Lhostejní sousedé

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7954
4.7.12 15:21

Opravdu nechápu ty, co si myslí, že jejich dítě je středem vesmíru :mrgreen: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Renčí2
4.7.12 15:23
@Capricorn píše:
Opravdu nechápu ty, co si myslí, že jejich dítě je středem vesmíru :mrgreen: :roll:

Opravdu nechápu ty, co si myslí, že jejich trávník je středem vesmíru :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
7954
4.7.12 15:24
@Renčí2 píše:
Opravdu nechápu ty, co si myslí, že jejich trávník je středem vesmíru :mrgreen:
:mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
486
4.7.12 15:29

My si naučili obě děti spávat u hluku takže uspíme malýho a můžu v " řezat dřevo vedle něj" máme ho o kus dál, ale prostě spí je tak naučenej a maminky co si takto děcka naučí tak pak nemaj problém s ničím třeba v zimě vysát atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
4.7.12 15:36

Já si myslím, že soused lhostejný neni, dvakrát mu bylo řečeno, a přizpůdobil se..
Myslím si, že sousedské vztahy mají být jednou já tobě podruhé ty mě a nemyslet si, že ten druhý bude pořád ustupovat..
Když jsem měla dítě, taky nikdo nebral ohled, prostě když je kravál, jdu se projít, nikdy mě nenapadlo říkat sousedům aby neřezali dřevo, nebo nestartovali auto atd..
Ale každý jsme jiní..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35327
4.7.12 15:43

A kdyz vase dite 4 x denne spi, zahrada je na presun kocarku nekam stranou mala, tak se kolem kocarku vy ostatni jen potichu plizite a cekate, az se dite vyspi? A kdyz venku moc nahlas zarve ptak, projede auto, zasteka pes, tak ho jdete poprosit, at jde rvat jinam?
Souhlasim s kvackem, pro kazdeho je dulezite neco jineho a pokud spolu chcete vychazet, musite pripustit, ze vase dite neni stredobodem vesmiru pro vaseho souseda. Neni a nebude. Jake ustupky delate sousedovi vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
4.7.12 16:03

Já zakladatelku na jednu stranu chápu.. mě například malý usínal jednu dobu jenom houpáním v kočárku, takže jsme jezdila i po bytě v kočárku…
Ale myslím to upřímně a ne zle,, a radím, naučit dítě spát doma.. Stejně ji jednou bude lét, bude zima, sníh atd..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Renčí2
4.7.12 17:36

@Naima Souhlasím, je třeba se sousedy vycházet kompromisně. A pokud si někdo myslí, že žádost o posečkání se sečením je dokonce drzost, tak to nikdy nebude dobrý soused a očekávat pomoc od souseda může velmi těžko. Ostatně řekla bych, že v myšlence, že si na svém pozemku můžu dělat co chci a kdy chci, je jádro pudla všech sousedských sporů.
My máme štěstí na výborné sousedy, nemusela jsem je prosit, aby něco nedělali, dokonce sami přijdou, když vidí kočár, a zeptají se za jak dlouho můžou třeba vytáhnout pilu a vždycky jsme se nějak dohodli a stejně tak jsme my vycházeli vstříct jejich dětem. Přijde mi to normální.
Pokud by mi někdo na mojí žádost řekl ať se jdu vycpat, tak ten ať nikdy nečeká v budoucnosti jakoukoli moji vstřícnost nebo pomoc.

• Citovat
  • Upravit
17630
4.7.12 18:20
@Anonymní píše:
Opravdu chci tak moc, když potřebuju, aby se dítě 4× denně na 30 - 40 minut prospalo? Chci tak moc, máme smůlu na souseda?

