Babička bez baterek

6
23.6.10 17:49

Babička bez baterek

Ahoj všem. Mám problém se svou nastávající tchýní a moc bych ocenila názor popř.radu od někoho kdo do toho neni tak ,,zahleděný´´jako já. V březnu letošního roku se mi narodilo první miminko. Holčička. Zdravoučká, krásná a celkově v pořádku. Můj nastávající má z prvního manželství pětiletého syna. Bála jsem se jeho reakce, ale ten malou vzal úplně v pohodě. Zato maminka mého milovaného......Celé těhotenství se hrozně těšila na miminko, ale jakmile se naše holčička vyloupla…jako by neexistovala. Vůbec se o ni nezajímá. Bydlí od nás pár kilometrů a každý den projíždí kolem nás do práce a z práce. Ještě se mi nestalo, aby se u nás zastavila. Viděla malou všeho všudy jen třikrát. Pokaždé mi řekla něco ve stylu…má velkou hlavu, je tlustá, má tlustou hlavu. Nikdy neřekla nic hezkého. Když se mnou kominukuje ohledně toho prvního vnoučete, tak se na malou zeptá, ale hned odbočí na jiné téma. Jako by nechtěla slyšet nic o své vnučce. Asi dvakrát mi napsala email a tam se na malou zeptala. Vždy jsem se trochu rozepsala, protože mi bylo hloupé napsat jen vše v pořádku. Odezva žídná. Přítel už se jí jednou ptal na to proč se nezajímá. Odpověď byla, že je to ještě blbé mimino. O toho prvního měla zájem hned od začátku. Je to jediná babička, kterou mám kousek od nás a podle toho jak se chovala a chová ke svému vnukovy jsem toto nikdy nečekala. Můj nastávající je ještě k tomu jedináček a o to více mne to zaráží. Nemáte někdo podobný problém? Znám jen prarodiče ve stylu trhlejch lidí poskakujících kolem děťátka, ale toto jsem nikdy nezažila. Děkuji, že jsem se mohla ,,vypovídat´´ a děkuji za vaše názora a rady. Lenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
23.6.10 18:00

Ahoj, já tentokrát radši anonymně. Moje tchýně se taky zrovna nepřetrhne, děti vidí jen na za naší přítomnosti, že by si je někdy vzala sama i třeba v kočárku, tak to nehrozilo. Nedávno jsme u nich byli a děti chtěli jít ven, tak manžel zavelel, že se jde na hřiště, který mají pod oknem a ona se mohla podělat… Jé, to myslíš vážně, že se mám oblíknout? apod. Prostě nemám co dodat. Na druhou stranu jsem ráda, že moc nechce hlídat, nemám k ní důvěru jako ke svý mamce.

• Citovat
  • Upravit
8523
23.6.10 18:10

Mám to podobně. My máme s manželem dvě děti, jeho brácha taky dvě. Takže tchýně má čtyři vnoučata, ale nezajímá jí ani jedno. Třeba loni byla u nás jenom jednou na návštěvě, po vánocích. Od tý doby viděla vnoučata jenom jednou, někdy v květnu, když jsme se u ní stavovali, protože volala, co je s náma, že jsme se dlouho neozvali. A to ještě holky seděly v autě. A říkala, že prej se brzo staví. Teď je konec června a hádej, jestli tady byla? Nebyla. :nevim: My k ní na návštěvu nejezdíme, protože návštěvy u ní probíhají tak, že přijedeme před barák, zazvoníme, ona otevře okno a baví se s náma přes okna. :cert: A když máme teda sebou holky, tak vyleze někdy i před barák. Na takový návštěvy fakt nejsme zvědavý, tak tam radši nejezdíme.
JO a holky za celou dobu nehlídala ani jednou, kočár taky nikdy nevozila. Když teda přijede, tak se s holkama baví, hraje si s nima, ale poslední dobou to je fakt jednou do roka.
Už to neřeším, nebudu svý děti cpát nikomu, kdo o ně nemá zájem. Ona to možná jednou pochopí, až bude stará, zůstane třeba sama a vnoučata k ní jezdit nebudou, protože k ní nebudou mít žádnej vztah.Ale je to její věc. :nevim:

Sorry za takovej výlev. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9556
23.6.10 18:57

jako bys psala o te moji, bydli ve stejnem meste (moje mamka je 80km daleko), jezdi kolem nasich oken do prace, no a to je asi vsechno :lol:
kdyz prijdeme za ni, tak se muze pretrhnout, jinak ale celkem nic…
radu jak to resit nemam, sama tomu nerozumim, je to jeji jedine prvni vnouce :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
23.6.10 19:06

