Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý večer,
dovolte mi, abych se s Vámi podělila o dnešní komedii ve které jsem měla hlavní roli zlé, rodinu rozvracející snachy. Zároveň bych byla ráda za vaše ohlasy, rady i připomínky, protože nestranný názor mi chybí.
Moje thýně je nepracující žena s neuvěřitelnou měrou dluhů, tchán jezdí po republice a vydělává. Před 4mi lety se dostali do kolotoče exekucí, hrozila ztráta baráku, tak jsem si já na sebe vzala půjčku a dluhy se zaplatily (100 000 kč), do dvou let to byla další půjčka (35 000 kč) a naposledy dluh za plastová okna, takže další půjčka (100 000 kč). Všechny půjčky si tchýně splácí. Před měsícem to byly peníze od nás 15 000 kč, s dobou splatností neurčitou. A to nemluvím o sem tam dobití kreditu, koupení cigaret, nákupu.....
Prostě platíme a platíme, kdykoli je potřeba pomůžeme, ale… vyslechla jsem nechtěně rozhovor, ve kterém o nás mluvili hnusně, jako o zazobancích nafoukanejch, o tom, že se jim vtíráme a tak. Dneska mi ruply nervy a tchýni jsem řekla, že jsem to všechno slyšela. Do očí mi tvrdila, že lžu, že jí chci pošpinit, strhala ze sebe zlato, které jsem jí darovali k narozeninám, řvala, že si vezme úvěr a všechno splatí (zajímalo by mě z čeho,když je v registru dlužníků) že dělám v rodině akorát problémy a zle, brečela, volala manželovi, co jsem za svi…nia, tchán se postavil na její stranu a stejně tak její další dvě děti.
Manžel se mnou nemluví, podle něj, jsem měla držet pusu a krok, u tchýně mám dveře zavřené (ne, že by mi to vadilo) a zastání nemůžu čekat nikde. Takže jsem v tom zůstala úplně sama. Jediné co z toho mám je osvobozující pocit, že ze sebe nenechám dělat blbce, ale stálo to opravdu za to????
Jo, stálo
taky bych si nenechala s odpuštěním srát na hlavu. Škoda jen, že manžel není na tvé straně. A tchyně zas přileze, jen co zas zabředne do dluhů.
Gratuluju, máš recht, nedělej ze sebe vola, manželovi to snad dojde a bude stát při tobě. Držím palce.
To musíš vědět sama, jestli to za to stálo… jestli z toho máš dobrý pocit, pak rozhodně jo! ![]()
Hloupé je, že manžel na to má jiný názor… ![]()
Pro dobrotu na žebrotu vid ? Mě by to za to stálo.
Nezapomen že ona potřebuje tebe a ne ty jí . Počítám že až jí to dojde z pr..le do hlavy tak přileze ale samozřejmě nenápadně a nejlépe aby to vyšumělo dostracena. Myslim že se ještě na její účet dost pobavíš. Kvůli manželovi jdi na to chytře a hlavně žádné svědky. Já už to úspěšně zvládla takže mluvím ze zkušennosti. Kdybys viděla jak moje tchýně skřípe zubama když manžel říká - to je ale ta Denisa zlatíčko že ntohle udělala . No nemůže nic já jsem jak med a pak když jsme samy tak jí dám za uši
Jen dej pozor aby tě nenahrávala .Ta moje mě dost tejrala a já byla blbá ale byla to ta pověstná kapka a buuum.Ted už se nedám a je celkem klid a zase tejrá snachu od manželova bráchy.To si nevybereš.
tak tak nenechat si srát na hlavu.. udělalas dobře. já bych to řekla taky.. a určo bych si neodpustila poznámku, že když jí nakoupíme tak jí jako nafoukaní snobi nepřipadáme..
ale je blbý že manžel je na její straně.. to mě mrzí..
Teeeeeda, diky za reakce, bohužel, každý dobrý skutek bude po zásluze potrestán
.
Manžel má stejný názor, ale jen doma, beze svědků, když jde do tuhého couvne, jako dnes, doma bude nadávat, že jsme udělali málo, ale do očí jim to neřekne, nechá to na mně a to je věc, která mě trápí ![]()
Stálo.. kdyz ti nekdo sere na hlavu, tak to zakonite prijit muselo..
