Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
No ona na mě si extra nedovolí, ale tu Terku rasaju děsně, ta jí stále říká ne, bolí, udělej malá, ale má ji na háku, jenže je to fakt celý den, kdykoliv se k ní dostane, tak jí štípe, pořád se mračím, vysvětluju, nadávaám, je to prd platný ![]()
Já mám se škrábáním, kopáním a taháním za vlasy taky výbornou zkušenost. Jenže u nás je to o to horší, že mám dvojčátka, která jsou pořád spolu, tak je těžko můžu od sebe oddělit, aby nedocházelo k úhoně.
U nás to něco kolem 14 měsíců začala dělat holčička…přišli jsme na to, že si tím přivolává na sebe pozornost. Jak se na ni nikdo nedíval, nebo byli v ohrádce sami, v tu ránu šla po klučíkovi jak po uzeným
. A ještě po tom, co ho drápla nebo zatahala za vlasy, sedla si nenápadně do rohu a čekala co bude a sledovala ten jekot. Koliktát držela ještě v pěstičce ty jeho blond vlásky. Napřed jsem ji napomínala, pak ji pleskla po ruce…nic nepomáhalo. Pak jsem ji po incidentu odnesla do vedlejšího pokoje do postýlky, se slovy, že se Danečkovi prostě neubližuje a šla jsem pryč. To byl sice řev, ale řekla bych, že to po nějaké době pochopila a tohle její chování ustoupilo. Bude jim rok a půl a už mu neubližuje. ![]()
My se kolem ní točíme všichni, Terka jí miluje, hraje si s ní, všechno jí dá, je to rozmazlenec, to by musela být zavřená v kuse někde, při tom tu Terku tak miluje, úplně na ní visí, ale prostě to štípání, to je děs.
@terinka4444 To je právě tím…holčičky jsou hodně vnímavé k lidem kolem sebe a chtějí tu pozornost prostě neustále…takle ji mají, pořád se něco řeší. Naše malá taky tu nejstarší drápala, tak ta se zvedla a odešla od ní, že si s ní hrát nebude…to byl pro ni trest, že si jí nikdo nevšímal. Ale ono to přejde, asi to bude ten věk, u nás to bylo přesně taky tak. Ať ji Terka nechá a odejde, třeba to pomůže ![]()
@terinka4444 a neboj, nemusí být zavřená v jednom kuse…ona je chytrá a když ji dáš párkrát za trest do postýlky…dojde jí to raz dva ![]()