Škodlivý polystyren a zateplení

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1132
7.6.16 14:23

škodlivý polystyren

Ahoj, dala jsem spat pred chvilkou mimino a ctu pondelni Respekt. Uplne na posledni strance, jak jsou kratke zpravy, je napsano, ze se zprisnily evropske normy a polystyren obsahuje jedovate latky s velmi negativnim dopadem na lidske zdravi a zivotni prostredi.

Tak hledam, ale nemuzu nic najit. Nevite nekdo, co to znamena? Samozrejme mame zatepleno polystyrenem :nevim:, tak at vim, co jsme si kdyztak natahali do baraku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
720
7.6.16 14:30

https://www.youtube.com/watch?…

bromidové spomalovače
https://en.wikipedia.org/…yclododecane

v kabelech a elektronice už jsou zakázané.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1132
7.6.16 14:43

Dekuji… Tu anglickou vec si prectu az vecer, potrebuju na to klid…

Prosim te, to se uvolnuje jenom, kdyz se polystyren rozklada (treba nekde ve spalovne?), nebo i v „normalnim“ stavu? Jakoze polystyren na fasade muze zpusobovat rakovinu?

Jsme pred stavbou baraku, ma tam byt 30 cm polystyrenu na kazde zdi i ve strope, tak jestli mam plasit… A vyzadovat mineralni vatu… Tady kde bydlime, mame zatepleno cca 5 let, polystyrenem :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
720
7.6.16 14:46

Bromidové zpomalovače se odpařují pořád, proto se už nedávají do elektroniky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1132
7.6.16 14:47

Aha, no potes…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1132
7.6.16 14:48

Takze problem je asi pri otevrenem okne? Nebo to jde pomalu nejakou difuzi i pres zed?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
720
7.6.16 14:51

Přes zeď to nejspíš neproleze.

Není to nic dobrého ani nic děsivého.

Daleko děsivejší jsou ty případy kdy lidé levně staví pasivní domy, bez rekuperace vzduchu (protože kvalitní systém stojí od 300 tis výše) a pak dýchají všechny zpomalovače a organické látky které se uvolňují s elektroniky, nábytku apod. protože přece nebudou větrat to drahé teplo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
7.6.16 15:29
@olga1975 píše:
Dekuji… Tu anglickou vec si prectu az vecer, potrebuju na to klid…

Prosim te, to se uvolnuje jenom, kdyz se polystyren rozklada (treba nekde ve spalovne?), nebo i v „normalnim“ stavu? Jakoze polystyren na fasade muze zpusobovat rakovinu?

Jsme pred stavbou baraku, ma tam byt 30 cm polystyrenu na kazde zdi i ve strope, tak jestli mam plasit… A vyzadovat mineralni vatu… Tady kde bydlime, mame zatepleno cca 5 let, polystyrenem :nevim:

tý brdo, 30 cm izolace polyše, to jsem ještě neslyšela! Stavíte na Pradědu nebo kde? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
káťa
7.6.16 17:06

U nás má polystyrénem fena zateplenou boudu. A nějaký polystyren by se našel ve stodole. Máme se toho bát???
I když - to je přesně ono. Kdybychom dnes věděli, co všechno bude za 20,50 let označené jako zdraví škodlivé. Viz eternit, polystyrén, mléko, opalování atd. - to bychom se museli zbláznit.

• Citovat
  • Upravit
3436
7.6.16 17:41

Já osobně raději pořádné cihly než polystyren, nejsem příznivce zateplení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1132
7.6.16 18:08

@mirecekblbecek @pe-terka

Ja taky moc zateplovani nemusim, tohle jde ale mimo me…

@Patejl1

Rekuperaci mit budeme… Ale ted mi to teda lezi v hlave, vzhledem k tomu, kolik tam toho polystyrenu bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3436
7.6.16 18:19

Já osobně bych si nedala polystyren, rekuperaci ani plast.okna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elenloth
7.6.16 18:23

@kire Proboha jak souvisí mikrovlnka a wifi s tím, co dýcháme? A se zpomalovači hoření? :zed:

• Citovat
  • Upravit
1132
7.6.16 18:24

Tak jak hledam, asi jsou i polystyreny, ktere to neobsahuji (hexabromocyklododekan nebo tak nejak :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1132
7.6.16 18:26

@kire

ta myslenka, ze dychame i horsi veci se mi nelibi:-(… proc bych mela pouzivat neco skodliveho, pokud je mozne najit jinou variantu… setrnejsi dejme tomu… Pokud uz dychame hnusy, je zbytecne k tomu neco pridavat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí