Školák s ADHD

Napsat příspěvek
Velikost písma:
311
29.4.26 22:44
@Anonymní píše: Více

A medikaci syn má?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.4.26 22:47
@Weia píše: Více

Nemá a ani ji nemá doporučenou.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.4.26 23:22

Ahoj, dělám asistentku u holčičky… řekla bych dost podobné… nemá syn nárok na podporu AP? Hodně svou svěřenou holčičku v tom vidím, ale když se vzteká/rozčiluje/nafukuje - beru ji bokem a bavíme se o tom, dost to pomáhá i mě, právě v tom, že je taky dost šikovná a chytrá a tu sebereflexi má, jen ty emoce a reakce prostě neukočíruje - nechávám ji prostě to pustit bokem - vztek, pláč, jsem vedle ní a je to na ní. Pro mě je fajn, že si vyjasníme, co se děje a jak to obě vnímáme. Ale ona kdyby teda mohla, tak přebere výuku :mrgreen: a občas je vyčerpávající ji přesvědčit, že fakt ne. A rozhodně ne teď. Ale už jsme se sehrály, začátky bych řekla, že jsme měly obě plné slziček. Dlouho jsme tu cestu k sobě hledaly (asistent jsem u ní třetí, v té třídě se pedagogové mění všichni jak na běžícím pásu). Ale u nás byl fakt zlomový okamžik, když jsme se pozastavily a navzájem si zacaly dávat tu sebereflexi - dělá to i s paní učitelkou, co vím, a opravdu nám to klima zlepšuje. Ale je pravda, že ona má za sebou kus práce a sama ví, odkud ty její impulzy a náročnost jdou, my jí spíš občas tvrdíme, že naopak to zvládá v klidu, a fakt ji máme rádi jako součást kolektivu (i když pak vždy přijde den, kdy všichni zvažujeme, proč ve školství jsme a to ne jen proto, že máme ve třídě ji, ale je spolehlivé okořenění každého konfliktu a kauzy :mrgreen: ).

• Citovat
  • Upravit
311
30.4.26 00:04

A byl ten, kdo ji nedoporučil, psychiatr?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.4.26 06:09

Mám dvě děti v pěstounce, oba mají silné ADHD, ale opravdu silné. Já je netradičně nechala zamedikovat ve 4 a 5 letech. A mohu říct, že to byl skvělý nápad. Ve škole je mají za hodné děti, u učitelů jsou oblíbení. A udělala bych to znovu, i kdyby to ADHD bylo poloviční, díky tomu jim jde vše líp.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.4.26 06:56

Nemá nárok na AP, ve třídě mají AP, ale ta má dost jiné práce.
On naopak o ničem mluvit nechce. Učitelka se mu vše snaží vysvětlovat, proto naráží.
@Weia medikace je mimo hru, i kdyby ji někdo doporučil. Potřebuju, aby oba přežili poslední dva měsíce. To už stejně medikaci nestihneme.

• Citovat
  • Upravit
8740
30.4.26 07:26

Tak kdyz to přežili cely rok, zvládnou i poslední dva mesice. Máte nastavený nejaky system odmen? U nas to funguje perfektně, slyší na to deti zdrave i s diagnozami, vlastni i pracovni. Syn dostává od sve AP nálepky oblíbeného zvířete vzdy, je to pro nej skvělá motivace. Kolegyně svému sverenci dovoli za kazdy bezproblémový den nakreslit do sesitu 67. Doma mame systém červených a černých puntíku. Na mého sverence plati čistá logika, vse rict předem a dovolit ignoraci toho učitele, se kterým ma největší problém. Ignorace všeobecně funguje dobre, jen je potreba ji domluvit s učitelem a mit k tomu tu AP, ktera bude s dítětem, dokud se situace neuklidni. Pak dite začne pracovat samo, ani nevi, jak. Akorat 2 mesice je na tento postup asi málo, ale za zkoušku podle me stoji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.4.26 09:00

@Midaku celý rok byl v pohodě. Teď to jsou tak 3 týdny, kdy je krize. Má to každý rok ve stejné době. Ale letos horší než kdy dříve.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

O Budulínkovi