Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, dala jsem spat pred chvilkou mimino a ctu pondelni Respekt. Uplne na posledni strance, jak jsou kratke zpravy, je napsano, ze se zprisnily evropske normy a polystyren obsahuje jedovate latky s velmi negativnim dopadem na lidske zdravi a zivotni prostredi.
Tak hledam, ale nemuzu nic najit. Nevite nekdo, co to znamena? Samozrejme mame zatepleno polystyrenem
, tak at vim, co jsme si kdyztak natahali do baraku…
https://www.youtube.com/watch?…
bromidové spomalovače
https://en.wikipedia.org/…yclododecane
v kabelech a elektronice už jsou zakázané.
Dekuji… Tu anglickou vec si prectu az vecer, potrebuju na to klid…
Prosim te, to se uvolnuje jenom, kdyz se polystyren rozklada (treba nekde ve spalovne?), nebo i v „normalnim“ stavu? Jakoze polystyren na fasade muze zpusobovat rakovinu?
Jsme pred stavbou baraku, ma tam byt 30 cm polystyrenu na kazde zdi i ve strope, tak jestli mam plasit… A vyzadovat mineralni vatu… Tady kde bydlime, mame zatepleno cca 5 let, polystyrenem
…
Bromidové zpomalovače se odpařují pořád, proto se už nedávají do elektroniky.
Takze problem je asi pri otevrenem okne? Nebo to jde pomalu nejakou difuzi i pres zed?
Přes zeď to nejspíš neproleze.
Není to nic dobrého ani nic děsivého.
Daleko děsivejší jsou ty případy kdy lidé levně staví pasivní domy, bez rekuperace vzduchu (protože kvalitní systém stojí od 300 tis výše) a pak dýchají všechny zpomalovače a organické látky které se uvolňují s elektroniky, nábytku apod. protože přece nebudou větrat to drahé teplo.
@olga1975 píše:
Dekuji… Tu anglickou vec si prectu az vecer, potrebuju na to klid…Prosim te, to se uvolnuje jenom, kdyz se polystyren rozklada (treba nekde ve spalovne?), nebo i v „normalnim“ stavu? Jakoze polystyren na fasade muze zpusobovat rakovinu?
Jsme pred stavbou baraku, ma tam byt 30 cm polystyrenu na kazde zdi i ve strope, tak jestli mam plasit… A vyzadovat mineralni vatu… Tady kde bydlime, mame zatepleno cca 5 let, polystyrenem…
tý brdo, 30 cm izolace polyše, to jsem ještě neslyšela! Stavíte na Pradědu nebo kde? ![]()
U nás má polystyrénem fena zateplenou boudu. A nějaký polystyren by se našel ve stodole. Máme se toho bát???
I když - to je přesně ono. Kdybychom dnes věděli, co všechno bude za 20,50 let označené jako zdraví škodlivé. Viz eternit, polystyrén, mléko, opalování atd. - to bychom se museli zbláznit.
Já osobně raději pořádné cihly než polystyren, nejsem příznivce zateplení.
Ja taky moc zateplovani nemusim, tohle jde ale mimo me…
Rekuperaci mit budeme… Ale ted mi to teda lezi v hlave, vzhledem k tomu, kolik tam toho polystyrenu bude.
Já osobně bych si nedala polystyren, rekuperaci ani plast.okna.
@kire Proboha jak souvisí mikrovlnka a wifi s tím, co dýcháme? A se zpomalovači hoření? ![]()
Tak jak hledam, asi jsou i polystyreny, ktere to neobsahuji (hexabromocyklododekan nebo tak nejak ![]()
ta myslenka, ze dychame i horsi veci se mi nelibi:-(… proc bych mela pouzivat neco skodliveho, pokud je mozne najit jinou variantu… setrnejsi dejme tomu… Pokud uz dychame hnusy, je zbytecne k tomu neco pridavat…