Lhostejní sousedé

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14015
4.7.12 13:12
@Anonymní píše:
Opravdu chci tak moc, když potřebuju, aby se dítě 4× denně na 30 - 40 minut prospalo?

8o Ano. Asi máte jen to jedno, že?
I když vlastně mi to zní skoro jako žert, který nemůže být myšlen vážně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
4.7.12 13:13

Zakladatelko, pochopila bych, kdybys souseda žádala, aby nesekal trávu mezi 12 a 14 hodinou. Věřím, že to by pochopil i soused homosexuál (mám zkušenost, že bývají mnohem chápavější než my, HáTéčka :mrgreen: ). Ale pokud tvoje dítě spí 4× denně hodinku, to už je pomalu omezování souseda :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
10219
4.7.12 13:17

Já dala ven malou s kočárem a soused začal tůrovat motorku. Ne, že by nastartoval a odjel, tůroval ji a jezdil kolečka po dvoře :zed:.Dvakrát jsem tam byla a pak byl klid. Neřekla bych půl slova, kdyby jezdil na motorce a já tam šla dát spát dítě. Ale dítě spalo 15minut, kočár viděl. Takže bezohledný debil.

Chtěla bych vidět, jak by se vám to líbilo. Myslím tím maminky co odsuzují zakladatelku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1aktak1
4.7.12 13:22

Pokud by soused dělal hluk od rána od 6 do večera do 10, byla bych naštvaná a požádala bych ho o zmírnění. Ale pokud si chce posekat zahradu nevidím v tom problém. To byste si pak mohli udělat rozpis kdy bude tvé mimčo spát a kdy on může pracovat na zahradě. :think:

• Citovat
  • Upravit
35329
4.7.12 13:22

Ale my ji neodsuzujeme. Jen nam to prijde prehnane, napsaly jsme svuj nazor. A taky se priznavam, ze jsem si rekla - tak je jasne, ze maji prvni dite ;) Druhemu diteti zadny hluk vadit nebude…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
4.7.12 13:23
@29 píše:
Chtěla bych vidět, jak by se vám to líbilo. Myslím tím maminky co odsuzují zakladatelku.

Proboha jaké odsuzování? To už se tady nesmí vyjádřit nesouhlas? Slušně, bez urážek - to už je jako odsudek?
Moje děti jeden čas spaly na střídačku - to by naši sousedé neudělali vůbec nic.

@Renčí2, rozhodně bych nesrovnávala tuto situaci s nevšímavostí k týrání…

Příspěvek upraven 04.07.12 v 13:50

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
4.7.12 13:26
@29 píše:… Chtěla bych vidět, jak by se vám to líbilo. Myslím tím maminky co odsuzují zakladatelku.

Nelíbilo by se mi to, to máš pravdu, ale snažím se rozlišovat, co je provokace a co ne.
Chápu, že se zakladatelčino dítě musí vyspat, ale zase soused potřebuje 1× týdně posekat trávu. Podle mě fakt po něm nemůže chtít, aby 4× denně hodinu byl u nich klid :nevim:
Naši sousedi jsou nadšení fandové. Mistrovství světa, olympiády, fotbal, hokej. Hulákají, komentují, nahlas, prostě fandí. Nejvíc je vnímám, když mi děti usínají. Není to každý večer, tak to neřeším. Myslím, že oni to s námi mají mnohem horší než my s nimi, proto o jejich fandění taktně mlčím a své akční děti preventivně sousedce omlouvám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
4.7.12 13:28

Naše sousedka nedávno sekala ve 4 ráno :lol: Ale nikdo jí neřekl ani píp, zavřeli jsme okno a chrněli dál. Vím, že v 6 jede do práce, přijede kolem 16, pak je hic jako… a další kupa práce. Takže asi tak. Chápu i tebe zakladatelko, že chceš, aby se dítě vyspalo, ale všichni se prostě nemůžou řídit spánkem jednoho dítěte :nevim: :D Já to vloni řešila taky a nakonec vyhrál spánek doma, to by se člověk musel zbláznit, kdyby řešil 4× denně jestli někde někdo nedělá hluk. Občas chrundila teda i venku a jednou dokonce za řevu motorové pily :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
4.7.12 13:30

Lesino edituj si toooo :cert:, přehlídla ses v autorovi :*.

Ani podle rozpisu by se nedalo, dítě spí každou chvíli jinak.

Příspěvek upraven 04.07.12 v 13:33

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
10219
4.7.12 13:30

@Lesina měla jsem lépe formulovat uznávám. Jen mě většina reakcí přijde, bože ta toho nadělá. :roll:
Jenže moje dítě mělo období, kdy nikde jinde neuslo. Mohla jsem dělat co jsem chtěla, ale doma neusla. Tak jsem ji musela dát ven. Neříkám, že 4 x denně, ale jednou denně, aby se vyspala. Ale měla 12 měsíců do toho zuby :roll: je fakt,že u nás to byl vyjímečný stav,naštěstí od 18 měsíců už přes den nespí. Takže zakladatelku tak trochu chápu.

