Lhostejní sousedé

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Hanka1
4.7.12 14:35

Damy dekuji za tuto diskusi - pul treti, dopiju kafe a po treti jdu sekat travu - pocasi tak akorat, ani teplo ani zima, slunce obcas vykoukne tak cus :potlesk: a predpokladam, ze sousedovic deti by v pul ctvrte uz mohly byt vychrapane, abych tu nemela zalozenou diskusi :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
2377
4.7.12 14:38
@Hanka1 píše:
Damy dekuji za tuto diskusi - pul treti, dopiju kafe a po treti jdu sekat travu - pocasi tak akorat, ani teplo ani zima, slunce obcas vykoukne tak cus :potlesk: a predpokladam, ze sousedovic deti by v pul ctvrte uz mohly byt vychrapane, abych tu nemela zalozenou diskusi :mrgreen:

treba budes mit stesti a jsou na celodennim vylete, kdyz jsou ty prazdniny :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
4.7.12 14:43
@beruska2× píše:
treba budes mit stesti a jsou na celodennim vylete, kdyz jsou ty prazdniny :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Dite pod nama je skolni a to je pryc od pondelka a sousedky jsou obe skolkove a jsou doma tak uvidime, vedle sousedovi dcera prijede zitra a jinak v okoli uz je od deti ted pres prazdniny klid :dance:

• Citovat
  • Upravit
Renčí2
4.7.12 14:44

Taky děkuji za tuto diskusi. Aspoň jsem se dozvěděla, že 3cm trávník je důležitější než nechat schrupnout malé mimčo na půl hoďky. Och ten náš národ :?.

• Citovat
  • Upravit
2377
4.7.12 14:47
@Renčí2 píše:
Taky děkuji za tuto diskusi. Aspoň jsem se dozvěděla, že 3cm trávník je důležitější než nechat schrupnout malé mimčo na půl hoďky. Och ten náš národ :?.
:roll: myslim ze ditko usne klido v kocare i o 50m dal na procajde a z udrzovaneho travniku na nej aspon nepolezou klistata :jazyk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
4.7.12 14:50
@Renčí2 píše:
Taky děkuji za tuto diskusi. Aspoň jsem se dozvěděla, že 3cm trávník je důležitější než nechat schrupnout malé mimčo na půl hoďky. Och ten náš národ :?.

Miminko je středem světa tobě, ne tvým sousedům… Mezi námi, mně hrozně vadí hned pindy typu - no jó, ten náš národ, za to můžou komunisti - nebo zlatý komunisti, jsme popelnice Evropy, nemáme národní hrdost - jako bychom byli nějaký póvl.

Já póvl nejsem, jsem Češka, jsem na to hrdá. Beru ohled na sebe i na svou rodinu, ale taky na sousedy, snažím se nepřekážet a když už překážím, omluvit - a když to nejde a narazím na vola, nesvádím to na národ, ale na jedince.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
4.7.12 14:51

Čtyřikrát denně třicet až čtyřicet minut? Tak to chceš fakt moc. Napadlo tě, že soused má taky svoji práci a svoje zájmy a ne jen čas čekat na to, až ty mu dáš volno k sekání trávy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847

@Hanka1 No potěškoště. Tady u nás jsou tak půl napůl - někteří „lempli“ na zahradu jako my :mrgreen: a zrovna vedle nás taky sterilista :roll: A já tu jednou ty stromy mít budu, takže už se těším na ty jeho kecy :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Naima
@Renčí2 píše:

Ber to tak, že s dětmi to většinou máme jako s prdy… člověk většinou bezmezně toleruje jenom ty vlastní :lol:. Věř tomu, že pro souseda je logicky důležitější jeho trávník než tvé spící dítě ;)… a je to naprosto normální.

• Citovat
  • Upravit
7182
4.7.12 14:53
@Renčí2 píše:

A co kdybyses ty přizpůsobila sousedovi? Uspávej si dítě jinde, když ti vadí, že vedle tebe seká trávu. On je na svém pozemku ve vlastním baráku a opravdu nemusí brát ohled na tvoje dítě. Kdybysis ho odmalinka zvykala na spaní v kraválu, měla bys klid a nemusela tady vzdychat nad národem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
4.7.12 14:54
@Naima píše:
Ber to tak, že s dětmi to většinou máme jako s prdy… člověk většinou bezmezně toleruje jenom ty vlastní :lol:. Věř tomu, že pro souseda je logicky důležitější jeho trávník než tvé spící dítě ;)… a je to naprosto normální.
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: dokonale výstižné.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Naima
4.7.12 14:56

@Renčí2 A není to doména žádného národa, v takovém UK, kde je naprosto běžný zahradník, bys to logisticky nevydýchala vůbec. Profesionální zahradníci přijedou i dvakrát týdně s celým arsenálem - takže fukary, křovinořezy, benzínové sekačky. Je to pěkně slyšet ob pár zahrad a nevšimla jsem si, že by si tam sestavovali harmonogramy podle toho, komu zrovna na zahradě spí mimino :).

• Citovat
  • Upravit
23847
4.7.12 14:56

A ještě mě zakladatelko napadlo - až tvý dítě vyroste a bude dělat na zahradě bugr, tak si tenhle soused určo stěžovat nepřijde. No a kdyby jo, tak na něj vytáhneš to sekání trávy a máš vystaráno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2458
4.7.12 15:12

Jé to jsem se zase hezky zasmála, kdyby mě sousedka přišla poprosit ať hoďku se sekáním počkám že právě uspala dítě a neměla bych nic jiného na práci tak bych počkala. Taky záleží jaké bychom měli vztahy. Ale podruhé už ne, bohužel nehodlám se nikomu přizpůsobovat, navíc mám blbou zkušenost- jednou vyhovíš a zvyknou si na to, pak už tě budou otravovat pořád.

Nechápu proč by měl soused na někoho brát ohledy, udělal to jednou a to musí stačit. Má svůj režim a nazdar, sousedovic děcko ho nemusí zajímat, když bude řvát v kočáru a vzbudí ho myslíte že si půjde stěžovat ať mu zavřete pusu?

Některé ženy si myslí že po narození dítěte se svět začne točit kolem nich. Ohleduplnosti taky odsud posud.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7954
4.7.12 15:20
@Raduš.ka44 píše:
A co kdybyses ty přizpůsobila sousedovi? Uspávej si dítě jinde, když ti vadí, že vedle tebe seká trávu. On je na svém pozemku ve vlastním baráku a opravdu nemusí brát ohled na tvoje dítě. Kdybysis ho odmalinka zvykala na spaní v kraválu, měla bys klid a nemusela tady vzdychat nad národem.

:palec:
pravda :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová