Škodlivý polystyren a zateplení

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
31475
11.6.16 12:24
@olga1975 píše:
Myslis ze jsem prehnane hystericka, ze premyslim nad tim, jestli je nejaky polystyren potencionalne skodlivy? Je mozne, ze se o tom vi uz dlouho, ale ja jsem na to ted narazila poprve, tak shanim informace. Mozna nakonec usoudim, ze je to fakt blbost a prestanu to resit. Ted jeste uplne rozhodnuta nejsem.

Myslím, že celá zdejší diskuze je začíná být přehnaně hysterická (neuváděla jsem konkrétně tebe). Já chápu tu potřebu vyhýbat se nebezpečnému, akorát občas z těch příspěvků čiší snaha o zbavení se VŠEHO, což logicky nejde, je fajn v tom mít nějaký kompromis a podle toho k tomu i přistupovat.

Nehledě na to, že to o co se opíráš, je nařízení EVROPSKÉ UNIE, tedy těch samých lidí, kteří tvrdí, že je prospěšné žít jen ze spalování uhlí, jezdit elektromobilama (jejichž výroba je nesrovnatelně dražší a ekologicky horší než běžný benziňák), snižovat výkony VŠEHO, což vede akorát k nárustu nákladů a spotřeby (kdo by to byl čekal) a v neposlední řadě taky od stolu určuje škodlivost jednotlivých aut (a jejich nutnou úpravu) pouze a výhradně za účelem zisku. Proto informace pocházející z úst těchto pánů a dam už od jisté doby beru hodně s rezervou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31475
11.6.16 12:27
@mirecekblbecek píše:
to jistě je, stačí se podívat, co dělají ropné skvrny s ptáky a mořskými živočichy.

Za což jistě může ropa jako taková 8o

To je fakt zvláštní styl uvažování. Ropa je samozřejmě přírodní látka, akorát stejně jako všechno ostatní, je schopna nadělat masivní škody pakliže se dostane někam, kde nemá co dělat. Když do řeky nacpeš žraloka, tak se pak taky budeš hodně divit, jaké škody tam dovede napáchat a co pak? Je žralok škodlivý nebo snad nepřírodní?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3436
11.6.16 12:31
@Nimie píše:
Za což jistě může ropa jako taková 8oTo je fakt zvláštní styl uvažování. Ropa je samozřejmě přírodní látka, akorát stejně jako všechno ostatní, je schopna nadělat masivní škody pakliže se dostane někam, kde nemá co dělat. Když do řeky nacpeš žraloka, tak se pak taky budeš hodně divit, jaké škody tam dovede napáchat a co pak? Je žralok škodlivý nebo snad nepřírodní?

mi nešlo o polytyren jako takový, ale o to, že když zateplím tímto šmejdem, tak v kombinaci mnoha faktorů buudu mít topení stejně drahé, protože je to drahé, pak odstranění následků, to přijde na velký prachy, takže když nezateplím, vyjde to na ty samé prachy, a nemusím vynaložit energii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3436
11.6.16 12:43
@kire píše:
Vycházíš z toho, že někomu se někde nepovedlo zateplení? :potlesk:

já bych si to nedala, je to neprodyšný šmejd, ale ty si ho klidně dej, nic ti nebrání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31475
11.6.16 13:17
@mirecekblbecek píše:
mi nešlo o polytyren jako takový, ale o to, že když zateplím tímto šmejdem, tak v kombinaci mnoha faktorů buudu mít topení stejně drahé, protože je to drahé, pak odstranění následků, to přijde na velký prachy, takže když nezateplím, vyjde to na ty samé prachy, a nemusím vynaložit energii.

Jo, já to chápu, to byl komentář na tu škodlivost ropy :)

Ale jinak u toho polystyrénu - chápu, on taky bude rozdíl v tom to mít na baráku a v bytě, kde byty samy o sobě jsou poměrně teplé. My topíme jen přes zimu, jen jednu místnost, větráme často i celou noc tak, že to jde téměř do celého bytu. Jakmile je venku aspoň trochu teplo, tak není třeba topit vůbec, větráme vlastně skoro pořád mi příjde, protože v obýváku, kde se funguje, se hrozně snadno kumuluje teplo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3436
11.6.16 13:24
@kire píše:
Jasně že jsem si ho dal. Teď za rok na topení platím to, co jsem předtím platil téměř každý měsíc na zálohách. Pro mě tohle byl rozhodně správný krok, investice je dávno zpátky a i v létě prožívám ty nejhorší pekla bez klimatizace
Ať si každý dá co chce, víc tady pro mě nemá smysl někomu se pokoušet něco vysvětlit :mavam:

tak to máš dobrý, my na paneláku ho máme roky, netopila jsem nikdy, ani před tím, ani ted, je fakt, že teplota se zvedla o 1-2 st.No za těch 250 t./byt, to je teda investice k hounu. Takže já bych si ho nedala, ale tobě to neberu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3436
11.6.16 14:19

Tchyně nemá zatepleno, má celorok 23-26,okna na jih, panelák, ta ani neví, co je otočit kohoutkem od topení. My máme 18-21,to máme zateplení, okna na z-v, topím jen výjimečně, ale chodíme ve svetru. Takže polystyrén na spotřebu zase takový vliv nemá, záleží na materiálech domu, preciznosti provedení, samotný p. ten vás nespasí, i když si to může někdo myslet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31475
11.6.16 14:32
@mirecekblbecek píše:
Tchyně nemá zatepleno, má celorok 23-26,okna na jih, panelák, ta ani neví, co je otočit kohoutkem od topení. My máme 18-21,to máme zateplení, okna na z-v, topím jen výjimečně, ale chodíme ve svetru. Takže polystyrén na spotřebu zase takový vliv nemá, záleží na materiálech domu, preciznosti provedení, samotný p. ten vás nespasí, i když si to může někdo myslet.

Tak to každopádně. Takový starý panelák navíc ani nebude na nějaké zateplení moc přizpůsobený, takže to paradoxně může nakonec být víc ke škodě než k užitku. A taky srovnávat okna na z-v a na jih je zvlášť v současné době hodně nefér. Ale jinak my se zateplením a oknama na východ (pouze) se pod 20 nedostaneme, leda když se celou noc větrá. Většinou jsou teploty ke 25 s tím, že větráme skoro pořád (navíc furt se dveře otevírají a zavírají kvůli zahradě) a chodíme po celý rok v triku. Topení zapínáme ve větších zimách, abychom udrželi těch cca 25.

A to jsme v přízemí těsně nad garáží s terasou položenou na zemi, takže jeden z nejstudenějších bytů v budově.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
káťa
11.6.16 15:00

Naše máma v paneláku (nezatepleném) taky vůbec netopí. Má tam vedro pořád, vždy minimálně 23 stupňů.
Když k ní přijedeme, máme tam do chvilky červené tváře od tepla a špatně se nám tam kvůli vedru spí.

• Citovat
  • Upravit
31475
11.6.16 15:11
@káťa píše:
Naše máma v paneláku (nezatepleném) taky vůbec netopí. Má tam vedro pořád, vždy minimálně 23 stupňů.
Když k ní přijedeme, máme tam do chvilky červené tváře od tepla a špatně se nám tam kvůli vedru spí.

A patro a směr oken? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
káťa
12.6.16 07:55
@Nimie píše:
A patro a směr oken? :)

Bydlí v pátém patře ze sedmi a orientace okem jih a sever. Ale má tam fakt vedro imrvére a nezapíná topení nikdy. Je to o zvyku, my tam lapáme dechem vedrem a blbě se nám tam spí a když přijede máma k nám do baráku, tak my tu chodíme v kraťasech a tričku a máma obalená ve svetru a přikrývá se i při sezení dekou.

• Citovat
  • Upravit
káťa
12.6.16 07:58
@mirecekblbecek píše:
to jistě je, stačí se podívat, co dělají ropné skvrny s ptáky a mořskými živočichy.

Ano, protože jí lidská činnost vylila tam, kde nemá co dělat. Kdyby do toho člověk nezasahoval, měla by svůj význam tam, kde je.
Jinak já polystyrén na baráku nemám, ale má jím zateplenou čuba boudu :think:

• Citovat
  • Upravit
3436
12.6.16 08:00
@káťa píše:
Bydlí v pátém patře ze sedmi a orientace okem jih a sever. Ale má tam fakt vedro imrvére a nezapíná topení nikdy. Je to o zvyku, my tam lapáme dechem vedrem a blbě se nám tam spí a když přijede máma k nám do baráku, tak my tu chodíme v kraťasech a tričku a máma obalená ve svetru a přikrývá se i při sezení dekou.

a kolik máte v baráku, že chodíte v kratasech?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1132
12.6.16 08:04

Nasla jsem dva clanky. Kdyz je ctu, pripada mi, jako by byl kazdy o jine latce. A pak se v tom ma laik vyznat :nevim:.

Ale muj zaver zatim je, ze uz se ten HBCD do (nekterych) polystyrenu nedava. Tak ted jenom potrebuju najit ten spravny.

http://suta.blog.respekt.cz/…ovac-horeni/

http://www.prumyslovaekologie.cz/…amu-xiv.aspx

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
káťa
12.6.16 08:06
@mirecekblbecek píše:
a kolik máte v baráku, že chodíte v kratasech?

Tak třeba teď jsme v kraťasech pořád doma vevnitř máme cca 22 stupňů. Spíme odkopaní. Máma tu spí ve svetru a na noc jí dáváme do postele ohřívací láhev.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí

Roborock S5 Max