Příspěvek upraven 04.07.12 v 13:34

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3234
4.7.12 13:34

My jezdíme na chatu, kolem je dalších 10 sousedů, kdybych měla dávat pozor komu zrovna spí dítě, tak neudělám nikdy nic :nevim: moje děcka právě nejlíp spaly při vrčení sekačky nebo motorovky :mrgreen: stejně tak doma jsem, i když spali, normálně vysávala, jsou na nějaký ten provozní hluk zvyklí od malinka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.7.12 13:37

Tak vidím, že někteří si z mých vět vzali jen to co se jim hodilo, aby mě tu sepsuli :(. Já psala, že jsem o to souseda požádala podruhé za celou dobu a to, že dítě spí 4× denně neznamená, že o to souseda žádám pokaždé. Pochybuju, že soused vůbec registruje kdy a jak naše dítě spí, ale když vidí, že vozím kočárek, tak by mu to mohlo docvaknout. A nevím jak vy, ale já bych se v těchto přes 30st. vedrech na procházku nevydala, šlehlo by to se mnou a chudák uvařené dítě v kočárku. A míst kam můžu dát kočárek v tomto počasí je bohužel málo a všechna jsou u plotu sousedícího s tím pánem. Od mala je mimčo zvyklé spát venku v kočárku, tak teď ho to nebudu učit jinak, protože by to bylo za cenu velkého řevu a špatného spánku. A, prosím, nepodsouvejte mi tu, že by se mi musel každý soused přizpůsobit, já tu řeším jediného přímého souseda, po ostatních sousedech v ulici nic nechci, jen jaksi sekačka 15m od kočárku není to pravé pro spánek.

Zakl.

• Citovat
  • Upravit
14335
4.7.12 13:41

Anonymní.. já si myslím, když ti jednou vyjde vstříc, že stačí.. Podruhé nemusí, nemusí se přizpůsobit, bohužel je to tak..
Ajak často seká trávu??I podle toho.. jako dvakrát nebo třikrát do měsíce bych se na to vykašlala řešit a opravdu s kočárkem někde šla - pokud nejsou takový hyce..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
4.7.12 13:44
@Anonymní píše:
Tak vidím, že někteří si z mých vět vzali jen to co se jim hodilo, aby mě tu sepsuli :(. Já psala, že jsem o to souseda požádala podruhé za celou dobu a to, že dítě spí 4× denně neznamená, že o to souseda žádám pokaždé. Pochybuju, že soused vůbec registruje kdy a jak naše dítě spí, ale když vidí, že vozím kočárek, tak by mu to mohlo docvaknout. A nevím jak vy, ale já bych se v těchto přes 30st. vedrech na procházku nevydala, šlehlo by to se mnou a chudák uvařené dítě v kočárku. A míst kam můžu dát kočárek v tomto počasí je bohužel málo a všechna jsou u plotu sousedícího s tím pánem. Od mala je mimčo zvyklé spát venku v kočárku, tak teď ho to nebudu učit jinak, protože by to bylo za cenu velkého řevu a špatného spánku. A, prosím, nepodsouvejte mi tu, že by se mi musel každý soused přizpůsobit, já tu řeším jediného přímého souseda, po ostatních sousedech v ulici nic nechci, jen jaksi sekačka 15m od kočárku není to pravé pro spánek.Zakl.

No vida, tys za ním byla dokonce podruhé. 8o Tak to má s tebou fakt svatou trpělivost. Věř, že u mne by žádné podruhé nebylo :oops: :mrgreen: Píšeš, že je to teplouš, valnou zkušenost s miminama mít jistě nebude, na nějaký docvaknutí bych teda nesázela. Já si taky ve dvaceti myslela, že když mimino spí, tak ho prostě nic nevzbudí. No a žiju v tom dodnes, vedle spícího syna dokonce přítel vrtal kangem :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35329
4.7.12 13:46

Ale no tak. Ano, pozadala jsi ho podruhe, vyhovel ti, ale rozhodne ti nemusi vyhovet vzdycky. Naschval to nebylo. Jemu nemusi vyhovovat cekat se sekanim, az tve dite dospi a tobe, ze bys mela uspavat dite doma… :nevim: Je to chlap a docvaknout mu to nemusi a ani neni povinen ti vyhovet.
Argument, ze tve dite nikdy jinak nespalo, tak ho to ted nebudes ucit, ma asi stejnou vahu, ze kdyz treba soused seka travu kazde sobotni dopoledne, tak ted jen kvuli tobe nezacne v sobotu odpoledne, kdyz ma fotbal( karty, co ja vim).
I ty bys mela byt tolerantni, tvoje dite je nejdulezitejsi pro tebe, pro nej ne, sekanim travy rozhodne nedela nic spatneho a nedela to evidentne naschval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová