Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Teta nezateplovala, jenom vymenila okna za tesna a taky ma plisen. Dum byl vlhky, spatna hydroizolace, jak tahlo okny, stihlo se to vysusit a s novyma oknama se to projevilo. Mozna, ze kdyby zaroven opravili izolace, nemuselo se to stat. Ale v tomhle jsem jen teoretik ![]()
@olga1975 píše:
@mirecekblbecekTeta nezateplovala, jenom vymenila okna za tesna a taky ma plisen. Dum byl vlhky, spatna hydroizolace, jak tahlo okny, stihlo se to vysusit a s novyma oknama se to projevilo. Mozna, ze kdyby zaroven opravili izolace, nemuselo se to stat. Ale v tomhle jsem jen teoretik
Přesně, celá problematika zateplování je mnohem složitější, než aby šlo tady v jednom odstavci generalizovat. Jednak není polystyren jako polystyren, jednak nemálo izolací není vůbec polystyren. A dále celá stavba je složitý komplex vzájemně se ovlivňujících parametrů a tak prosté tvrzení „polystyren způsobí plíseň“ je mimo realitu. Představte si to třeba jako desetiramennou váhu, kterou se snažíte vyvážit.
Jenomze je to velke rozhodnuti, kdyz v tom budete spoustu let bydlet
. A jak se v tom vyznat.
Ja bych asi jako moji predkove bydlet nechtela. Babicka mela malou drevenou chaloupku, tahlo skvirama mezi tramama, uprostred velke kamna, jestli dobre fungoval komin, tezko rict, obcas zakoureno, zachod venku kadibudka:-) mala okynka, takze tma, na pude obcas snih, kdyz nafoukal skvirama, ve sklepe voda, kdyz stoupla spodni voda…
Ale zase jed ve fasade taky nechci
.
@olga1975 píše:
@AlphaOmegaJenomze je to velke rozhodnuti, kdyz v tom budete spoustu let bydlet
. A jak se v tom vyznat.
Ja bych asi jako moji predkove bydlet nechtela. Babicka mela malou drevenou chaloupku, tahlo skvirama mezi tramama, uprostred velke kamna, jestli dobre fungoval komin, tezko rict, obcas zakoureno, zachod venku kadibudka:-) mala okynka, takze tma, na pude obcas snih, kdyz nafoukal skvirama, ve sklepe voda, kdyz stoupla spodni voda…
Ale zase jed ve fasade taky nechci.
Na to aby se člověk mohl rozhodnout potřebuje odborníky, říká se jim projektanti a při stavbě se jim nevyhneš ![]()
A k tomu zbytku. On tě tak někdo nutí bydlet?
Prostě najdi řešení, které ti vyhovuje, bez profukujícího zdiva a bez jedu ve fasádě ![]()
Mame architekta:-). Myslim, ze co se odborniku tyka, vyjadrovalo se jich k nasemu domu spousta:-), az nadstadartne. Manzel je takovy technicky hracicka
, takze kolektory, tepelne cerpadlo, rekuperace apod.
Ja resim korenovou cistirnu, hlinene omitky, marmoleum a dreveny nabytek:-).
Ale ze je polystyren jedovaty mi nerekl nikdo
![]()
@olga1975 píše:
@AlphaOmegaMame architekta:-). Myslim, ze co se odborniku tyka, vyjadrovalo se jich k nasemu domu spousta:-), az nadstadartne. Manzel je takovy technicky hracicka
Ja resim korenovou cistirnu, hlinene omitky, marmoleum a dreveny nabytek:-).
Ale ze je polystyren jedovaty mi nerekl nikdo![]()
![]()
mi se chce smát, jak švagr udělal zateplení dal za něj 250 t.pak oprava dalších x a když jsem se ho ptala zda se mu zvýšila teplota v baráku tak o 1 stupen. ![]()
takže kdyby se vyprdl na zateplování, hodil jen izolaci novou a víc zatopil plísen by nebyla a ušetřeno tech 250.
@kire píše:
Moc pěkný, akorát že mě zajímal ten zdravý rozum a taky prosím odpovězte na otázky, které tady již zazněly…Jen ať je v tom jasno, Porotherm 44T Profi pro mě není „klasická“ plná cihla, nýbrž něco na co se další izolace opravdu už nelepí, protože ta izolace, která nadělá tolik problémů je částečně uvnitř.
promin, ale tenhle příspěvek jsem nepochopila
ptám se proto, že zvažujeme, jestli náš starší domek (pravá poctivá cihla) zateplit a čím nebo jestli se na to zcela vykašlat. Tak mě zajímají názory ostatních ![]()
@pe-terka píše:
promin, ale tenhle příspěvek jsem nepochopilaptám se proto, že zvažujeme, jestli náš starší domek (pravá poctivá cihla) zateplit a čím nebo jestli se na to zcela vykašlat. Tak mě zajímají názory ostatních
nezatepluj budeš litovat, raději zatop. teplota se zvýší min. a prachy zbytečně hodíš z okna.
@pe-terka píše:
promin, ale tenhle příspěvek jsem nepochopilaptám se proto, že zvažujeme, jestli náš starší domek (pravá poctivá cihla) zateplit a čím nebo jestli se na to zcela vykašlat. Tak mě zajímají názory ostatních
No to ti neřeknu a tady se to určitě nedozvíš, to musí někdo napřed spočítat.
To co jsem psal, bylo o novostavbách.
@olga1975 píše:
@AlphaOmegaMame architekta:-). Myslim, ze co se odborniku tyka, vyjadrovalo se jich k nasemu domu spousta:-), az nadstadartne. Manzel je takovy technicky hracicka
Architekt není projektant… každý dělá něco jiného.
No, mě teda izolace polys. nepřijde jako dobrá investice, to samé vata.Snad ještě Novabrik, ale tam je investice ještě vyšší, takmže za mně je to jasné, nic. máte někdo zkušenosti s Novabrikem?
@AlphaOmega píše:
Architekt není projektant… každý dělá něco jiného.
Me to tak pripada, ze nam ridi tvorbu projektu - nevim, jestli to kresli primo on, ale asi ano. Vim, ze k projektu psal hodnoceni statik, nekdo pres energeticky stitek resil tepelne mosty a vytapeni a (asi) teplou vodu, projekt vzduchotechniky delal taky nekdo jiny… Ale uplne presne detaily neznam, tohle resi manzel. Myslela jsem, ze architekt muze byt projektant, kdyztak me poucte.