Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahoj,
nas maly - 7 mesicu ma 6 zubu a neustale s nimi o sebe skripe. Dela to hodne silou, tak mam strach, aby si je neposkodil a taky je to mimochodem strasny zvuk, z ktereho mi uplne naskakuje husy kuze. Nemate nektera zkusenost s timhle zlozvykem a hlavne radu, jak ho to odnaucit? Diky!
Efa
""http://tac.families.com/ezb/1047042.png:http://tac.families.com/ezb/1047042.png
Syn to cca v tomhle věku dělal taky. Byla jsem z toho na prášky. Asi se nemohl nabažit pocitu, že má konečně zoubky. Dělal to cca měsíc, pak se to zlepšilo až skoro přešlo. Teď je mu 19 měsíců a občas zoubkama skřípe ze spaní, nebo v bdělém stavu když mě chce naštvat - moc dobře ví, že mu to budu zakazovat, což ho asi strašně baví. Jak odnaučit neporadím, ono je to u takového prcka asi dost těžké. Katka
Tak já si myslím,že v 7 měsících to prostě odnaučit nejde,ale to je jen můj názor,možná někdo nějakou zkušenost má ![]()
Naše Lucinka začala pořádně skřípat zuby asi předevčírem,ale stejně jako píše anonymní i ona má radost,že jí říkám,ať to nedělá,že to dělá ještě víc,tak jsem si řekla,že to nebudu komentovat a snad jí to přestane bavit ![]()
Taky myslim, ze ho to odnaucit ted nepujde, ale co kdyby nahodou nekdo nejakou fintu mel
. Rada slysim, tedy ctu
, ze ho to snad casem prejde samo.
Efa
""http://tac.families.com/ezb/1047042.png:http://tac.families.com/ezb/1047042.png
Ahoj, v tomhle věku to dělali oba kluci a já jsem z toho lezla po stropě
. Nepomáhalo naprosto nic, občas pomohla na pár vteřin nějaká hračka… Radila jsem se i s dr., ale ten říkal, že s tím nic neudělám a jak to přišlo, tak to odejde… a měl pravdu. Prostě jednoho dne to přestali dělat. Teď se občas stane, že zaskřípou zoubkama, ale jestli to udělali za poslední měsíc dvakrát, tak je to hodně.
Chce to jen vydržet ![]()
Presne, jak pisi holky, Tomi to zacal delat myslim kolem roku - a delal to ais mesic a od te doby uz vubec. Ptala jsem se na to mamky (pracovala jako detska sestra) a rikala, ze s tim tezko muzu neco udelat a ze to prejde samo a preslo ![]()
No me nastesti ten zvuk nevadi - takze se spis vadilo, ze si ty zoubky nici.
Tak drzim palce, aby to brzy preslo ![]()
Holky ![]()
Ráda čtu, že nejsem sama komu to leze na palaci ![]()
Mě to Kubík začal dělat od 13měsíce, má teď 15zubů a děsně se tomu šklebí ![]()
My už máme přední zoubek uštípnutý, ale vůůůůbec nevím o co (zda spadnul nebo o hračku…)
mějte se
jééé, to jsem škodolibě ráda, že v tom nejsem sama. ![]()
klárka mi to taky dělá, ale jen občas. když jí napomínám, tak ještě přidá
a má z toho tak strašnou radost, že se musím začít smát s ní a to se pak něco těžko odnaučuje
![]()
tak jsem ráda že čtu, že to přejde…
já jsem jenom vymyslela, že když už to nemůžu vydržet, tak jí do pusy strčím dudlíka - sice skřípe dál, ale už to není tak strašný zvuk ![]()
Jo jo, taky známe …brrrrrr bléééé. Já jsem mladýmu vždy jako přejela rukou přes pusu nebo v nejhorším když nechtěl přestat tak jsem mu šoupla dudlík. Sem tam to dělá pořád, ale teď už přestane když řeknu že.
Přítel zas skřípe a vrže ze spaní, holky ale to je zvuk … kam se děti hrabou.A přitom „při vědomí“ takhle zubama nezaskřípe. ![]()
Andela: tak mě napadá, že to možná budou geny, které nutí děti skřípat zubama. já totiž taky skřípu zubama ze spaní… ![]()
Ahoj - taky se přidávám do skupinky maminek, co při skřípání zoubků zatínají nehty, jak to jde… Ale jak už se psalo, i moje doktorka říkala, že s tím se holt nedá nic dělat a zubům to neškodí (neže by to teda bylo nějak extra zdravé…) ![]()
Obnovuji 10 let staré téma. Syn /13/ celý život silně skřípe zuby. Žádné psychické problémy nemá. Zubařka nabídla udělat do úst takový plastový chránič, ale stojí to asi 500, přitom v e-shopech v zahraničí to mají za 50-60 kč, ale jen pro dospělé. Neví někdo, kde to splašit?
@Taťulda tří za 500to ber… to je za hubičku. jde o zuby…jinak si je zničí a bude ho to stat v budoucnu 100 x tolik ! 500 není nic když jde o zuby. syn skřípe zubama take strašně - ale jeste ma mlecne zoubky. Nemá to psychicky ale když má ucpaný nos. což má v zime často
@axelina píše:
@Taťulda tří za 500to ber… to je za hubičku. jde o zuby…jinak si je zničí a bude ho to stat v budoucnu 100 x tolik ! 500 není nic když jde o zuby. syn skřípe zubama take strašně - ale jeste ma mlecne zoubky. Nemá to psychicky ale když má ucpaný nos. což má v zime často
Tak pokud nic neseženu, tak určitě, ale chci se rychle rozhlídnout. Zubařka má čas až v novém roce.