Skolióza páteře

539
17.5.11 13:29

Skolioza páteře

Ahojky těhulky a maminky. Chtěla bych se zeptat mám skoliozu páteře jsem jakoby trošku skřivená na levý bok a mám malinko vystouplou pravou lopatku. Jsem už ve 31.týdnu těhotenství zatím žádný komplikace nebyly ale chci se jen zeptat zda to nebude mít nějaký vliv na porod či po něm. Teď me jen bere ten levý bok jak sem trošku nahnutá a bojím se aby to jak sem nakřivo neohrožovalo mímo.. Doufám že tady bude nějaká maminka která má už s tímhle zkušenost a dokáže mi poradit.. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9909
17.5.11 14:01

Ahoj,taky mám ten samý typ skoliózy jako ty.A porod proběhnul vpořádku.Po porodu mě bolela bederní páteř ale nebylo to nic hroznýho po týdnu to přešlo.
Držím palečky :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
17.5.11 14:32

Ahoj, taky mám skoliozu a taky jsem se bála, ptala jsem se gynekologa i doktorky, kam právě chodím na kontoroly se zádama a oba se jen usmáli a říkali, že v pohodě, že se nemusím bát. Já mám mít dnes termín (zatím teda ještě nic) a záda fakt v poho, úplně jsem na to zapomněla, že nějakou skoliozu mám :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
539
17.5.11 14:33

Děkuji moc.. Můj Gynekolog mě ještě posílá k mému ortopedovi aby mi řekl jak budu rodit zda normálně či císařem.. taky si musela jít?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
539
17.5.11 14:37

IvankaB: tak to ti držím palečky. Teď se právě dívám jak mohu cvičit na míči. Bojím se hodně aby cvrček byl v pořádku. Abych ho tím nějak neomezovala těmi zády.. ale gyn. mi říkal že je zdravý a na 31 týden velký :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9909
17.5.11 14:40

Nikam jsem nemusela. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
17.5.11 14:47

Doktor se mě akorát zeptal, jestli mě nějak hodně bolí záda, to mě boleli jen večer a to když jsem dělala přes den něco, že jsem je namáhala, tak prý to je normální, že malej jak roste a nabírá na váze, tak rovnováha těla se s tím nějak srovnává. O císaři jsme se vůbec nemluvili. Docela brzo se bavit, jakým způsobem budeš rodit, to tě podle mě doktor i nahání strach z porodu :-x Kvůli skolioze je fakt blbost jít na císaře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
17.5.11 14:50

Děkuji. Malej byl taky o cca o 2 týdny větší a teď je normal, tak uvidíme až se narodí :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
539
17.5.11 14:57

Děkuji moc za výborné rady. Taky si myslím že lékaři jsou radši když ženská rodí normálně než do ní řezat. Myslím že by použily císaře kdyby se něco přihodilo.. Taky mě záda nebolí ale někdy ten bok jak nejsem uplně rovná ale to když si lehnu tak hned je vše v pořádku :-) hrozně se na malýho těším. a myslím že ty záda budou bolet až budu malýho caparta nosit :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
17.5.11 15:16

ahojky, taky mám skoliózu a ještě rovnou hyperlordózu k tomu.. mám těsně před porodem a jsem v pohodě :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
367
18.5.11 09:30

Já mám taky skoliózu a pro změnu hyperkyfózu…v těhotenství jsem sice o zádech věděla, ale nebylo to nijak dramatické, porod byl z tohoto hlediska úplně v pohodě. Záda mě hodně bolí až teď, ale naše dítko je hodně chovací, takže není divu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
539
18.5.11 19:35

A mohu se zeptat když mám tohle postižení nebude mi nějak odebrána nebo přídána mateřská či porodný?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
18.5.11 19:38
Lily007 píše:
A mohu se zeptat když mám tohle postižení nebude mi nějak odebrána nebo přídána mateřská či porodný?

8-o 8-o 8-o
To není postižení :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Promiň ale skoliózu má dneska kde kdo, a že by se kvůli tomu něco pobíralo, to fakt ne :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
539
18.5.11 19:43

:-D jj díky moc.. já nemám tak obyčejnou ale mám od 12 let zabudovanou na páteři tyč abych se jakoby držela rovně ale tu mě budou pak vyndavat.. měly letos jelikož čekám mímíska tak se to odložilo.. Jinak díky všem za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
18.5.11 19:44

tak to nemá na mateřskou nebo rodičák žádný vliv :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie