Co po skončení rodičáku, jaké jsou možnosti?

Anonymní
11.4.25 08:49

Skonceni rodicaku co pak ?

Zdravím, prosím o radu. Skončila mi rodičovská a malá půjde do školky až v září. Mám prý na výběr ze 2 buďto UP nebo u zdravotní pojišťovny péče o dítě. Jde mi o to že prý při péči o dítě se neodradí sociální tzn ze se tyto měsíce nebudou započítává do důchodu. Kam jste šli vy, když vám to takto vycházelo ze dítě jde až za cca půl roku do školky díky.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101804
11.4.25 08:53

Pece o dite do 4 let se na důchod počítá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11855
11.4.25 08:56

Ono hlavně otázka: jsi schopna případně nastoupit do práce když dítě nemáš ve školce? Protože UP té bude posílat na pohovory a jestli tam nebudeš chodit nebo budeš práci odmítat tak tě vyřadí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
11.4.25 09:04

Já hlavně přemýšlela dopředu a rodičovský příspěvek si natáhla až do konce srpna ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16407
11.4.25 09:08
@Nicole 1234 píše: Více

Kamarádka to měla stejně. Práci neměla, RP dala do srpna a hledala práci, tak b la asi měsíc pak na ÚP a práci našla. Do srpna je to je za mě i logické, sama jsem si to taky dala do srpna, ale jen na 2 roky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.4.25 09:09

Pro upřesnění. Malé jak jsem psala budou 4ted taky jsem to měla na 4 roky ale do školky jde až v září. Do práce nastoupit nemůžu nemám ji kam dát takže můžu až v září. A jde mi o květen až srpen kam tedy jít

• Citovat
  • Upravit
16407
11.4.25 09:10
@Anonymní píše: Více

Jedině se nahlásit na pojišťovnu, co jiného :nevim: Pokud se nemas kam vrátit ani

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.4.25 09:20

A počítá se pojišťovna do důchodu?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.4.25 09:22

Ja se divím, že to řešíte až teď, když vám rodičovská skončila. Jsem na mateřské a už teď přemýšlím, co budu pak dal dělat, jak to bude vycházet i se nástupem do školky, dokonce přemýšlím i nad tím se ještě dovzdělat např dodělat Mgr nebo nějaký kurz. Me překvapuje, že někdo má doma x let času a pak to začne řešit na poslední chvíli.

• Citovat
  • Upravit
bedrisek
11.4.25 09:22

A není to jedno? Však jde jen o 4 měsíce. Nejsem žádný odborník, ani nevím, kolik je ti let, ale nikdo nevíme, co bude za 30 let, jestli vůbec důchody budou, jak se budou vypočítávat,…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.4.25 09:23

:lol: :lol: bože to jsou názory zas :palec:

• Citovat
  • Upravit
2269
11.4.25 09:24

Nepočítá a mimochodem ani Úřad práce za tebe nehradí sociální pojištění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.4.25 09:30

Tak to možná chtělo si začít hledat práci už dřív a z peněz co vyděláte platit soukromou školku, taky jsem to s dcerou tak dělala, než nastoupila do státní, nebyla to hrozná částka s to jsme bydleli u Prahy. Některý i státní školky berou už od dvou let. Asi to chtělo začít řešit dřív než teď ženská, měla jste na to hodně let :lol: :potlesk: hodně štěstí

• Citovat
  • Upravit
16407
11.4.25 09:32

Ptala ses? Odpovídáme. Většina z nás s tím počítala začátku a podle toho se zařídila :nevim: Do září je to opravdu měsíců, to je snad k důchodu jedno :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9063
11.4.25 09:37

Ty myslíš, že v září najdeš práci lusknutím prstů? Už hledej práci. Ptáš se, tak se nediv, že máš názory a každý nemusí být podle tvé chuti.
Jak tady někdo píše. Uvažovala jsem taky výhledově. Takže poslední rok RD jsem vzala nabídku delšího zástupu za nemocnou. Dobíhal rodičák a k tomu byl bonus plat. Dítě bylo od 2 let ve školce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat