tohle nekoho zadat ![]()
tak mas jit s ditetem na prochazku ![]()
kdyz to vezmu podle sebe kdyz uz chodim do prace (+ dite a VS ale to je jedno) a casu mam malo, tak ja bych teda asi nevyhovela
. mam spoustu prace a kdybych brala ohledy na vsechny sousedy a deti, tak neudelam nikdy nic ![]()
@Gina108 ja viem, tiež som tým nemyslela zakladatelkyných susedov ![]()
Ten náš seká trávu 3× do týždňa pretože jeho poťápaný syn na trávniku hrá golf.
mne je to jedno. A nehovorím že je to naschvál, mne to nevadí, nech si ju seká aj každý deň. Ale robí zase iné naschvály… raz nám inak volal do Grécka keď sme boli na dovolenke, že nám breše pes!!! Cez deň!!
takže si vieš predstaviť čo je to za hňupa ![]()
@Gina108 píše:
Tak to by mně ani nenapadlo zakazovat sousedům sekání trávy![]()
![]()
Podle mně se ten pán zachoval ještě velmi slušně, já si vykrámovat sekačku a udělat si čas na sekání, tak na tebe prdím. Co je za problém přesunout dítě dovnitř, třeba i s kočárkem, když už teda neumí spát při sekání trávy???
Třeba si pán na teploušským serveru taky založil diskuzi o tom, jak má netolerantní sousedy
To sekání trávy je ještě dobrý, náš soused na etapy už asi čtyři měsíce motorvkou rozřezává snad stopadesátiletej strom a pak ho ještě pálí
. Nechali ho odborně říznout, ale zbylo po něm neskutečný množství dřeva. Nechápu, proč to nějak nezužitkovali, ale podle toho jak má čas, už fakt minimálně ty čtyři měsíce chodí a nejdřív to motorovkou rozřezává a pak to pálí, prostě jen tak, aby se toho zbavil
Samozřejmě, že řeže v době, kdy malej spí, to mě ani tak netrápí, malýho naštěstí zvuky nijak zvlášť nebuděj, ale pálí zpravidla v době, kdy mi venku schne prádlo. A to je pak smrad, že to můžu jít dát znova prát
A když mám náhodou prádlo doma, jako dneska, tak ani nemůžu v tom hicu otevřít okno, aby líp schlo, protože by mi všechen ten smrad šel do bytu.. Nejhorší je, že člověk neví, kdy se do toho zas pustí, takže se podle toho nemůže zařídit..
@Svandu tak za ním skoč a vyhraďte nejaké hodiny na sekanie a pálenie dreva a tebe na pranie a sušenie prádla
![]()
To mě by teda vůbec nenapadlo o toto souseda žádat ![]()
já bych spíš řekla, že je chudák soused, pokud to po něm chcete, tak ho vlastně omezujete, já bych teda byla nas… kdyby mi sousedé chtěli plánovat kdy mám co dělat a mně se to nehodilo, máte velmi tolerantního souseda pokud to udělal k vaší vůli
bydlíme v rodinném domě, řadovce a na střídačku se tu rekonstuují domy, i my jsme rekonstruovali, randál obrovskej, do toho i prach občas přiletěl a jiný děti si hrají na sousedních zahradách, psi tu štěkají… takže buď dítě venku zaspí a je zvyklé anebo ho holt strčím domů, asi tak
Tak ted jsem se vazne pobavila zakladatelko:) s prominutim resis uplnou hovadinu… to vetsinou na dedine tak chodi, ze nekdo sece, nekdo neco nekde boura nebo reze…ja kdybych tohle resila tak nic neudelam a dite si jen rozmazlim…vysvetlim: vzdy kdyz sem sla z prochazky tak mala zabrala, hodim ju na zahradu a ted to zaclo…soused o dva baraky dal zacal sekat…pak se pridal dalsi na konci ulice, coz je asi 5 baraku od nas pak soused naproti a to jeste nekdy nekdo v dedine zacal neco rezat at motorovkou tak na pile…a to mame jeste kousek obchod, takze tam jezdi dodavky se zbozim…no a kdybych mela litat po cele ulici a prosit je at si daj pauzu tak si bud poklepou na celo nebo me poslou nekam…a ja bych stravila cas misto odpocinku resenim kravin…mala se parkrat vzbudila tj, ale po case si zvykla a ted ji ani neprijde, kdyz nekdo dela lomoz primo pod okny…a spi jak andilek ![]()
Tak tady máme taky super soudsedy, normálně začne sekat trávu nebo dříví v 11 večer
no, ale taky jsme za ním ještě nebyli. a asi ani nepůjdeme.
já třeba taky sekám trávu jen když kluk spí
a to je jen jednou denně kolem oběda.
4× denně je fakt asi moc. opravdu.
4×denně, každý den na zahradě spící dítě a všichni kolem by měli chodit po špičkách? Tak když soused jde sekat a zrovna je čas spaní, tak jděte místo toho na procházku nebo dej spát do postýlky. Jen ho popros, aby ti kdyžtak řekl, že jde sekat, ať se podle toho zařídíš. Vždyť trává se seká tak jednou týdně, tak jednou týdně může spát dítě někde jinde než na zahradě ![]()
No tohle říct sousedovi, tak nechá puštěnou sekačku na truc celý den, jak ho tak znam ![]()
@Gina108 @Sebinah
také si myslím, že naschvály vypadají jinak, než píše zakladatelka… ![]()
on jí vyhověl.
Nevím jak si to představujete, ale to když bude chtít soused sekat trávu, tak se má nejdřív zeptat jestli může?? ![]()
A já zakladatelku chápu! Proč by se dítě nemohlo vyspat venku? A třeba jinde na zahradě do nelze, třeba kvůli slunci nebo jezdícím autům, co já vím. My jsme taky sousedům v tomto vycházeli vstříct a vůbec nám na to nepřišlo nic divného, protože není nic horšího než špatně vyspané dítě.
Zakladatelko, ani mě reakce ostatních lidí tady nepřekvapili, spousta lidí nevidí dál než za svůj plot. Nechtějí se nechat někým omezovat, ale to, že svým hlukem omezují ostatní, to už nevidí. Kdyby byli lidi jiní, tak by nemlčeli, když ví, že soused týrá dítě, apod. A co bysme tím pádem chtěli taky od našich politiků, oni jsou k nám taky lhostejní, jen dělají ve velkém to co lidi tady v malém.