Skolióza páteře

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1303
24.7.15 12:31

Moje mamka je rok po operaci skoliozy, ale mela pres 70° a to už opravdu jde poznat a hodne. mela jednu nohu kratsi tim pater byla ohnuta do boku a celkove chodila nakrivo. ted je sice o 11 cm vetsi, ale zadna rehabilitace ji nemuze dat dokupy, jelikoz nema na zadech zadne svaly (nepouzivala zadove svaly nejakych 40let) a noha ji srovnat nejde, nosi jen podpatenku, takze ma ted spatny kycelni kloub z toho dopadani na jednu nohu… no hodne problemu to obnasi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
854
24.7.15 12:34

@KaCinDa Ať zkusí Dornovu metodu, já se takto vyhla operaci. Ale bolí to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1303
24.7.15 12:45

@misa.859 Zkouseji s ni ruzne veci, ale mamka ma dve tyce pres cele zada a 24 sroubu v zadech a ma tak volnou akorat krcni pater. Cvici ruzne veci, vystridala X rehabilitacnich sesterech, v laznich byla a tam rikala, ze to byla uplne ztrata casu tam jet. Chtela by se rozhybat, protoze ji vzali 3. stupen duchodu a dali ji dozivotne druhy, ze na treti stupen ji chybi jeden sroub podle jejich tabulek, ale ze nevydrzi sedet dele jak 20min, ani stat dele 20min, to nikoho nezajima no… musi polohy porad stridat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
738
24.7.15 13:02

Na obrázcích je skolióza jako vyšitá. Já ji mám z křivého postavení pánve. Nohy jsou sice stejně dlouhé, ale chyba je u mě v kyčlích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.7.15 14:31

@misa.859 Jasně, většinou to člověk pozná, když po té páteři přejede. Ale v tomto případě mi příjde zvláštní, že jak ty záda prohne do oblouku, tak páteř působí rovná. No asi to fotku vytisknu a přeptám se odborníků :-)

• Citovat
  • Upravit
3348
24.7.15 14:44

Skoliozu ma. Je treba si o skolioze neco nastudovat. Neni to jen o „krive“ pateri. Ale deformuji se obratle a nasledne i zebra plice atd. Mensi skolioza se muze opticky vyrovnat pri nekterem postaveni - v leze v ukonu atd. Velmi spolehlivy test je predklon. Jako na obrazku. Pater se sice zda rovna ale vidis jak ty zada ne? Na jedne steane ma jako hrb - strana je vys. Normalne kdybys na predklonenyho cloveka dal pravitko melo by byt rovnobezne. Je to tim ze ty zkroucene obratle pri predlkonu vyrovnaji pater ale zase vylezou na jedne strane zebra. Ok? Rada kdyztak jeste poradim:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.7.15 15:27

@Alyss1 Díky za vysvětlení, už to chápu mnohem líp :-)

• Citovat
  • Upravit
413
7.6.16 11:37

Ahojte, chci se zeptat… nevíte někdo, jestli jde v dospělosti skolióza plné vyléčit?? Je mi 26 jsem po 3 dětech a nyní se můžu trochu zabývat bym zdravím :D. Setkali jste se s tímto? Nemyslím ale operaci či nošením korzetu. Spíše cvičením, masážemi a tak. Mám esovitou páteř s dotací. Na kontrole před 2 roky. Ale asi si pro svůj klid na rentgen Zajdu, dle toho, co jsem si teď přečetla o problémech, které to později může způsobit :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3265
7.6.16 11:52

Celkem mě na bolesti zad pomohla Dornova metoda. Mám trochu skoliozu, ale než ta mě spíše bolely záda v bedrech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2069
7.6.16 12:13

@Artuše samotná skolióza není nic vážného, to má v dnešní době každý druhý :roll: ale cvičením na záda určitě nic nezkazíš :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
413
7.6.16 12:18

@Gabcca jakoze vím, že ji má spousta lidí… :mrgreen:. Ale když se podívám na lidi svého věku a většina z nic zdravá, jsem pěkně naprdla, co vše mě potkalo :mrgreen:. Jen mě zajímalo, jestli se toho někdo v dospělosti zbavil cvičením

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3436
7.6.16 12:20
@Artuše píše:
Ahojte, chci se zeptat… nevíte někdo, jestli jde v dospělosti skolióza plné vyléčit?? Je mi 26 jsem po 3 dětech a nyní se můžu trochu zabývat bym zdravím :D. Setkali jste se s tímto? Nemyslím ale operaci či nošením korzetu. Spíše cvičením, masážemi a tak. Mám esovitou páteř s dotací. Na kontrole před 2 roky. Ale asi si pro svůj klid na rentgen Zajdu, dle toho, co jsem si teď přečetla o problémech, které to později může způsobit :poblion:

mám esovitou a bylo mi řečeno vyléčit ne udržovat, aby to nebylo horší lze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2069
7.6.16 12:25

@Artuše buď v klidu, mě je 24 a jen co se týká páteře, tak mám skoliozu, scheumannovu nemoc, vyhnutý obratel a podezření na bachtěreva, takže klídek, ty jsi na tom ještě dobře :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3265
7.6.16 12:28

Cvičením spravíš hodně věcí. Ségře srovnal fyzioterapeut nohy do O, protože ji nějak přerovnal postavení kloubů.

Obě jsme měly odstátý hrudní koš nebo jak to popsat… zřejmě po intenzivním nošení dětí v Manduce se odstátá zebra stáhla a už neodstávají. Zrovna nedávno jsme se o tom bavily, že nic jiného jsme nedělaly, tak to musí být pouze tímto.

U té Dornovy metody mi paní zrušila důlek v páteři a krční páteř se taky trochu „odhrbila“ :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
413
7.6.16 12:39

@fia80 jo?! No, tak jdu na to. Mám 3 prvky a nehodlám být invalida

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie