Školka a rýma

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6545
6.9.10 14:49

no jde spíš o to, že v danou chvíli je přenašečem docela brutálního viru nebo bakterie učitelka…(jde o to, že se posílaj nemocný děti do školky - samozřejmě beru to tak, že je nemoc a nemoc a rýma a rýma, ale jen, že se řeší děti, ale učitelky teda taky nejsou 100% pořád, navíc s dětma se hodně chodí po obchodech atp, ale vždycky, vždycky je na ráně školka a nějaký nezopovědný rodič)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nurse30
15.4.12 07:38

Já si nechávám synka doma pokaždý, když má rýu a jak jsem si přečetla v několika příspěvcíh, taky mě vždycky vytočí, když tam pak přijdem a naproti mi jde dítě s nudlí jako cikán šálu…do školky ho dávám zdravého, do 3 dnů je rýma zpět.....po minulém zánětu obou uší už se trochu bojim, co zas bude…a ve školce je tejden a pak min 14 dní doma…a to se vyplatí:-)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.10.23 15:25

Rýma a očr

Ahoj, očr jsem nikdy neřešila, tak bych se tu chtěla zeptat. Malá má už dlouho rýmu - po nástupu do školky chytla nějakou virózu a od té doby ji teče z nosu - nic hrozného, čirá rýma (ano ano vím, že infekční je každá rýma). V pátek mi řekli že když se jí to přes víkend nezlepší ať zůstane doma. Ale mně se nechce ji tahat k doktorovi jen s nudlí, aby tam chytila ještě něco jinýho. A nevím, jestli mi doktor napíše očr když si jen zavolám. Jasně, nabízí se tam zavolat a zeptat se…jenže doktora máme celkem daleko, nemocní můžou chodit jen do 9h a v té ranní špičce je problém se dovolat. Proto bych se chtěla zeptat na zkušenosti. A teď se zeptám ještě jak úplnej tydýt… :lol: doktorovi řeknu že musím být s malou doma aby mi napsal očr. A s tím pak co? Musím to doručit do práce nebo je to digitálně jako neschopenka? A až zas půjde do školky tak volat že to chci ukončit? Pardon že se ptám jak blb, ale fakt jsem ti nikdy neřešila, i neschopenku jsem měla jednou v životě :oops: a díky za rady

• Citovat
  • Upravit
6381
8.10.23 15:28
@Anonymní píše:
Ahoj, očr jsem nikdy neřešila, tak bych se tu chtěla zeptat. Malá má už dlouho rýmu - po nástupu do školky chytla nějakou virózu a od té doby ji teče z nosu - nic hrozného, čirá rýma (ano ano vím, že infekční je každá rýma). V pátek mi řekli že když se jí to přes víkend nezlepší ať zůstane doma. Ale mně se nechce ji tahat k doktorovi jen s nudlí, aby tam chytila ještě něco jinýho. A nevím, jestli mi doktor napíše očr když si jen zavolám. Jasně, nabízí se tam zavolat a zeptat se…jenže doktora máme celkem daleko, nemocní můžou chodit jen do 9h a v té ranní špičce je problém se dovolat. Proto bych se chtěla zeptat na zkušenosti. A teď se zeptám ještě jak úplnej tydýt… :lol: doktorovi řeknu že musím být s malou doma aby mi napsal očr. A s tím pak co? Musím to doručit do práce nebo je to digitálně jako neschopenka? A až zas půjde do školky tak volat že to chci ukončit? Pardon že se ptám jak blb, ale fakt jsem ti nikdy neřešila, i neschopenku jsem měla jednou v životě :oops: a díky za rady

Co mám zkušenost v posledních pár letech, je lepší psát doktorům e-maily než telefonovat. Očr na dálku zatím nelze, ale podle mě půjde zařídit jen si tam zajít pro ten papír.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
299
8.10.23 15:44

Rano zavolám na recepci, syn má rýmu, potřebuji OČR ode dneska. V práci se omluvím. Pro papir sjede případně manžel nebo já, až on přijde domu. Odvezu ho do práce v průběhu nemoci nebo dam i s ukončením. O ukončení si taky sama zavolám. Když jsou komplikace nebo zelená ryma, zavolám si o léky a ty mi přijdou na telefon. Když se to nelepší, jdeme po objendnani k lekarce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18620
8.10.23 16:28

Off topic

Příspěvek upraven 08.10.23 v 17:39

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17092
8.10.23 17:02

@hospodki
To asi nepatří do téhle diskuse :think:

Edit. Citace smazána na přání uživatelky jako bezpředmětná - mimo téma.

Příspěvek upraven 08.10.23 v 18:40

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18620
8.10.23 17:40

@Jahudka82 díky za upozornění, nevim proč se to nacetlo sem, mělo to jít jinam. Tak poprosím ještě smazat citaci, byla zbytecna a stacilo upozornit. Dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17092
8.10.23 18:36
@hospodki píše:
@Jahudka82 díky za upozornění, nevim proč se to nacetlo sem, mělo to jít jinam. Tak poprosím ještě smazat citaci, byla zbytecna a stacilo upozornit. Dekuji

Dobře, smažu, jen mi šlo o to aby bylo vidět o který jde příspěvek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin