Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Já bych k zápisu šla a rozhodla se pak až v to září. Do té doby je to spousta času a zvlášť v tomto věku se ty děti velmi rychle mění. Nejstarší šel ve skoro 4, dřív by to nedal. Prostřední šel v necelých 3 a zvládá to lip, nez starší ten první rok. Je úplně jinej. Nejmladší bude muset jít v čerstvých 3, ta bohužel na výběr mít nejspíš nebude. Každé dítě je jiné a je zralé jindy. Ve 3 letech se do školky chodí proto, že většina lidí s emisí vrátit do práce. Troufám si tvrdit, že kdyby nemuseli, nebylo by ve školkách tolik malých dětí, byly by tam jen ty, které by na to byly zralé. Ne ty, jejichž rodiče musí do práce. Takže jestli ty nemusíš a dcerka na to zralá nebude, nedávej ji tam. Nic ji neuteče.
S přítelem bych se samozřejmě shodnout a poradit chtěla ale vím že bude zmanipulovan tím co je pro dceru nejlepší v očích tchýně. Pracují i teď při rodicaku takže práci neřeším. Jde mi o blaho dcery a ne o její zbytečné slzy a stres. Chci aby do školky chodila ráda, proto si myslím že by měla vyhledávat děti= připravená.
Náš je srpnový a úplně to stejné jsem řešila také v lednu, kdy mu bylo 2,5 roku. Popravdě, moc to hrotíš, do září spoustu času. Člověk by nevěřil, jak se ty děti rychle mění. Já ho dala ve třech létech, taky v tom lednu byl maman, vyhýbal se dětem… Od léta se se mnou doslova začal nudit a štěstí, že jsem ho do školky dala. Můžeš ho dát na tři dny v týdnu. Zase ty děti tam mají program, začlení se, učí se novým věcem
@veruleve píše:
Akorát bych popřemýšlela jestli budeš muset v září 2021 hned do práce nebo budeš mít možnost být ještě doma a bude čas na postupnou adaptaci. Aby si dcerka nemusela hned rychle zvykat.
Jo to je přesně ta výhoda, já byla do necelých čtyř let doma, náš chodil nepravidelně, hlavně kvůli vyšší nemocnosti, se kterou se prostě první rok musí počítat. A to byla hrozná výhoda. Neumím si představit hned pracovat. Ještě než si zvyknul, bylo to děs
@Ellanka píše:
S přítelem bych se samozřejmě shodnout a poradit chtěla ale vím že bude zmanipulovan tím co je pro dceru nejlepší v očích tchýně. Pracují i teď při rodicaku takže práci neřeším. Jde mi o blaho dcery a ne o její zbytečné slzy a stres. Chci aby do školky chodila ráda, proto si myslím že by měla vyhledávat děti= připravená.
Pak bych trvala na svem rozhodnuti, na zaklade svych pocitu. Uprimne, je smutny, ze takovy je. Muzes se vytasit z argumentem, ze proto je RD na ctyri roky a ne tri, a ze ty vis, co je pro ni nejlepsi, vic jak babicka a ze je smutny, ze on jako otec to nevidi. Proste na city no
.Nechtela bych takoveho chlapa, co uprednostnuje nazory matky ![]()
Okoli je do mych rozhodnuti prdku. Hlavni je, ze vyhovuje me, manzelovi, detem (respektive tem, kterych se ta rozhodnuti primo tykaji).
Nicmene moje deti jsou vylozene institucionalni, mit je doma do ctyr let, tak se doma sezereme.
Dobry skolka i introvertni ditko muze hodne posunout. Opravdu jen minimum matek podle me dokaze vymyslet a zrealizovat tak pestry program.
@vejilka píše:
Jo to je přesně ta výhoda, já byla do necelých čtyř let doma, náš chodil nepravidelně, hlavně kvůli vyšší nemocnosti, se kterou se prostě první rok musí počítat. A to byla hrozná výhoda. Neumím si představit hned pracovat. Ještě než si zvyknul, bylo to děs
Souhlas
Dobře, díky za názory, zkušenosti… Ještě je i možnost že i když na zápis půjdeme tak nás stejně nevezmou.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.