Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Hanka1 píše:
Damy dekuji za tuto diskusi - pul treti, dopiju kafe a po treti jdu sekat travu - pocasi tak akorat, ani teplo ani zima, slunce obcas vykoukne tak cusa predpokladam, ze sousedovic deti by v pul ctvrte uz mohly byt vychrapane, abych tu nemela zalozenou diskusi
treba budes mit stesti a jsou na celodennim vylete, kdyz jsou ty prazdniny
![]()
@beruska2× píše:
treba budes mit stesti a jsou na celodennim vylete, kdyz jsou ty prazdniny![]()
![]()
![]()
Dite pod nama je skolni a to je pryc od pondelka a sousedky jsou obe skolkove a jsou doma tak uvidime, vedle sousedovi dcera prijede zitra a jinak v okoli uz je od deti ted pres prazdniny klid ![]()
Taky děkuji za tuto diskusi. Aspoň jsem se dozvěděla, že 3cm trávník je důležitější než nechat schrupnout malé mimčo na půl hoďky. Och ten náš národ
.
@Renčí2 píše:
Taky děkuji za tuto diskusi. Aspoň jsem se dozvěděla, že 3cm trávník je důležitější než nechat schrupnout malé mimčo na půl hoďky. Och ten náš národ.
@Renčí2 píše:
Taky děkuji za tuto diskusi. Aspoň jsem se dozvěděla, že 3cm trávník je důležitější než nechat schrupnout malé mimčo na půl hoďky. Och ten náš národ.
Miminko je středem světa tobě, ne tvým sousedům… Mezi námi, mně hrozně vadí hned pindy typu - no jó, ten náš národ, za to můžou komunisti - nebo zlatý komunisti, jsme popelnice Evropy, nemáme národní hrdost - jako bychom byli nějaký póvl.
Já póvl nejsem, jsem Češka, jsem na to hrdá. Beru ohled na sebe i na svou rodinu, ale taky na sousedy, snažím se nepřekážet a když už překážím, omluvit - a když to nejde a narazím na vola, nesvádím to na národ, ale na jedince.
Čtyřikrát denně třicet až čtyřicet minut? Tak to chceš fakt moc. Napadlo tě, že soused má taky svoji práci a svoje zájmy a ne jen čas čekat na to, až ty mu dáš volno k sekání trávy?
@Hanka1 No potěškoště. Tady u nás jsou tak půl napůl - někteří „lempli“ na zahradu jako my
a zrovna vedle nás taky sterilista
A já tu jednou ty stromy mít budu, takže už se těším na ty jeho kecy ![]()
@Renčí2 píše:
Ber to tak, že s dětmi to většinou máme jako s prdy… člověk většinou bezmezně toleruje jenom ty vlastní
. Věř tomu, že pro souseda je logicky důležitější jeho trávník než tvé spící dítě
… a je to naprosto normální.
@Renčí2 píše:
A co kdybyses ty přizpůsobila sousedovi? Uspávej si dítě jinde, když ti vadí, že vedle tebe seká trávu. On je na svém pozemku ve vlastním baráku a opravdu nemusí brát ohled na tvoje dítě. Kdybysis ho odmalinka zvykala na spaní v kraválu, měla bys klid a nemusela tady vzdychat nad národem.
@Naima píše:
Ber to tak, že s dětmi to většinou máme jako s prdy… člověk většinou bezmezně toleruje jenom ty vlastní. Věř tomu, že pro souseda je logicky důležitější jeho trávník než tvé spící dítě
… a je to naprosto normální.
@Renčí2 A není to doména žádného národa, v takovém UK, kde je naprosto běžný zahradník, bys to logisticky nevydýchala vůbec. Profesionální zahradníci přijedou i dvakrát týdně s celým arsenálem - takže fukary, křovinořezy, benzínové sekačky. Je to pěkně slyšet ob pár zahrad a nevšimla jsem si, že by si tam sestavovali harmonogramy podle toho, komu zrovna na zahradě spí mimino
.
A ještě mě zakladatelko napadlo - až tvý dítě vyroste a bude dělat na zahradě bugr, tak si tenhle soused určo stěžovat nepřijde. No a kdyby jo, tak na něj vytáhneš to sekání trávy a máš vystaráno.
Jé to jsem se zase hezky zasmála, kdyby mě sousedka přišla poprosit ať hoďku se sekáním počkám že právě uspala dítě a neměla bych nic jiného na práci tak bych počkala. Taky záleží jaké bychom měli vztahy. Ale podruhé už ne, bohužel nehodlám se nikomu přizpůsobovat, navíc mám blbou zkušenost- jednou vyhovíš a zvyknou si na to, pak už tě budou otravovat pořád.
Nechápu proč by měl soused na někoho brát ohledy, udělal to jednou a to musí stačit. Má svůj režim a nazdar, sousedovic děcko ho nemusí zajímat, když bude řvát v kočáru a vzbudí ho myslíte že si půjde stěžovat ať mu zavřete pusu?
Některé ženy si myslí že po narození dítěte se svět začne točit kolem nich. Ohleduplnosti taky odsud posud.
@Raduš.ka44 píše:
A co kdybyses ty přizpůsobila sousedovi? Uspávej si dítě jinde, když ti vadí, že vedle tebe seká trávu. On je na svém pozemku ve vlastním baráku a opravdu nemusí brát ohled na tvoje dítě. Kdybysis ho odmalinka zvykala na spaní v kraválu, měla bys klid a nemusela tady vzdychat nad národem.
![]()
pravda ![]()
Damy dekuji za tuto diskusi - pul treti, dopiju kafe a po treti jdu sekat travu - pocasi tak akorat, ani teplo ani zima, slunce obcas vykoukne tak cus
a predpokladam, ze sousedovic deti by v pul ctvrte uz mohly byt vychrapane, abych tu nemela zalozenou diskusi