odpovídám na tuto konkrétní otázku - ano, to chceš hodně. Nenapadlo by mě chtít po sousedovi aby se vlezl do přestávek mezi čtyřmi hodinami během dne.
Když byla naše malá miminko, bydleli jsme u našich, mají firmu, takže neustále někdo na dvoře, zaměstnanci, hluk ze strojů. Do toho ještě doma tři psi, kteří začali šíleně štěkat kdykoli někdo prošel kolem. No prostě jsme si museli zvyknout. Sekání trávy v době spánku dítěte samozřejmost. Jako vadilo mi to, jasně že jo, ale má se mi celá firma přizpůsobit.
Ale zrovna to sekání trávy… Mně malá naopak při sekání spala dobře, je to monotónní zvuk, dítě díky tomu neslyší náhlé zvuky, jako např zatroubení auta. Některé maminky pouští dětem vysavač nebo fén, aby zabraly :nevim:
Za námi zase chodí sousedka s nějakými požadavky. V zimě jí vadilo naše tepelné čerpadlo, že moc hučí, teď jí zase vadí pes, že v noci prý vyje, tak jestli s ním nejde něco dělat :lol: Tak nevím, asi ho dáme utratit kvůli ní. Prostě kdo bydlí na vesnici, musí s tímhle počítat, že tam sousedi běžně fungují venku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24603
4.7.12 18:23
@Vera111 píše:
odpovídám na tuto konkrétní otázku - ano, to chceš hodně. Nenapadlo by mě chtít po sousedovi aby se vlezl do přestávek mezi čtyřmi hodinami během dne.
Když byla naše malá miminko, bydleli jsme u našich, mají firmu, takže neustále někdo na dvoře, zaměstnanci, hluk ze strojů. Do toho ještě doma tři psi, kteří začali šíleně štěkat kdykoli někdo prošel kolem. No prostě jsme si museli zvyknout. Sekání trávy v době spánku dítěte samozřejmost. Jako vadilo mi to, jasně že jo, ale má se mi celá firma přizpůsobit.
Ale zrovna to sekání trávy… Mně malá naopak při sekání spala dobře, je to monotónní zvuk, dítě díky tomu neslyší náhlé zvuky, jako např zatroubení auta. Některé maminky pouští dětem vysavač nebo fén, aby zabraly :nevim:
Za námi zase chodí sousedka s nějakými požadavky. V zimě jí vadilo naše tepelné čerpadlo, že moc hučí, teď jí zase vadí pes, že v noci prý vyje, tak jestli s ním nejde něco dělat :lol: Tak nevím, asi ho dáme utratit kvůli ní. Prostě kdo bydlí na vesnici, musí s tímhle počítat, že tam sousedi běžně fungují venku
:palec: :palec: :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
4.7.12 18:24

Navíc fakt nechápu proč se nedá dítě uspat jednou týdně doma, nebo při procházce, to snad zase takové velké omezení není. Horší by bylo kdyby soused dělal na zahradě hluk nějak často a pravidelně třeba několikrát denně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
4.7.12 18:26
@Gina108 píše:
Třeba si pán na teploušským serveru taky založil diskuzi o tom, jak má netolerantní sousedy :mrgreen:

tos mě rozsekala. Málo kdy se u emimina nahlas směju
:lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
10219
4.7.12 18:47
@Renčí2 píše:
@Naima Souhlasím, je třeba se sousedy vycházet kompromisně. A pokud si někdo myslí, že žádost o posečkání se sečením je dokonce drzost, tak to nikdy nebude dobrý soused a očekávat pomoc od souseda může velmi těžko. Ostatně řekla bych, že v myšlence, že si na svém pozemku můžu dělat co chci a kdy chci, je jádro pudla všech sousedských sporů.
My máme štěstí na výborné sousedy, nemusela jsem je prosit, aby něco nedělali, dokonce sami přijdou, když vidí kočár, a zeptají se za jak dlouho můžou třeba vytáhnout pilu a vždycky jsme se nějak dohodli a stejně tak jsme my vycházeli vstříct jejich dětem. Přijde mi to normální.
Pokud by mi někdo na mojí žádost řekl ať se jdu vycpat, tak ten ať nikdy nečeká v budoucnosti jakoukoli moji vstřícnost nebo pomoc.

Pod tohle se mohu jen podepsat.Skvěle napsáno a úplně se vším souhlasím. :potlesk: Jsem ráda,že tu někdo pochopil o co v dobrých sousedských vztazích jde. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
4.7.12 19:17

Můj názor je, že v dobrých vztazích si pomáhají navzájem a ustupují si navzájem!!
Toto mi přijde ustupování z jedné strany- soused a pokud ne, je zle..
Toto neni na zakladatelku, ale tak všeobecně.. Známá měla taky takové sousedy, kteří byli skoro nonstop venku s malím dítětem, oni zalezlí doma, ale jakmile vylezli a dali si kávu a víc nahlas se bavili. bylo zle.. a přitom celé dny tam nebyli, celé dny tam byli sousedi s malým dítětem…
Takže dobré sousedské vztahy podle mě jsou, nikoho neutlačovat a domluvit se, a obě strany spolupracovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5638
4.7.12 19:24

zakladatelko
a co tedy budeš vlastně dělat až se opět někdy časově strefíte do té situace, že soused bude sekat a vy uspávat? stejně to do budoucna budeš muset řešit jinak než žádáním souseda, když ti už stejně nevyhoví dle jeho slov… teď o prázdninách bude mít třeba víc volna a bude si chtít na zahradě taky něco udělat o své dovolené že jo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová