Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj
sem na Mateřské a chtěla bych trochu využít čas tak sem si říkala že bych si rozšířila vzdělání nevíte někdo jak to funguje při MD a když už NEJSEM náctiletá ![]()
Michaelam25 píše:
Ahoj
sem na Mateřské a chtěla bych trochu využít čas tak sem si říkala že bych si rozšířila vzdělání nevíte někdo jak to funguje při MD a když už NEJSEM náctiletá
nechapu presne tvuj dotaz.Co ams namysli presne.
a vysokou nebo střední???
Normálně si najdeš obor, který tě zajímá, zjistíš jestli ho jde studovat dálkově, vyplníš a zaplatíš přihlášku, počkáš až ti přijde pozvánka k přijímacím zkouškám, mezitím se na ty zkoušky připravuješ, v daný den dojedeš na školu, uděláš přijímačky, čekáš na vyrozumnění, pokud tě přijmou zajistíš si hlídání a v daný den dojedeš do školy, kam pak budeš jezdit pravidelně. POkud tě nepřijmou, zkusíš podat odvolání a pokud tě vzmou na odvolání postupuješ stejně.
Doporučuju předem zjisti jak často se do dané školy jezdí, jak je to s praxí a podobně. Jaku střední, tak u vysoké školy je postup víceméně stejný
Lentilka podala naprosto vycerpavajici informaci, sama jsem pri materske jednu vysokou takhle vystudovala a muzu to jen doporucit, bylo to nadherne odreagovani. Preji hodne stesti. ![]()
AHOJ,obdivuji naprosto vsechny co vystudovali pri detech.Ja se mam zachvilku vracet do prace a musim delat uplne vsechny vstupni zkousky znova,jak zacatecnik a nedokazu si predstavit jak to udelam.Tygr stava v 6 po obede spi kratce nebo vubec a vecer usina po 20hod.a to jsem vyplivnuta i ja,takze na nejake pismenka v predpisech uz nevidim
.Snazila jsem si to cist rano jak tygr koukal na pohadku a to bylo same mami vydis,mami co rikaly,takze z uceni zas nic nebylo.Tak mi reknete kdy jste se vlastne ucily,ze jste zvladly i vysoke skoly ![]()
Ahoj, nastupovala jsem na VŠ jako těhotná a musela jsem studium ukončit (zatím) neb stále kojím. Nejde to dohromady s přednáškami. I když jsem studovala dálkově.
Já jsem taky měla tu vizi, že si při dítěti udělám vš, jenže bohužel obor, který by se mi líbil je od nás všude daleko. No zkusila jsem teda Brno, ale byla jsem tam jen jednou. Mrzí mě to, ale je to od nás, při dobrém spojení 3 hodiny cesty autobusem a při horším spojení třeba i 6 hodin s několika přestupama.
Teď koketuju s myšlenkou udělat si všeobecnou sestru, ale tam je problém s praxí a hlídáním Vítka.
Háta_x píše:
Ahoj, nastupovala jsem na VŠ jako těhotná a musela jsem studium ukončit (zatím) neb stále kojím. Nejde to dohromady s přednáškami. I když jsem studovala dálkově.
Kamoska koji a prednasky stiha.Ale vsechno je individualni.
kattkka píše:Háta_x píše:Kamoska koji a prednasky stiha.Ale vsechno je individualni.
J8 jsem doma odstříkala, aby měli čím nakrmit a pak jsem si sebou vezla odsávačku a bzučela jsem na záchodech ![]()
lleennttiillkkaa píše:
Já jsem taky měla tu vizi, že si při dítěti udělám vš, jenže bohužel obor, který by se mi líbil je od nás všude daleko. No zkusila jsem teda Brno, ale byla jsem tam jen jednou. Mrzí mě to, ale je to od nás, při dobrém spojení 3 hodiny cesty autobusem a při horším spojení třeba i 6 hodin s několika přestupama.
Teď koketuju s myšlenkou udělat si všeobecnou sestru, ale tam je problém s praxí a hlídáním Vítka.
