Co po skončení rodičáku, jaké jsou možnosti?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Ono hlavně otázka: jsi schopna případně nastoupit do práce když dítě nemáš ve školce? Protože UP té bude posílat na pohovory a jestli tam nebudeš chodit nebo budeš práci odmítat tak tě vyřadí…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já hlavně přemýšlela dopředu a rodičovský příspěvek si natáhla až do konce srpna ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Nicole 1234 píše: Více
Kamarádka to měla stejně. Práci neměla, RP dala do srpna a hledala práci, tak b la asi měsíc pak na ÚP a práci našla. Do srpna je to je za mě i logické, sama jsem si to taky dala do srpna, ale jen na 2 roky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pro upřesnění. Malé jak jsem psala budou 4ted taky jsem to měla na 4 roky ale do školky jde až v září. Do práce nastoupit nemůžu nemám ji kam dát takže můžu až v září. A jde mi o květen až srpen kam tedy jít
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše: Více
Jedině se nahlásit na pojišťovnu, co jiného
Pokud se nemas kam vrátit ani
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja se divím, že to řešíte až teď, když vám rodičovská skončila. Jsem na mateřské a už teď přemýšlím, co budu pak dal dělat, jak to bude vycházet i se nástupem do školky, dokonce přemýšlím i nad tím se ještě dovzdělat např dodělat Mgr nebo nějaký kurz. Me překvapuje, že někdo má doma x let času a pak to začne řešit na poslední chvíli.
- Citovat
- Upravit
A není to jedno? Však jde jen o 4 měsíce. Nejsem žádný odborník, ani nevím, kolik je ti let, ale nikdo nevíme, co bude za 30 let, jestli vůbec důchody budou, jak se budou vypočítávat,…
- Citovat
- Upravit
Nepočítá a mimochodem ani Úřad práce za tebe nehradí sociální pojištění.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak to možná chtělo si začít hledat práci už dřív a z peněz co vyděláte platit soukromou školku, taky jsem to s dcerou tak dělala, než nastoupila do státní, nebyla to hrozná částka s to jsme bydleli u Prahy. Některý i státní školky berou už od dvou let. Asi to chtělo začít řešit dřív než teď ženská, měla jste na to hodně let
hodně štěstí
- Citovat
- Upravit
Ptala ses? Odpovídáme. Většina z nás s tím počítala začátku a podle toho se zařídila
Do září je to opravdu měsíců, to je snad k důchodu jedno ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ty myslíš, že v září najdeš práci lusknutím prstů? Už hledej práci. Ptáš se, tak se nediv, že máš názory a každý nemusí být podle tvé chuti.
Jak tady někdo píše. Uvažovala jsem taky výhledově. Takže poslední rok RD jsem vzala nabídku delšího zástupu za nemocnou. Dobíhal rodičák a k tomu byl bonus plat. Dítě bylo od 2 let ve školce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zdravím, prosím o radu. Skončila mi rodičovská a malá půjde do školky až v září. Mám prý na výběr ze 2 buďto UP nebo u zdravotní pojišťovny péče o dítě. Jde mi o to že prý při péči o dítě se neodradí sociální tzn ze se tyto měsíce nebudou započítává do důchodu. Kam jste šli vy, když vám to takto vycházelo ze dítě jde až za cca půl roku do školky díky.