skripani zuby

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Efa
208
19.3.08 09:58

skripani zuby

Ahoj,

nas maly - 7 mesicu ma 6 zubu a neustale s nimi o sebe skripe. Dela to hodne silou, tak mam strach, aby si je neposkodil a taky je to mimochodem strasny zvuk, z ktereho mi uplne naskakuje husy kuze. Nemate nektera zkusenost s timhle zlozvykem a hlavne radu, jak ho to odnaucit? Diky!

Efa
""http://tac.families.com/ezb/1047042.png:http://tac.families.com/ezb/1047042.png

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
19.3.08 10:11

Syn to cca v tomhle věku dělal taky. Byla jsem z toho na prášky. Asi se nemohl nabažit pocitu, že má konečně zoubky. Dělal to cca měsíc, pak se to zlepšilo až skoro přešlo. Teď je mu 19 měsíců a občas zoubkama skřípe ze spaní, nebo v bdělém stavu když mě chce naštvat - moc dobře ví, že mu to budu zakazovat, což ho asi strašně baví. Jak odnaučit neporadím, ono je to u takového prcka asi dost těžké. Katka

• Citovat
  • Upravit
2218
19.3.08 10:18

Tak já si myslím,že v 7 měsících to prostě odnaučit nejde,ale to je jen můj názor,možná někdo nějakou zkušenost má :nevim:
Naše Lucinka začala pořádně skřípat zuby asi předevčírem,ale stejně jako píše anonymní i ona má radost,že jí říkám,ať to nedělá,že to dělá ještě víc,tak jsem si řekla,že to nebudu komentovat a snad jí to přestane bavit :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Efa
208
19.3.08 10:25

Taky myslim, ze ho to odnaucit ted nepujde, ale co kdyby nahodou nekdo nejakou fintu mel :wink: . Rada slysim, tedy ctu :D , ze ho to snad casem prejde samo.

Efa
""http://tac.families.com/ezb/1047042.png:http://tac.families.com/ezb/1047042.png

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3504
19.3.08 10:43

Ahoj, v tomhle věku to dělali oba kluci a já jsem z toho lezla po stropě :lol: . Nepomáhalo naprosto nic, občas pomohla na pár vteřin nějaká hračka… Radila jsem se i s dr., ale ten říkal, že s tím nic neudělám a jak to přišlo, tak to odejde… a měl pravdu. Prostě jednoho dne to přestali dělat. Teď se občas stane, že zaskřípou zoubkama, ale jestli to udělali za poslední měsíc dvakrát, tak je to hodně. :wink: Chce to jen vydržet :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2073
19.3.08 12:29

Presne, jak pisi holky, Tomi to zacal delat myslim kolem roku - a delal to ais mesic a od te doby uz vubec. Ptala jsem se na to mamky (pracovala jako detska sestra) a rikala, ze s tim tezko muzu neco udelat a ze to prejde samo a preslo :-)
No me nastesti ten zvuk nevadi - takze se spis vadilo, ze si ty zoubky nici.
Tak drzim palce, aby to brzy preslo :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7592
19.3.08 12:44

Holky :lol:
Ráda čtu, že nejsem sama komu to leze na palaci :lol:
Mě to Kubík začal dělat od 13měsíce, má teď 15zubů a děsně se tomu šklebí :lol:
My už máme přední zoubek uštípnutý, ale vůůůůbec nevím o co (zda spadnul nebo o hračku…)

mějte se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21509
19.3.08 19:26

jééé, to jsem škodolibě ráda, že v tom nejsem sama. ;-)
klárka mi to taky dělá, ale jen občas. když jí napomínám, tak ještě přidá :roll: a má z toho tak strašnou radost, že se musím začít smát s ní a to se pak něco těžko odnaučuje ;-) :-)
tak jsem ráda že čtu, že to přejde…
já jsem jenom vymyslela, že když už to nemůžu vydržet, tak jí do pusy strčím dudlíka - sice skřípe dál, ale už to není tak strašný zvuk ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andela
20.3.08 07:52

Jo jo, taky známe …brrrrrr bléééé. Já jsem mladýmu vždy jako přejela rukou přes pusu nebo v nejhorším když nechtěl přestat tak jsem mu šoupla dudlík. Sem tam to dělá pořád, ale teď už přestane když řeknu že.
Přítel zas skřípe a vrže ze spaní, holky ale to je zvuk … kam se děti hrabou.A přitom „při vědomí“ takhle zubama nezaskřípe. :roll:

• Citovat
  • Upravit
21509
21.3.08 12:52

Andela: tak mě napadá, že to možná budou geny, které nutí děti skřípat zubama. já totiž taky skřípu zubama ze spaní… ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
16.4.08 15:10

Ahoj - taky se přidávám do skupinky maminek, co při skřípání zoubků zatínají nehty, jak to jde… Ale jak už se psalo, i moje doktorka říkala, že s tím se holt nedá nic dělat a zubům to neškodí (neže by to teda bylo nějak extra zdravé…) :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.12.18 21:28

Obnovuji 10 let staré téma. Syn /13/ celý život silně skřípe zuby. Žádné psychické problémy nemá. Zubařka nabídla udělat do úst takový plastový chránič, ale stojí to asi 500, přitom v e-shopech v zahraničí to mají za 50-60 kč, ale jen pro dospělé. Neví někdo, kde to splašit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3224
14.12.18 21:32

@Taťulda tří za 500to ber… to je za hubičku. jde o zuby…jinak si je zničí a bude ho to stat v budoucnu 100 x tolik ! 500 není nic když jde o zuby. syn skřípe zubama take strašně - ale jeste ma mlecne zoubky. Nemá to psychicky ale když má ucpaný nos. což má v zime často

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.12.18 21:35
@axelina píše:
@Taťulda tří za 500to ber… to je za hubičku. jde o zuby…jinak si je zničí a bude ho to stat v budoucnu 100 x tolik ! 500 není nic když jde o zuby. syn skřípe zubama take strašně - ale jeste ma mlecne zoubky. Nemá to psychicky ale když má ucpaný nos. což má v zime často

Tak pokud nic neseženu, tak určitě, ale chci se rychle rozhlídnout. Zubařka má čas až v novém roce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.