Mimichodem dost dobrej nick
Ten film mám docela ráda ale ted už k věci.U chlapa je všechno proces a je jedno co to je. Dokonce i záchod nebo jídlo prostě oni se musí ke všemu dopracovat. Oříšek je v tom že každý má své tempo . Někdo je celkem rychlík a pak to jde a někdo je slimák pomalej a to je pak průser. Pak jsou ještě ti kteří se rozhodnou a pak ze zbabělosti neudělají nic ale trápí je to.V tvé situaci kdy jde o matku se na to musí chytře a opatrně. Prostě mu ukázat matku v tom pravém světle jako vypočítavou mrchu a sundat mu ty růžové brýle.Jinak by vás ta různost názorů mohla rozdělit.
Držim ti palce, lidé co říkají věci na rovinu to nemají v životě lehké.. holt ti co drží hubu a krok si žijou fajn. Přeju ti aby tě ten tvůj podržel, a to nejen když jste sami. Čím déle se to chování toleruje, tím hůř se pak odnaučuje, takže ste začali být braní jako automatická „záložna“. Mě by to teda za to stálo. Nemohla bych pořád jen klopit hlavu a sázet peníze. Pomáhat je jedna věc, ale házet peníze z okna je věc druhá. A když ten člověk neumí hospodařit, tak je to bezedná studna na dluhy. To je marné
Pandoro a ostatní maminy, díky, manžel to všechno ví, ví, že nás jeho rodina jenom využívá (ségra mu zavolá, že jí došel benzín a on jede, pořád potřebují odvést nebo přivést, ale vždy za děkuji, a manžel tohle všechno ví). Nejsme až tak zazobaní, ale prostě umíme hospodařit, spoříme, ale to u nich je nepochopitelný, protože rodiče i sourouzenci jsou neuvěřitelně zadlužení. Člověk pomůže a rád, ale po tom rozhovoru, kdy o nás mluvili jako o póvlu, že mi se vtíráme jim, že jsem protivná a hnusná, že pořád blbě čumím a tak, tak to jsem prostě nevydejchala. Manžel kritizuje v pozadí, věděl i o tomhle a doma skákal jak čertík z krabičky, ale proč se bojí jim to říct do očí a postavit se za mě?
On se asi nebojí jen mu nepřipadá správné kritizovat rodiče. Má je v úctě což na jednu stranu je dobré protože si určitě váží i tebe a takových mužů zase tolik už není.Blbý je to že má zábrany matku poslat kam patří a sejně tak i ostatní. S tou ségrou ti dost rozumim ta moje je na černé listině a bere si provident i na boty( 6000).Pak nemají co jíst. Věčně jí dotuju a manžel je chápavý ale ted jsem řekla dost . Takhle už to dál nejde.Bude to asi na tobě matku usměrnovat a doufej že to jednou přežene a tvůj manžel to nevydrží a bouchne. To by mohlo vyjít.
Stalo!
Jednoznacne, mas moje sympatie, protoze jestli neco nesnasim, tak to jsou problemy, ktery zziraj lidi jen kvuli tomu, ze si nedokazou veci vyrikat na rovinu.
Ano, o to jde. Mám ji vídat, poslouchat její problémy a přitom se pitomě usmívat, když vím,co za bukem vykládají. Já to neumím, žralo mě to uvnitř a byla jen otázka času, kdy to bouchne. Teď alespoň ví, jen ta, reakce…, že lžu, vymýšlím si, místo, aby se zamyslela, tak mě obviní, začne hystericky řvát, vracet věci, obvolávat příbuzné
o
Pandoro, asi to máme podobné. Dobrota se lehce změní ve využívání, kdyby to alespoň ta druhá strana ocenila, ale oni tě ještě pomluví…
kendys píše:
Manžel má stejný názor, ale jen doma, beze svědků, když jde do tuhého couvne, jako dnes, doma bude nadávat, že jsme udělali málo, ale do očí jim to neřekne, nechá to na mně a to je věc, která mě trápí
Udělala jsi dobře!
Panebože, mají od vás rozpůjčovanýho čtvrt milionu, měli by chodit před vámi v předklonu a všude vás chválit, jak jste báječné „děti“.
Ad manžel: pěkně bych mu to doma vytmavila. Řekla bych mu, že když už se tě nezastane, tak ať je raději zticha úplně a hlavně se nestaví proti tobě!! A kdyby doma na své rodiče nadával, tak bych ho taky sjela, ať je potichu, že nadávat měl u nich. ![]()
Na druhou stranu má pandora pravdu s tím, že je potřeba bít „šikovná“. Je to maminka, proti té jen tak nepůjde, vždycky ji bude omlouvat. Musíš být chytřejší než kardinál Richelieu, aby tě manžel považoval za úžasnou, tchýně nemohla říct ani popel a přitom sis sjednala pořádek… ![]()