Vadí mi penize od babiček

14335
19.7.10 12:23

Vadí mi penize od babiček

Ahojte holky, jak je to u vás když mají děti narozeniny a svátek. Docela mi začíná vadit, že mi všichni cpou peníze. Když je dítě starší tak chápu, že většinou už prarodiče neví co koupit. Ale mám takovou obavu, že to bude teda skoro pořád.Malému je rok a půl za týden svatek a už , že mu dají peníze, abych něco koupila já, že donesou jenom nějaké křupky a tak, určitě to samé řekne i mamka, znám ji. Nechci, aby to tak pořád bylo. Přijde mi to divné. Moje švagrová má 5 letou holku a taky říkala, že teď to malý nechápe, ale že její holka už to chápe a vadí jí toKdyž občas, ale už jsem říkala, i mamce i tchýni, že nech koupí něco malého, i kravinku, ale nech nenosí peníze, přijde mi to divné, jakoky nemohly skočit někde do kračkárny a maličnost koupit - já taky nevádám peníze mamce atd. ale koupím drobnost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24320
19.7.10 12:31

popravde me to prijde lepsi nez aby nosili blbosti.To radsi neco vyberu sama.Mame to tak zarizeno a funguje to.Z toho se male treba koupi vetsi vec.
Me osobne to fakt prijde lepsi jak mit byt plny nesmyslnych hracek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1751
19.7.10 12:33

A nešlo by to udělat tak, že by ti ty peníze dali třeba týden předem, abys mohla koupit nějaký dárek a dát jim ho? To by byla určitě lepší možnost než dávat dětem peníze…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21899
19.7.10 12:35

Tak neco vyber a babickam rekni,co koupit za darek :nevim:
Penize mi prijdou mnohem lepsi,nez aby kupovaly kraviny nebo se doma sesla jedna hracka dvakrat.

Nevidim problem se s rodinou domluvit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
19.7.10 12:39

Taky ze zásady dávám dárky, peníze mi nepřijdou osobní.
V chlapově rodině bylo/je zvykem, že si každej k narozeninám nebo na vánoce přál od každýho konkrétní věc, a tu dostal nebo na ňu dostal peníze. Samozřejmě se ta věc musela objevit pod stromečkem. Bohužel jsem to zrušila a teď toho dost lituju. Je to lepší než hromada věcí, co nikdy nepoužiju.
U nás se dávají teď už většinou nepotřebné zbytečnosti a peníze s tím, že po měsíci složitě vymýšlím, co že jsem si jako koupila. A Maty dostává hromady aut jak na běžícím pásu.
Takže já teď řeším, jak to regulovat.
Mě se líbí varianta „peníze na konkrétní věc“. Je milý, když se před vánocema zapoměl tchán a volal, jestli jako Ježíšek náhodou nepotřebuje poradit, co by on nutně potřeboval :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
19.7.10 12:39

Mně to přijde taky docela dobré, bohužel, u nás to tak nefunguje, malý má spoustu kravinek a hnusných plastových hraček od Vietnamců :roll: no ale vyhodit to holt nemůžu, aby se náhodou neptali kde má toho příšernýho králíčka, se kterým si stejně nehraje.
Kámoška dokonce zřídila prckovi účet, příbuzní místo aby kupovali dárky tam pošlou prachy a ona mu z toho platí třeba plavání, kurzy atd, vyfotí, pověsí na web a babičky vidí, že přispěly na dobrou věc. 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10052
19.7.10 12:40

u nás to dělají hlavně moje babičky, tedy klárky prababičky, pokaždé to odmítnu je mi blbé si od nich něco brát, kolikrát se mi stalo že jsem to odmítla a pak na mě vypadla tisícovka když jsem klárku vyndavala z autosedačky :think: ani nemluvit jakou částku mi nacpala když jsme kláru křtily, takže se jí to snažíme nějak oplácet, často tam jezdíme, vozím jí skořápky pro slepice, jezdíme jí nakupovat a tak, ale to je jen malá oplátka, nebudu lhát ale kolikrát jsem za ty peníze kopila něco jiného, takže jsme se s babičkama domluvily že když budou chtít klárce neco dát dají to na knížku kterou jsem jí nechala udělat aby později z toho opravdu něco měly

na druhou stranu, když ti dají peníze tak si můžeš pro ní koupit co opravdu potřebuješ než mít doma hromadu zbytečností, když peníze nechceš tak si zkus s nimi promluvit že ti to nedelá dobře přijímat od nich peníze, ale zase si myslím že když by nechtěly nic by ti nedávaly, a nakonec to můžete udělat jako my peníze které dostaneš pro malého můžeš dávat na knížku, až bude velký jednou to určitě ocenní když bude mít něco do začátku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
19.7.10 12:41

Peníze mi přijdou lepší, než aby kupovali blbosti, které potom nevyužiješ :palec:

Pokud jde o to, nepokazit dítěti radost z dárků od babiček, dopředu se domluvte, co přesně mají koupit, nebo je popros o peníze dopředu, dárek kup a oni ho pak popřejí..

Máte super babičky a myslím si, že finanční dárky ocení děti hlavně, až budou starší. Nebudou vděčné za žádné cetky nebo nevítané nevybrané dárky..

U nás je to tak, že malé děti dostávají dárky od babiček po domluvě s rodiči,starší děti dostávají peníze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
19.7.10 12:42

Já v tom taky problém nevidím, když se s nimi domluvíš, oni ti dají penízky předem, něco koupíš a podstrčíš jim to ve dveřích, až přijdou přát.
Co já bych za to dala, tchýně malému kupuje dárky bez ohledu na to, co si pro něj přejeme nebo co potřebuje, většinou ty věci ani nevyužijeme :cert:

• Citovat
  • Upravit
24837
19.7.10 12:45

U nás taky děti dostávají peníze a jsem fakt ráda a neměnila bych to 8-) Pak se jde s dětma a koupí se něco za peníze od babičky :wink: Je to takhle lepší než hromada krámů :roll: Když ti to vadí, domluv se na konkrétní věci a je to :-D věrka už si je ukládá na nějaké to první konto a je spokojená, že si „hospodaří“ :-)

Příspěvek upraven 19.07.10 v 12:46

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
19.7.10 12:46

Já bych byla radši za peníze než mít pak pokojík plný kravin :-?(někdy i nebezpečných) Akorát bych řekla, ať k tomu koupí alespoň nějakou sladkost a pak šla malému něco vybrat, že to má od babičky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ave
837
19.7.10 12:48

Buď ráda, za to, že dávají peníze a ty si můžeš vybrat, co malý potřebuje. U nás to funguje tak, že našim pošlu odkazy a oni pak většinou po netu objednají. A to zdůrazňuji, že jsou hodně v obraze, ale razí heslo, že raději jednu pořádnou věc, než x blbostí. Tchánovci se ptají také, já ukazuji co by se mi pro malého líblo (má dva roky) a oni přitáhnou stejně x hraček pochybné kvality. Ale hlavně, že je toho vždycky hromada :-( . Takže model, který je zavedený u Vás by mně celkem vyhovoval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
19.7.10 12:50

no já zase to beru tak, že prostě dají peníze a hotovo, říkala jsem jim, že nech třeba koupí autíčko - je malý nemá tolik hraček, prostě dát jenom peníze, mi opravdu přijde divné, navíc, když to udělá každá babička, tak co ty děcka??? Pokaždé přijde babička a nic nedonese - myslím, narozeniny svátek. Myslím si, že aspoň ty svátky nebejdože Vánoce by mohla ta babička něco dát jako dárek a nejen vytáhnout peníze. Ale každý to má jinak , jak vidím. Švagrová mně říkala, že jí to taky štve, že pak když má dcerka narozeniny,už to chápe a mrzí ji, když nic nedostane a jenom se řekne, maminka dostala penízky, něco ti koupí.Blbosti - myslím že každá hračka je blbbost a malém děcku je to jedno, hlavně, že něco dostalo jako dárek..tak možná to beru i tam, protože jsem nikdy nechtěla na Vánoce peníze jako děcko, ale dárek byl pro mně víc, ani já nedávám, vždycky se zeptám co tam kdo chce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
19.7.10 12:54

hlavně že si vzpomenou , že …uvidím no, ale jako určitě to nebudu brát jako pradivlo, na tady máš peníze kup mu něco, nech se tady snaží a něco malého kupí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5882
19.7.10 12:56

Ja na tom nevidim taky nic spatneho, jsem radsi za penize, nez za vecicky, kterou jsou nepotrebne a jen zabiraji misto, to radsi se s dotycnymi domluvit predem, koupit darek za jejich penize, a dat jim ho, jakoze ho koupili pro oslavence oni :wink:

Nu a popravde jsem s ejeste nikde nestkala s mladochem, tedy starsim ditetem, ktery by nebral penize za svatek ci narozky jako zprijemneni, vzdyt si za to muze koupit co chce dle sveho uvazeni a nebo si to dat do kasicky, a pak si koupit neco, na co by jen tak nemel.:-)
Ale jasny, kazdy v tomhle uvazujeme jinak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová