Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky, nezávidím ti, lituji tě a držím palce, aby jsi to vydržela a časem našli nějaké vaše bydlení. Jenom ti napíšu jednu věc, všechno co jsi napsala neni tak důležité jak poslední věta.Ta je nejdůležitější, protože kdyby manžel stál při mamince, tak bys to měla stokrát těžší.. pevné nervy, no já zase mám něco jiného. U mně je to na bytě to, že jenom manžel-má pěkné vybavení, pěkně zařídil malému pokoj, nikdy neřekne vy, natož já. Navíc dokonce i když přijedem k ní, tak se ptá manžela a co Kubík, jedl, dáš mu ještě to a to, ne já, jako matka. To máš vidět návštěvy to je samé, řekni tatínek, no tatínek, běž za tatinkem, ty jsi tatínkův chlapeček a to je dokola, nikdy neřekla mně.. když je malý u nás tak naše straně normálně malému říká jak o mamince tak tatínkovi
Ahojky,tohle je vždycky těžký.Soužití dvou generací nedělá dobrotu,teda až na vyjímky.Moje tchýně se zase ráda napije.Jinak je to supr ženská,ale jak si načne víno,je na zabití
.Bydlíme v dvoupatrovém rodinném domě,ona má spodek a my si předěláváme vršek.Taky bych radši ,aby jsme byli sami
.Pije obden a pokaždé je na káry.Se všim mlátí,tak mi budí prcka.No prostě děs ![]()
Je mi tě líto.já bych se odstěhovala.na rodičáku taky nebudeš věčně.osobně bych nebydlela ani s vlastní!a to se navštěvujeme skoro denně!jak říká moje mamka-mladí mají bydlet sami!
Ber to tak, že minimálně jednu zásluhu má, docela dobře vychovala syna, když sis ho vzala a nijak výrazně si na něj nestěžuješ.:-)) Kromě toho nemáš kde bydlet, je to její dům, tak to asi budeš muset vydržet.
kváček : no u nás je to taky, že vše kupuje manžel já nic. Nemáš to také jednoduché, ono to mrzí a pěkně zároveň štve. viď?
chelsea : mě zas pije moje máti, takže i sní mám trápeníčko.
My jsme si vzali hypoteku, udělali tu okna, topení,kotel. Vršek komplet nové, kuchyň, koupelná, všechny pokoje. Záchod v patře nebyl, tak i ten. No prostě moc peněz jsme tu nechali. Garáž manžel postavil, teť nové vrata. Úplně sám, šikulka. Barák darovali manželovi, to se hned domluvili, když jsme řekli, že chceme do toho investovat. Je to tu velké, krásné, ale klidně bych se někde tísnila a byla jen svou paní, kde bych si mohla dělat co chci a nikdo na mě nekoukal skrz prsty.
No jasně, že je neznám blíže, ale z tvého vyprávění se zas až tak toho moc neděje, tedy kromě toho, že už máš z nich ponorku a vadí ti vlastně VŠECHNO.. Že polehávají celý den je jejich věc a co si půjčůjí také.. Jestli drbou ti může být jedno, i když drbou tebe - však ty je taky, že??
A je jasné, že když jde i o její barák, tak má takové blbé moresy se vnucovat i do vaší domácnosti.
Nejdůležitější ale je, že se vy dvě nemáte rády, a to už pak nepomůže nic - jen se odstěhovat.
Já mám proti své tchýni taky spoustu výhrat, naštěstí s ní nebydlím, tak to mám jednodužší. Prostě jsem se naučila spoustu „maličkostí“ neřešit a když mi fakt něco vadí, vždy jasně a stručně řeknu co.
Možná by to chtělo podívat se na to z druhé strany. Natřená houpačka, zalité kytky - třeba si tchýně řekla, holka má toho moc, věčně lítá kolem děcek, tak udělám alespoň tuhle maličkost. To, že leží celý den na léhátku - podle mě její věc a ty to řešíš zbytečně. Buď si stanovíte jasná pravidla (ale to už jste měli dávno před tím, než si u nich začala bydlet) nebo se brzo sežerete. Další variantou je vzít si, jako spousta z nás, hypotéku na 20, 30 let a jít do svého.
Holky tak já se přidávám.
Teď zrovna prodáváme byt a kvůli fin. krizi musíme jít bydlet k tchánovcům. Takže jsem sama zvědavá jak to bude vypadat, protože už jsme s manželem 13 let a nějak to s tchýni neklape.
Jo hold mě čeká nový život, a teď se uvidí jak nám to dlouho s manželem vydrží, ale budu věřit tomu, že to bude dobrý, naštěstí moji rodiče bydlí 2 km od tchýně, takže bude kam utíkat, ale jedno řeknu - kdybych nemusela a nebyla donucena okolnostmi - nikdy bych tam nešla - dělám to kvůli dětem, abychom mohli je vzít na výlet, na zmrzlinu, do zoo atd.
mate byty oddelene nebo dva v jednom? My mame byty oddelene, mezi nimi chodba, takze k sobe muzeme ale nemusime. Nemohla by sis vas byt zamknout, at maleho hlida u sebe? Vim, ze je to situace na palici, ale s oddelenymi byty je to fakt pohoda. Kdyby se to dalo aspon takhle nejak usporadat, mozna by se ledacos vyresilo. Moc ti drzim palce!
to tě lituju! bič a pryč§ pokud je s tebou manžel jedno! využij toho! moc ho proti nim neštvi - jsou to přeci jen rodiče.. ať jsou jaký koliv… a shánějte bydlení.. šetřete si na své! jinak se nikdy tohohle nezbavíš.. snad až nebudou! ale to bude pozdě! jinak se z toho zblázníte!!!
držím palečky ať to vyřešíte brzy a dobře!
ještě mně napadlo, asi do práce nechodíš , že jsi na mateřské nebo tak, možná až bude pracovat, tak ta ponorka nebude taková, přeci se vídáte pořád a to leze na nerv i vlastní děcka..