Aspoň, že se může přetrhnout. Já jsem k ní jednou jela…z dobré vůle. Ona mi malou vzbudila tím, že jí vytáhla a za dvacet minut mi řekla, že by byla ráda aby jsem už šla. Nikdy neřekne, že je hezká, nebo šikovná, protože malá je až moc dopředu. Nikdy se nad ní nerozplývá. Vždy o ní mluví jen ošklivě. Nevim jak se k tomu postavit. Mužskej chce, abych to hodila za hlavu, ale já to nedokážu. Nejraději bych jí poslala někam. Když měla malá 4týdny, tak jsem s ní byla v nemocnici. Měla virovou infekci. Ona mi zavolala do nemocnice. Po tom co mi přítel držel hodinu uši, když malé brali krev a dělali jí podrobné vyšetření a ona měla jen starost o toho vnuka. Je mi to hrozně líto a doma mi nikdo neporadí a nepomůže se s tím vyrovnat. Rodinu mám také hrozně daleko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
VERONIKA
23.6.10 19:29

Je mi líto, že máš taky tak blbou :oops: tchýni jako já!!!
Já mám tchýni takovou …, že to snad svět ještě neviděl, ale to je jen můj problém, který jsem vyřešila už dávno a tou paní se už nikdy zaobírat nebudu :cert: :cert: :cert:
Kubíka viděla UŽ 5krát, minule na něho volala a malý jí řekl „Dobrý den“ a Karolínku ještě neviděla.

Moje rady: zvykni si na její chování, nevšímej si jí, nenech se ovlivňovat přítelem a chovej se k ní tak jak to citíš ty, nepodlízej jí (stejně je to zbytečné a pod tvoji úroveň), nevnucuj jí malou a veškeré „pochvaly“ na její osůbku ignoruj … jen se raduj ze svého malého štěstíčka, které ti vynahradí všechny křivdy světa :huban: :hug:

Přeji pevné nervy - ještě je budeš hoooodně potřebovat :hug:

• Citovat
  • Upravit
5907
23.6.10 19:36

Taky bych se nevnucovala,nemá zájem,její problém.Já takový problém tedy nemám,ale taky s ní moc nevycházím,tedy takhle,já jí vlastně ani nevyhledávám,mám svoje rodiče a na ty můžu spolehnout.Takže se drž,buď nad věcí,a rozhodně si tím nenech otrávit život.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65336
23.6.10 20:18

Tak moje tchyně viděla matese asi 5krát.....
ale říct,že to je jen „blbý mimino“,nebo že je tlustý a pod.poslala bych jí někam a malého by už nikdy neviděla.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4957
23.6.10 20:48

Já bych taky od thcýně čekala víc, hlavně už proto jak měla před narozením plnou pusu toho, jak si bude brát malou ven a jak se teší až ji bude vozit v kočárku. Jen co se malá narodila, tak se z milé tchýně stala stará dámička a nikdy malou nepřišla povozit a to bydlí půl hodiny od nás :roll: . Sice je z malý nadšená, ale i tak to zamrzí. U mě vlastně jako prarodičové nefunguje nikdo. Vždycky jen malou na chvilku pochovat, rozdovádět a ahoj k mamince.

Asi to není úplně stejný případ jako u LENULENY, ale i tak to zamrzí. :nevim: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2621
23.6.10 21:00

Ahoj Lenulno,
je mi moc líto, že máš tak hnusnou tchýni :hug: !!! Já mám tchýni v pohodě a díky bohu za to. I kdyby ale byla poslední člověk na zeměkouli a chovala se k mojemu dítěti tak jako ta tvoje, byla by u mě odepsaná. Kašli na ní, nestojí za zlámanou grešli!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
VERONIKA
23.6.10 21:07

Lenulno, Liduš - možná si budete myslet, že jsem blbá, ale podle mě je spousta horších a důležitějších věcí na světě než takový nezájem tchýně! :wink:
Vím, že to zamrzí, ale pokud ona nebude chtít tak se to stejně nikdy nezmění :nevim:

• Citovat
  • Upravit
4957
23.6.10 21:34
VERONIKA píše:
Lenulno, Liduš - možná si budete myslet, že jsem blbá, ale podle mě je spousta horších a důležitějších věcí na světě než takový nezájem tchýně! :wink:
Vím, že to zamrzí, ale pokud ona nebude chtít tak se to stejně nikdy nezmění :nevim:

Jj, máš recht. Nezmění, jen mě to poslední dobou vrtá hlavou. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
23.6.10 21:34

Vím, že jsou mnohem horší věci, ale ono to hodně zamrzí. Hlavně, když u sebe nemáš svojí rodinu. Přítel je jedináček a nechci, aby bylo nedobře v rodině. Pro mojí rodinu jsou děti na prvním místě. Emička je pro mamku první vnouče a pro taťku druhé. Oba dva by pro ni udělali cokoli a to mám dalších pět sourozenců. Jen, kdyby nebyly tak daleko.....to bych na tom po této stránce byla mnohem lépe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
23.6.10 21:36

Rozhodně se to nezmění, ale....... :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
VERONIKA
23.6.10 21:41

Holkýýýýý, fakt se tím netrapte :hug: :hug: :hug:
Máte svoje miláčky a to je nejdůležitější na světě a nějaká tchýně vám může políbit …
Některé tchýně se v tom ubližování, urážení vyloženě vyžívají - čím víc se budete trápit a dávat to najevo tím to bude horší a ji to bude víc bavit :cert:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová