Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Dobrý den, dnes mě při hraní škráblo kotě do oka. Bolí to jako modřina a netuším co s tím můžu a nemůžu dělat. Mám s tím zajít k lékaři nebo to nechat a uvidět? Je 22:00, teď bych mohla maximálně tak do nemocnice
Děkuji za odpovědi
Au tyjo můžeš tam dostat infekci zvířete ti tam dají bakterie, které vyvolávají zánět. U oka bych se bála a asi jela klidně na pohotovost nebo tam alespoň zavolat.
Dají ti nějaké kapky nebo mastičku. U očí lepší zbytečně jet. Jestli máš vizinky nebo jak se to jmenuje tak bych si to vykapala a nesahejte tam zbytečně pokud možno. Vypada to jako praskle žilky, ale jde spíš o tu infekci
To bělmo se mi zda povrchove poranene, minimalne bych na ocni pohotovost zavolala…ale spise zajela.
No au!!! Pokud nejsi už na cestě tak vyraž na pohotovost! S okem bych si určitě nezahrávala. Tady je potřeba nejen vyšetřit jestli nedošlo k poranění rohovky, ale taky předejít případné infekci. Tipuji, že na pohotovosti dostaneš nějaké kapky či mast proti bolesti a zřejmě i antibiotickou léčbu. Jak nejsem fanda pohotovosti tak tohle bych neodkládala.
@Hehe24 zajima mne, jak jsi to nakonec vyresila? Preji brzke uzdraveni!
@Cirrus fibratus Moc děkuji. Přijde mi, že se to o fous zhoršilo, ale k lékaři jsem bohužel nejela kvůli náhlé nevolnosti. Uvidím jak to bude vypadat k večeru a kdyžtak zajedu na pohotovost. Zatím jenom kapu do očí ![]()
Neblázni už na nic nečekej a jeď tam!!! Vždyť si můžeš případnými komplikacemi vážně poškodit zrak!
„Mám s tím zajít k lékaři nebo to nechat a uvidět?“ To zní v kontextu jako špatný vtip. Kapeš aspoň Ophthalmo-Septonex?
@Okta píše: Více
Kapu a mažu si Tobradex. Zatím se to zlepšuje ![]()
Určitě jeď na oční. Stalo se mi to před lety taky, měla jsem poraněné bělmo a dostala jsem antibiotickou mast, oko mi zalepili a normálně jsem měla neschopenku. Doktor říkal, že to není sranda, může se tam z drápů dostat pěkná infekce.
Všem moc děkuji za odpovědi. Zajela jsem na oční. Povídali, že mám v oku ošklivou díru, která ale nezasahuje do rohovky a na infekci to prý nevypadá. Předepsali mi mastičku a ve čtvrtek jdu na kontrolu, tak snad se to bude jen lepšit ![]()
@Jiřina a @Cirrus fibratus @Karinkas @Buba mara