Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@olga1975 píše:články jsem neviděla, ale v případě, že neexistuje uspokojivá odpovědˇje lepší volit opatrnost.
Nasla jsem dva clanky. Kdyz je ctu, pripada mi, jako by byl kazdy o jine latce. A pak se v tom ma laik vyznat.
Ale muj zaver zatim je, ze uz se ten HBCD do (nekterych) polystyrenu nedava. Tak ted jenom potrebuju najit ten spravny.
http://suta.blog.respekt.cz/…ovac-horeni/
http://www.prumyslovaekologie.cz/…amu-xiv.aspx
@káťa píše:
Tak třeba teď jsme v kraťasech pořád doma vevnitř máme cca 22 stupňů. Spíme odkopaní. Máma tu spí ve svetru a na noc jí dáváme do postele ohřívací láhev.
já mám u nás taky 22,mám kratasy, ale pomnožky, je mi na nohy zima furt.
@káťa píše:
Bydlí v pátém patře ze sedmi a orientace okem jih a sever. Ale má tam fakt vedro imrvére a nezapíná topení nikdy. Je to o zvyku, my tam lapáme dechem vedrem a blbě se nám tam spí a když přijede máma k nám do baráku, tak my tu chodíme v kraťasech a tričku a máma obalená ve svetru a přikrývá se i při sezení dekou.
To bych skoro čekala i o něco vyšší teplotu, ale pokud je Vám tam běžně vedro, tak to je asi dostatečný indikátor
ono totiž rozdíl mezi přízemním patrem a všemi ostatními může být třeba i o stupeň, o dva a co mám vypozorováno z okolí, tak rozdíl mezi oknama na východ a oknama na jih může být klidně i 4 - 5 stupňový, polovinu léta mají sousedi s oknama proti nám permanentně zataženo (jinak mají uvnitř ke 40) a na zahradě by se člověk upekl během pár minut odpoledne, zatímco na naší straně je zavřeno jen pár hodin ráno, aby tam nenaběhlo to počáteční vedro a pak je to relativně v pohodě i s jedním obyčejným větrákem, okna mohou být otevřená. ![]()
@káťa píše:
Tak třeba teď jsme v kraťasech pořád doma vevnitř máme cca 22 stupňů. Spíme odkopaní. Máma tu spí ve svetru a na noc jí dáváme do postele ohřívací láhev.
tak to bych se uvařila ![]()
@Nimie píše:
tak to bych se uvařila
Já se jí taky vždycky divím ![]()
Jinak jj, u ní je těch 23 st. v zimě, po zbytek roku tam má teplotu výrazně vyšší.
Já taky chodím doma v kraťasech + ponožky, mám stále studené nohy a ruce. K mámě vždycky přijedeme a já i dcerka jsme za chvíli jako Marfuši, červené fleky na tvářích. Jsme bledé blondýny, takže tu termoregulaci asi snášíme o něco hůř.