Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahoj, mám 3,5 měsíční holčičku a teď poslední dva dny nechce vůbec pít (plně kojíme), je mrzutá, pořád dumlá ručičky (ale to dělala i předtím), slintá a mám pocit, že dole na dásni má takovou bílou tečku, když jí přes to přejedu malíčkem, tak se mi zdá, že v tom místě je to drsnější. Je možné aby to byl už teď první zoubek? Máte někdo zkušenosti s tím, že při růstu zoubků by mimi nechtělo papat? Jak dlouho to může trvat? Co potom, když nebude jíst?
Tři a půl měsíce není tak moc brzy - klidně to mohou být první zubiska ![]()
Vydrž, za prár dní by měl být zoubek a venku a pak bude zase dobře.
L.
Lesino, za pár dní?
nám to trvalo skoro 2měsíce, než ten první zub vylezl… a toho kňourání … uf, jsem ráda, že leze poslední trojka, teď už jen ty pětky a máme pokoj
a Teo neboj, jak už jsem tisíckrát slyšela, žádné dítě dobrovolně hlady neumře ![]()
ahoj,
zoubek to být může. Já jsem Anetce náhodně našla už vyklubaný ve 4 měsících.
Teo,obě moje dcery měli první dva zuby dole ve 4 měsících.Myslím,že to brzy trošku je,ale některé děti se se zoubkama už narodí
.
Markmark píše:
Lesino, za pár dní?nám to trvalo skoro 2měsíce, než ten první zub vylezl… a toho kňourání … uf, jsem ráda, že leze poslední trojka, teď už jen ty pětky a máme pokoj
a Teo neboj, jak už jsem tisíckrát slyšela, žádné dítě dobrovolně hlady neumře
Nestraš ji
Pár může být i hodně, no ne? ![]()
L.
Ahoj,
starsi dcera mela ve ctyrech mesicich venku dva zuby a v peti mesicich ctyri. Od tri mesicu byla protivna, takze to trvalo tak mesic nez se vyklubaly. Ze by nechtela mliko se mi nestalo prave naopak, pozdeji pri zubech odmitala prikrmy a byla treba v roce cely tyden jen na mliku.
Jinak na zoubky je fajn Homeopatikum Chamomila, zubni kartacek na okousavani nebo jsou i ruzne znecitlivujici geny na dasne. Chce to vyzkouset, co vam sedne. Pri extremni plactivosti a bolesti pri prorezavani jsme na noc davali detske cipky panadol. Aspon nejecela celou noc.
Terik
Ahoj, já asi ode dvou měsíců všechno zváděla na zuby, dokonce měla dole 2 bílé čárky pod dásněma a nakonec se nám první zub vyklubal v 11m a ještě k tomu nahoře. Dole se vyklibal až v roku…
Takže: vydrž…
ZUBBBBBBBBBBBYYYYYYYYYYYYYYY ![]()
No tak u nás Terinka měla vidět zoubky a také se prstíkem nahmátnou dole od asi 4 měsíce a až teď se jí pomalu klubou ven. Zuby no někdy bych byla raději kdyby se mimi se zubama užř narodily
![]()
Tak ať rostou bez bolesti a v pohodě
Katty: prý už se to stalo, že se mimi narodilo se zubem
![]()
Matýsek taky vždycky hrozně špatně jí, když se mu zrovna klubou, dolní jedničky vylezly během týdne, ale horní se fakt klubou dva měsíce
Když je to zrovna v nejhoší fázi, tak taky nechce nic jiného než mlíko a kaši ![]()