Škodlivý polystyren a zateplení

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
3436
7.6.16 18:27
@kire píše:
@mirecekblbecek Cihla je prvek stavební, nikoli izolační. Moderní stavební systémy (značky z pochopitelných důvodů psát nebudu, nejsou důležité) už počítají alespoň s minimální vrstvou izolace, ať je to polystyren, nebo vata, proto je jejích tepelní odpor nižší, záměrně protože se tak můžou zlepšit ostatní vlastnosti.
Jak se zvyšují nároky na energetickou (ne)náročnost novostavby, je potřeba počítat s tím, že v dnešní době už bez izolace nezkolaudujete a bude to už jen „horší“. Dělat si starosti s něčím co se údajně (!) vylučuje do ovzduší z izolace…no přijde mi to zvláštní, když dnes a denně dýcháme i horší věci. Tak ruku na srdce, kdo aktivně využívá, nebo využíval třeba mikrovlnní troubu? Wi-fi doma máme asi většina, že? :roll:

prostě dám cihly a nic, raději zatopím, existují lepší mat, na izol než polys. když budu muset, ale já předpokládám, že koupím starší dům ještě z poctivých mat.bez ppolystyrenu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
7.6.16 18:34
@kire píše:
@mirecekblbecek Cihla je prvek stavební, nikoli izolační. Moderní stavební systémy (značky z pochopitelných důvodů psát nebudu, nejsou důležité) už počítají alespoň s minimální vrstvou izolace, ať je to polystyren, nebo vata, proto je jejích tepelní odpor nižší, záměrně protože se tak můžou zlepšit ostatní vlastnosti.
Jak se zvyšují nároky na energetickou (ne)náročnost novostavby, je potřeba počítat s tím, že v dnešní době už bez izolace nezkolaudujete a bude to už jen „horší“. Dělat si starosti s něčím co se údajně (!) vylučuje do ovzduší z izolace…no přijde mi to zvláštní, když dnes a denně dýcháme i horší věci. Tak ruku na srdce, kdo aktivně využívá, nebo využíval třeba mikrovlnní troubu? Wi-fi doma máme asi většina, že? :roll:

Tak dnešní duté cihly už toho moc nenaizolují, ale klasická plná cihla má dobré izolační a hlavně akumulační schopnosti.
Zakladatelčin přístup naprosto chápu, ptž některé škodliviny ovlivnit nemůžeme, ale jiné ano. A to, co si dám či nedám do baráku je jedna z nich. Btw. mikrovlnku nepoužívám ;)

Příspěvek upraven 07.06.16 v 18:36

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1132
7.6.16 18:34

@kire

Ale tahle chemikalie je podle vseho uz v nekteych vyrobcich zakazana… Tak to asi nebude marketing, ne? I kdyz dneska fakt nekdy nevim, cemu verit :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1132
7.6.16 18:36

@pe-terka

Taky nemam mikrovlnku :mavam:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
7.6.16 18:38
@olga1975 píše:
@kireAle tahle chemikalie je podle vseho uz v nekteych vyrobcich zakazana… Tak to asi nebude marketing, ne? I kdyz dneska fakt nekdy nevim, cemu verit :think:

já bych tomu věřila, polystyrén je prostě umělina, neprodyšná, tuším z ropy, navíc napuštěná tím nehořlavým sajrajtem. Kdybych měla zateplovat, volím určitě minerální vatu. Btw. slyšela jsem, že ceny už se takřka srovnaly.
Nebo nech barák porůst břečťanem, máš to přírodní, za pár korun a máš vystaráno :lol: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3436
7.6.16 18:39
@olga1975 píše:
@pe-terkaTaky nemam mikrovlnku :mavam:.

já mám, používám sporasicky, jen když to jinak nejde ohřát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
7.6.16 18:41
@mirecekblbecek píše:
já mám, používám sporasicky, jen když to jinak nejde ohřát.

my ji teda máme, ale strčila jsem ji na půdu a ohřívám v kastrůlkách. Využívají ji výjimečně pouze děcka - na popcorn.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3436
7.6.16 18:43
@pe-terka píše:
já bych tomu věřila, polystyrén je prostě umělina, neprodyšná, tuším z ropy, navíc napuštěná tím nehořlavým sajrajtem. Kdybych měla zateplovat, volím určitě minerální vatu. Btw. slyšela jsem, že ceny už se takřka srovnaly.
Nebo nech barák porůst břečťanem, máš to přírodní, za pár korun a máš vystaráno :lol: :kytka:

oblečení je taky z ropy, kdysi byly jen přírodní hadry, exém je obrana těla, když mu cpem co nechce. já mám pyžama po babi čistou bavlnu, paráda, dnes bych se nedoplatila za takový mat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
7.6.16 18:59
@mirecekblbecek píše:
oblečení je taky z ropy, kdysi byly jen přírodní hadry, exém je obrana těla, když mu cpem co nechce. já mám pyžama po babi čistou bavlnu, paráda, dnes bych se nedoplatila za takový mat.

taky mám ráda bavlnu, zvlášt na holý tělo. Ale je fakt, že flísovou mikinou v chladu nepohrdnu :oops: V peřinách je dutý vlákno, taky v podstatě plast :oops: Jenže klasickou peřinu nevypereš, pak se v ní hromadí pot, prach a roztoči - tohle je holt těžký :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3436
7.6.16 19:05
@pe-terka píše:
taky mám ráda bavlnu, zvlášt na holý tělo. Ale je fakt, že flísovou mikinou v chladu nepohrdnu :oops: V peřinách je dutý vlákno, taky v podstatě plast :oops: Jenže klasickou peřinu nevypereš, pak se v ní hromadí pot, prach a roztoči - tohle je holt těžký :oops:

já spim v peří peru polštáře občas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
7.6.16 19:07
@mirecekblbecek píše:
já spim v peří peru polštáře občas.

taky mám peřinu s peřím, ale je stoletá a někdy mám pocit, že to prostě cítím. Dost mi vadí, že nejde vyprat, v tomhle je umělý vlákno fajn.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elenloth
7.6.16 19:11

Prosím vás, co máte všichni s tou mikrovlnkou? A s ropou? Vždyť je to přírodní materiál.

• Citovat
  • Upravit
3436
7.6.16 19:12
@pe-terka píše:
taky mám peřinu s peřím, ale je stoletá a někdy mám pocit, že to prostě cítím. Dost mi vadí, že nejde vyprat, v tomhle je umělý vlákno fajn.

tak vyprat prostě jde, jestli si netroufáš tak přefoukat do stroje a máš to supr. umělé polštáře jsou hnus, slehnese to akorát z toho bolí hlava, pokud teda nemáš nějakou supr kvalitu. naši mají dormeo ty jsou ok, ale předtím :poblion: :poblion: mám ráda polštář anatomický ten je ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1132
7.6.16 19:57

@kire

Tak jako je fakt, ze ten polystyren je z obou stran obaleny, kdyz je venku. Tezko rict, kolik se toho uvolni ven :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3436
7.6.16 20:03
@olga1975 píše:
@kireTak jako je fakt, ze ten polystyren je z obou stran obaleny, kdyz je venku. Tezko rict, kolik se toho uvolni ven :think:

pod polys, vznikají plísně, barák se potí, je to jak v sáčku, švagr zateplil, a udělala se pořádná plisen ve sklepe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí