Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ale on prece nemuze vedet, ze jsi prestala sekat travu, ze maly potrebuje spat. Ja bych si rekla, ze sousedi sekaji, tak to posekam take a nez to nachystam, tak vy jste skoncili. Nevim. To je na vasi domluve.
Taky máme hlučné sousedy, aler nikdy mě nenapadlo jim říct, ať přestanou, že mám mimčo venku. Vždyť můžu jít na procházku, nebo může spát uvnitř… Určitě by mě štvalo, kdyby mi někdo řekl, že nemám dělat určité věci, protože jim spí dítě. jako ano, jednou se to dá, ale víc už ne! Myslím, že máš normální sousedy a vůbec se na ně nezlob, přeci kvůli tomu, že máte dítě nepřeroubují svoje plány. Až tvé dítě bude větší a bude lítat po zahradě, křičet a dělat rámus a soused bude po noční, jak se budeš tvářit ty, až ti řeknou, ať dáš dítě domů nebo jdeš s ním na hřiště? To jsou prostě věci, se kterými se musíš smířit. Máme taky hlučné sousedy-jeden předělává barák, druzí zase furt grilujou a chlastaj a to je pak kravál.
U nás na vsi pán, co má na starosti obecní pozemky a jejich údržbu pravidelně vl étě začíná sekat v 5 ráno!!! To je na zabití a nemá nikdo šanci si stěžovat
Já to zkoušela a ještě mi bylo nabídnuto, že když mi to tak vadí, tak si máme zahradu u obecního domu sekat sami!!! Což jsme stejně dělali, rpotože to sekal 2× ročně, projít se tam v létě nedalo
Teď jsme v baráku a naopak - vůbec jsme netušili, že sousedi berou na naše dvojčata ohledy - až náhodou při jednou rozhovoru venku, se sousedka zeptala, jak děti spí, že schválně nesekaj od oběda do cc 4 hodin, že ví, jaký to bylo, když měli malý děti (už maj puberťáky)
To jsem se fakt zasmála - protože od malička učim děti, že i když spí, tak můžu okolo nic vysávat atd, abych se pak nezbláznila z toho ticha
![]()
@Anonymní píše:@mroe proč je to dost? spíš bych řekla, že je to výhoda rodinného domku, a já neočekávám, že přestane pokaždé, když jde moje dítě spát, psala jsem, že to byla asi teprve druhá žádost.
Zakladatelka
No, ale uvedom si, ze pokud tvoje dite spi venku ctyrikrat denne, je pomerne velka pravdepodobnost, ze se mu do toho spanku nekdo trefi… navic, pokud soused chodi treba do prace,asi nebude mit tolik casu, brat na tvoje dite ohledy…pokud se to doted stalo jen dvakrat, tak bych to fakt nehrotila a zas bych se mu nedivila…
Kdyz ja dam dite na balkon spat, nebudu chodit okrikovat deti pod balkonem, ze si tam nesmi hrat… proste s tim taky musim obcas pocitat…
Kdyz obcas jedeme na chalupu a dite spi obcas venku( a ja jsem rada, ze aspon nekdy), nikdy me nenapadlo zakazovat sousedum sekani travy… bud jsme s kocarkem odjeli na druhy konec zahrady, nebo sli nekam na prochazku, nebo proste spalo i tak…
mne osobne sekani travy nepripada jako nejaky zvlast velky hluk, to cirkularka, je daleko horsi…
@Capricorn to je síce z časti pravda, že nie každý sa dokáže riadiť a organizovať si čas podľa druhých, ale niektorí jedinci to robia vyložene naschvál!!! ![]()
@74paja píše:
No jeste ze nebydlis v panelaku, by ses zvenclaJinak doporucuji naucit miminko spavat i v „hluku“ venkova, az prijde druhy sourozenec, tak chci videt, jak si zjednas doma klid na spani miminka
Nepročítala jsem všechny příspěvky, ale dle mě si může sekat trávu na svém pozemku kdy chce
Každý má svůj harmohogram, své plány a přece nebude čekat aby něco udělal než se vyspí sousedovo dítě
Taky nehulákám na lesníky když začnou v lese řezat a kácet že mi dítě spí, zavřu okna a nazdar ![]()
Tak hlavně zakladatelko máš možnost dát si dítě dovnitř…ono je ot fakt těžký, i když soused nemá dítě, jistě má taky dost práce a program. Naschvály přece nedělá, to ypadá jinak, jak tu některé holky psaly- to už je o něčem jiném…
Tak to by mně ani nenapadlo zakazovat sousedům sekání trávy
Podle mně se ten pán zachoval ještě velmi slušně, já si vykrámovat sekačku a udělat si čas na sekání, tak na tebe prdím. Co je za problém přesunout dítě dovnitř, třeba i s kočárkem, když už teda neumí spát při sekání trávy???
Třeba si pán na teploušským serveru taky založil diskuzi o tom, jak má netolerantní sousedy ![]()
Kupte si všichni srpy a kosy a máte vyřešeno, trávu si můžete sekat i v noci (ale bacha na nohy) ![]()
Já bych to nijak neřešila, pokud to bylo přes den. Dítě bych uspala doma a nebo bych ho vzala na procházku. Určitě bych souseda (pokud to není dobrý kamarád) nežádala, aby s něčím přestal, protože potřebuju uspat dítě… A kdyby dítě jednou nespalo, taky by se kulový stalo. Buď ráda, že nejsi v paneláku, by jsi tím pádem neuspala nikdy…
Co si budeme povídat, pokud tvoje dítě někdy na zahradě brečí, soused tě může požádat, ať s tím něco uděláš, že chce spát… By jsi se taky asi divila, co že to po tobě chce.
@Gina108 píše:
Třeba si pán na teploušským serveru taky založil diskuzi o tom, jak má netolerantní sousedy
@Sebinah píše:
@Capricorn to je síce z časti pravda, že nie každý sa dokáže riadiť a organizovať si čas podľa druhých, ale niektorí jedinci to robia vyložene naschvál!!!
No naschvály teda vypadaj úplně jinak než to co popisuje zakladatelka.
Jezdíme k babiče a dědovi na vesnici a vůbec si nedovedu představit, že bych šla říct sousedům, aby nesekali trávu, že mi dítě spí. Připadala bych si jak uplná trubka. A to stejné bych si asi pomyslela, kdyby přišla sousedka zakázat sekat trávu nám. Když bydlíš na vsi, tak si na nějakej ten hluk asi budeš muset zvzknout, jinak se pak nediv, že máte chladné vztahy.
Příspěvek upraven 04.07.12 v 12:37
@ncc1701 píše:
Kupte si všichni srpy a kosy a máte vyřešeno, trávu si můžete sekat i v noci (ale bacha na nohy)
Na srpy bacha - najdou u vás ještě kladivo a už máte flastr za propagaci symbolů komunismu ![]()