Lizbeth píše:
No jasně, že je neznám blíže, ale z tvého vyprávění se zas až tak toho moc neděje, tedy kromě toho, že už máš z nich ponorku a vadí ti vlastně VŠECHNO.. Že polehávají celý den je jejich věc a co si půjčůjí také.. Jestli drbou ti může být jedno, i když drbou tebe - však ty je taky, že??
A je jasné, že když jde i o její barák, tak má takové blbé moresy se vnucovat i do vaší domácnosti.
Nejdůležitější ale je, že se vy dvě nemáte rády, a to už pak nepomůže nic - jen se odstěhovat.
Relativně souhlasím.
A ač nechci aby sis to brala osobně, tak se píše teď ne teť
jo? Mě to prostě hlava nebere… jak s eposlední dobou pizdí čeština jen proto že je to JEN psané slovo.
velchi píše:Lizbeth píše:Relativně souhlasím.
A ač nechci aby sis to brala osobně, tak se píše teď ne teťjo? Mě to prostě hlava nebere… jak s eposlední dobou pizdí čeština jen proto že je to JEN psané slovo.
No, já si to tedy osobně brát nebudu, ale kde mám to teť místo teď???
Ahoj ženský, potřebuju si vylít srdíčko nebo se prostě vyvztekat, aby se mi ulevilo nebo já už fakt nevim. Snad nevadí, ale raději jsem se dala jako anonymní.
Před několika lety jsem se přistěhovala za manželem na vesnici do baráku. Kde bydlíme i s jeho rodiči. S tchýní jsme si odsamého začátku nepadly do oka. Vždycky to nějak ale vyprchalo. Všichni kolem kroutí hlavou, jak tam můžu bydlet, že jsem splachovací, ale bohužel už mě došla trpělivost. Ona je tak zlá, pomluvačná a já nevim co. Klukovi naslibuje hory doly a pak skutek utek. S penězma neumí vyjít nechápu, napučuje si různý půjčky, který neplatí, pak tu zvoní exekutoři a ona se stále usmívá, jak já nevim co. Ona by prostě mohla hrát v Nár.divadlu. Oni jsou oba v důchodu a já jsem s mimim teť taky doma. Každý den si sednou ven na lehátka a dokážou se na nich válet až do večera a kde koho ona zdrbne. Nikam nejezdí, přátelé za nimi nejezdí. Oni ani žádné nemaj, no nedivim se.Samozřejmě mají na to ve stáří právo, lenošit, ale mě už to začíná vadit.Už si sními nemám co říct, protože opravdu kdekoho ona pomluvý, pochopitelně i nás. Tchán ten sklopí oči, uší prostě hodnej chlap, ale podpantofláček, ona generálka. Tak už ani raději nemluvim, to zas že se snima nebavim a co mi je, když jsem si to sní kolikrát chtěla vyříkat, tak to dopadlo zle. Dokonce jednou přede mnou stála, když jsem držela toho staršího v ruce(byl ještě malej) s rozpřáhlou ruku, že mi jednu natáhne. No mohla a to by viděla (tenkrát jsme se chtěli odstěhovat a měli bohužel jsme to neudělali). Já nevim jak to vylíčit. Když má prachy, tak to by se rozdala, pak ale nemá a bere na dluh. Když nemá, sotva pozdraví, na děti je hnusná, závidí nám, že si stále něco kupujeme. Museli byjste ji poznat blíže. Tchán prodělal rakovinu a odebrali mu veškerý hlasivky, takže špatně mluví. Kolikrát jsem si sním chtěla popovídat a ona ho nenechá mluvit, kecá za něj, když jí slušně požádám, že mluvim snim a né sní je zle. Dáváme si s manželem nebo s kámoškou kafe na zahradě hrnky tam nechám a chci je uklit později ona né dá mi je na chodbu nebo něco jiného. Zase slušně jsem jí požádala, že po mě nemusí uklízet, že mi je 35, že si to uklidim, opět bylo zle. Koupili jsem si houpačku, barva vybledla a ona tu naší houpačku, kterou jsem si chtěla natřít já, natřela. Vím, že tu vyrostla, že to je její domov, ale doprčit je to teť i můj domov a já tu nemůžu nic podle svého udělat, jak bych chtěla já. Použe můj byt nahoře v patře a to si představte, že teť jsem za synem na celý den jezdila do nemocnice. Večer jsem vždy přijížděla, manžel byl zrovna v práci, takže chvíli hlídala toho staršího a nelenila mi prolést byt a zalít kytky. No ve mě to úplně vřelo. Asi to je dlouhý příspěvek co? Jsem nešťastná. Odstěhovali byjsme se hned, ale jsme zadlužený a 2 děti, já na rodičáku. Naštěstí manžel je semnou, zná jí.