Já bych už do toho nešla a to jsem si školu dělala dávno. Počítej s tím, že až vystuduješ, budeš muset splnit praxi, registrovat se na ministerstvu zdravotnictví a plnit celoživotní vzdělání, dále tě čeká práce od nevidim do nevidim, směny, svátky, soboty a neděle, kontakt se spoustou nemocí při kterých se budeš muset bránit třeba antibiotiky. Mě se má miminko teprve narodit a docela se děsím návratu do práce. Práci mám sice ráda, ale třeba loni jsem se 5× přímo setkala s meningokokem, což za ty nervy opravdu nestojí. Plat taky nepatří k největším. Sama o studiu uvažuji, ale nejraději mimo zdravotnictví.
Nevim, zdo to bylo tim, ze byl Patik pohodove miminko, ale nasla jsem si system, ktery mi vyhovoval. Nejradeji jsem se ucila brzy rano, to byl mozek odpocaty a ja se takhle pripravovala na zkousky. Materialy ke zkouskam jsem si delala vecer, kdyz usnul. Ted mam skoro osmimesicni miminko a uz jsem si nasla brigadu na dva dny v tydnu, abych se na chvilku oprostila od temat pokakanych plen apod.Neboj se, u nas doma se rika, ze nezname slovo nejde, proste to zvladnes a hotovo.
Anonymní píše:lleennttiillkkaa píše:Já bych už do toho nešla a to jsem si školu dělala dávno. Počítej s tím, že až vystuduješ, budeš muset splnit praxi, registrovat se na ministerstvu zdravotnictví a plnit celoživotní vzdělání, dále tě čeká práce od nevidim do nevidim, směny, svátky, soboty a neděle, kontakt se spoustou nemocí při kterých se budeš muset bránit třeba antibiotiky. Mě se má miminko teprve narodit a docela se děsím návratu do práce. Práci mám sice ráda, ale třeba loni jsem se 5× přímo setkala s meningokokem, což za ty nervy opravdu nestojí. Plat taky nepatří k největším. Sama o studiu uvažuji, ale nejraději mimo zdravotnictví.
Já před RD dělala ve zdravotnictví jako sanitářka, takže vím co ta práce obnáší, ale mám děsně blbou střední školu, takže mám pocit, že jediný co můžu dělat je v domově důchodců nebo v blázinci, kde jsem byla před RD. Práce rozstrkaná do 8 hodinových směn, neustálé dojíždění a každý víkend v práci, alespoň jeden den.
Je to blbá práce, ale potřebná. Já v podstatě nic jinýho než pracovat s lidma neumím. Neumím účetniství, neumím kancelářskou práci, neumím nic. Tak jsem si říkala, že bych alespoň trošku stoupla v tom blázinci…No jenže ta praxe…
Kdybych se bývala v 15 rozhodla jinak, mohla ze mě ta zdravotní sestra už dávno být.
katka, lentilka: nemám hlídací babičky a kamarádky pracují, navíc s mužem podnikáme. Takže to nešlo. Respektive šlo, ale nejsem ochotná nechat dítko cizí chůvě. Tak nechám prostě studia na později, nic se neděje. Práci mám skvělou. Studovat jsem chtěla, protože mě to baví
Už jsem si jednu školu dálkově střihla a šlo to v pohodě.
Háta_x píše:
katka, lentilka: nemám hlídací babičky a kamarádky pracují, navíc s mužem podnikáme. Takže to nešlo. Respektive šlo, ale nejsem ochotná nechat dítko cizí chůvě. Tak nechám prostě studia na později, nic se neděje. Práci mám skvělou. Studovat jsem chtěla, protože mě to bavíUž jsem si jednu školu dálkově střihla a šlo to v pohodě.
vsak v poho.
Háta_x píše:
katka, lentilka: nemám hlídací babičky a kamarádky pracují, navíc s mužem podnikáme. Takže to nešlo. Respektive šlo, ale nejsem ochotná nechat dítko cizí chůvě. Tak nechám prostě studia na později, nic se neděje. Práci mám skvělou. Studovat jsem chtěla, protože mě to bavíUž jsem si jednu školu dálkově střihla a šlo to v pohodě.
však já to taky vzdala kvůli dojíždění a kvůli hlídání…