Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
no jde spíš o to, že v danou chvíli je přenašečem docela brutálního viru nebo bakterie učitelka…(jde o to, že se posílaj nemocný děti do školky - samozřejmě beru to tak, že je nemoc a nemoc a rýma a rýma, ale jen, že se řeší děti, ale učitelky teda taky nejsou 100% pořád, navíc s dětma se hodně chodí po obchodech atp, ale vždycky, vždycky je na ráně školka a nějaký nezopovědný rodič)
Já si nechávám synka doma pokaždý, když má rýu a jak jsem si přečetla v několika příspěvcíh, taky mě vždycky vytočí, když tam pak přijdem a naproti mi jde dítě s nudlí jako cikán šálu…do školky ho dávám zdravého, do 3 dnů je rýma zpět.....po minulém zánětu obou uší už se trochu bojim, co zas bude…a ve školce je tejden a pak min 14 dní doma…a to se vyplatí:-)
Ahoj, očr jsem nikdy neřešila, tak bych se tu chtěla zeptat. Malá má už dlouho rýmu - po nástupu do školky chytla nějakou virózu a od té doby ji teče z nosu - nic hrozného, čirá rýma (ano ano vím, že infekční je každá rýma). V pátek mi řekli že když se jí to přes víkend nezlepší ať zůstane doma. Ale mně se nechce ji tahat k doktorovi jen s nudlí, aby tam chytila ještě něco jinýho. A nevím, jestli mi doktor napíše očr když si jen zavolám. Jasně, nabízí se tam zavolat a zeptat se…jenže doktora máme celkem daleko, nemocní můžou chodit jen do 9h a v té ranní špičce je problém se dovolat. Proto bych se chtěla zeptat na zkušenosti. A teď se zeptám ještě jak úplnej tydýt…
doktorovi řeknu že musím být s malou doma aby mi napsal očr. A s tím pak co? Musím to doručit do práce nebo je to digitálně jako neschopenka? A až zas půjde do školky tak volat že to chci ukončit? Pardon že se ptám jak blb, ale fakt jsem ti nikdy neřešila, i neschopenku jsem měla jednou v životě
a díky za rady
@Anonymní píše:
Ahoj, očr jsem nikdy neřešila, tak bych se tu chtěla zeptat. Malá má už dlouho rýmu - po nástupu do školky chytla nějakou virózu a od té doby ji teče z nosu - nic hrozného, čirá rýma (ano ano vím, že infekční je každá rýma). V pátek mi řekli že když se jí to přes víkend nezlepší ať zůstane doma. Ale mně se nechce ji tahat k doktorovi jen s nudlí, aby tam chytila ještě něco jinýho. A nevím, jestli mi doktor napíše očr když si jen zavolám. Jasně, nabízí se tam zavolat a zeptat se…jenže doktora máme celkem daleko, nemocní můžou chodit jen do 9h a v té ranní špičce je problém se dovolat. Proto bych se chtěla zeptat na zkušenosti. A teď se zeptám ještě jak úplnej tydýt…doktorovi řeknu že musím být s malou doma aby mi napsal očr. A s tím pak co? Musím to doručit do práce nebo je to digitálně jako neschopenka? A až zas půjde do školky tak volat že to chci ukončit? Pardon že se ptám jak blb, ale fakt jsem ti nikdy neřešila, i neschopenku jsem měla jednou v životě
a díky za rady
Co mám zkušenost v posledních pár letech, je lepší psát doktorům e-maily než telefonovat. Očr na dálku zatím nelze, ale podle mě půjde zařídit jen si tam zajít pro ten papír.
Rano zavolám na recepci, syn má rýmu, potřebuji OČR ode dneska. V práci se omluvím. Pro papir sjede případně manžel nebo já, až on přijde domu. Odvezu ho do práce v průběhu nemoci nebo dam i s ukončením. O ukončení si taky sama zavolám. Když jsou komplikace nebo zelená ryma, zavolám si o léky a ty mi přijdou na telefon. Když se to nelepší, jdeme po objendnani k lekarce.
@hospodki
To asi nepatří do téhle diskuse ![]()
Edit. Citace smazána na přání uživatelky jako bezpředmětná - mimo téma.
Příspěvek upraven 08.10.23 v 18:40
@Jahudka82 díky za upozornění, nevim proč se to nacetlo sem, mělo to jít jinam. Tak poprosím ještě smazat citaci, byla zbytecna a stacilo upozornit. Dekuji
@hospodki píše:
@Jahudka82 díky za upozornění, nevim proč se to nacetlo sem, mělo to jít jinam. Tak poprosím ještě smazat citaci, byla zbytecna a stacilo upozornit. Dekuji
Dobře, smažu, jen mi šlo o to aby bylo vidět o který jde příspěvek.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.