Škrkavka podle stolice a Vernox

Napsat příspěvek
Velikost písma:
bara 1
18.4.13 19:48

@Lussss No jestli dostal tabletky, tak si myslím, že po té první tabletce by mu mělo být líp mnohem. Naší dali tenkrát na parazity dva prášky a jak šla na velkou tak asi bylo líp.

• Citovat
  • Upravit
34
18.4.13 19:53

Dostal takovou pastu ale vůbec nerekl jestli máme přijit na kotrolu atd. takže myslite, že až půjde na velkou tak by to mohlo být lepší? Mám docela strach nevím jak moc je to závažné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1907
4.1.14 00:41

Ahoj, vcera si segra dovezla od pani stene dvoumesicniho leonbergera(snad to pisu dobre) i s ockovacim prukazem.Na prukaze nemelo napsane jmeno, ale co se tyce zapisu v ockovaku to jsme segre v telefonu nerozumela, ale majitelka ji tvrdila, ze je stene odcervene. Mimochodem si za nej vzala 1000kc, ale to jen tak pro info. Dneska rano se ji stene vykadilo v kuchyni na koberci a vykaly byly pry plne skrkavek.Jeji pritel to uklizel tim stylem, ze si na ruce navlekl dva mikrotenove sacky, nic jeneho pry nemeli.To je pech co nemit zrovna doma ani rukavice na uklid :poblion: :poblion: Otazka zni: kdyz koberc vycistili savem, zda na nem mohli zustat nejaky vajicka. Cetla jsem, ze na to bezny desinfekce nestaci :nevim: a co ten jeji pritel s tema sackama? Urcite si pak i vymydlil ruce, ale i tak… No ja jsem na takove veci „cita“ a nerada bych, aby tam mala neco chytla az si bude u nich hrat na zemi. Segra z toho byla tak v soku, ze psa darovala nejake pani(samozrejme ji na skrkavky upozornila)a uz pry zadneho hafana v zivote nechce.No az ten sok opadne urcite si koupi jineho jen bude optarnejsi na kontrolu ockovaku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1233
4.1.14 00:56

Boze muj a co by jako za 1000 kc chteli? Vis co stoji zdrave stene s rodokmenem? Misto hysterie by uplne stacilo zajit do lekarny nebo k veterinari a stene odcervit. Jentak mimochodem skrkavky jsou beznym parazitem, ktery se prenese z feny na stene (ve fene je uschovan v neaktivni forme) a tohoto parazita ziska vetsina stenat
Zodpovedny chovatel samozreme prodava stene odcervene
Ale neno to zas takova tragédie. A co se tyce deti, vis jak casto se treba kocky dostanou na detske pískoviště?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5372
4.1.14 00:57

Že štěně škrkavky hromadně vykadilo, je právě známka toho, že bylo odčervené (dostalo tablety na odčervení, takže z něj škrkavky vyšly, smůla, že až u sestry na koberci). Takže v tom prodávající nekecala. Pokud si sestřin přítel hned po úklidu pořádně umyl ruce, tak se bát určitě nemusí. Co s vajíčky na koberci, to nevím. Věřila bych tomu, že Savo zlikviduje všechno, ale spíš se zeptejte veterináře, ten určitě poradí erudovaně.

o. t. Připadá mi škoda zbavit se štěněte jen proto, že z něj vyšly škrkavky. Červi jsou sice humus, ale u psů celkem běžná a častá komplikace, kdo na to není připravený, neměl by si štěně pořizovat vůbec (ani se vzorně vyplněným očkovákem, to fakt není záruka, že pes nikdy v životě nebude mít škrkavku).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1907
4.1.14 01:06

Spis si myslim, ze u ni doslo k nejakemu soku kdyz to videla pry toho byla strasna hromada. Ji neslo o rodokmen, ale o zdrave stene. Vcera prave jak u fenku dovezli, tak pry vypadala, ze ji neni dobre, ale pripisovali to zmene prostredi a ceste autem. Ona ma psy rada jen se s timhle problemem setkala poprve a lekla se.Jak ji znam, brzy ji to prejde a koupi si jine stene jen uz bude trochu otrkanejsi a nebud tak histercit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1267
4.1.14 01:09

Leon za 1000Kc, to je absolutni hit patecniho vecera. :zed: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1907
4.1.14 01:11

Jo a ty skrkavky pry byly zive. Vzdycky jsem si myslela(nevim, kde jsem na to prisla), ze ty tablety ty cerviky zabijou uz v tele

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1907
4.1.14 01:12

@katty89 tak hlavne, ze te to pobavilo, ale pani jich pry mela hodne a pry byje neuzivila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1267
4.1.14 01:21

@alexxa Ono to ani moc vtipne neni. Byl to spis sarkasmus. Nemyslim to nijak zle, ale jestli bude sestra porizovat dalsiho psa, opravdu stoji za to vybrat poradneho chovatele. Clovek, ktery nabizi stene leonbergra za tisic korun, je v mych ocich velice podezrely mnozitel. A argument, ze by je pani neuzivila, absolutne neuznavam. Kdyz na to nemam, nechovam. A pokud nedokazu fenu uhlidat, necham ji vykastrovat. Doufam, ze se sestra poucila a priste nebude vybirat stene podle ceny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1907
4.1.14 01:34

@katty89 ted jsem si se segrou psala na fb a rika, ze byl krizeny proto „jen“ 1000kc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1267
4.1.14 03:39

@alexxa Jak jsem psala vyse, proste stene od mnozitele. Jinak opravdu to nemyslim nijak zle, ale nejsem si jista, jestli je sestra nejvhodnejsi osobou, ktera by mela vlastnit psa, kdyz ji rozhodi takova „drobnost“ jako skrkavky. Nerikam, ze to je radost, ale da se to celkem bez problemu resit. Samozrejme to neni uplne hezky a prijemny pohled, ale kazdy, kdo si porizuje psa, musi pocitat s urcitymi potizemi a nepohodlim. At uz jsou to chlupy, pos…y a poblity byt, rozkousane boty, pes vyvaleny v hovne/rybe… Neco z toho podle me nastane snad v kazdem psim zivote. A odlozit psa kvuli takove prkotine… Proste to na me nedela nejlepsi dojem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
451
4.1.14 04:05
@katty89 píše:
@alexxa Jak jsem psala vyse, proste stene od mnozitele. Jinak opravdu to nemyslim nijak zle, ale nejsem si jista, jestli je sestra nejvhodnejsi osobou, ktera by mela vlastnit psa, kdyz ji rozhodi takova „drobnost“ jako skrkavky. Nerikam, ze to je radost, ale da se to celkem bez problemu resit. Samozrejme to neni uplne hezky a prijemny pohled, ale kazdy, kdo si porizuje psa, musi pocitat s urcitymi potizemi a nepohodlim. At uz jsou to chlupy, pos…y a poblity byt, rozkousane boty, pes vyvaleny v hovne/rybe… Neco z toho podle me nastane snad v kazdem psim zivote. A odlozit psa kvuli takove prkotine… Proste to na me nedela nejlepsi dojem.

Já musim souhlasit. Koupí psa za litr, vyděsí se škrkavek, dá ho zase pryč… Nechtěla bych ani počítat, kolik případů by toho psa v životě potkalo, kdy by musell měnit majitele pro takový kokosoviny. Jestlipak takhle bude měnit i děti :lol:. No, to je jen blbej vtípek, já vim :D. Ale říká se, že to není vhodný pes pro konkrétního člověka. Tady to ovšem není vhodný člověk pro psa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24797
4.1.14 05:22

Tady byla chyba už samotná koupě, respektive špatně vybraný „chovatel“. Ale to už je jedno. Ostatně i výše se k tomu již mnoho lidí vyjádřilo.
Jinak škrkavky může pes chytnout klidně druhý den po odčervení. Něco infikovaného venku olízne a je to zpátky.
Jen by mě teda zajímalo, to kdyby ten pejsek měl třeba pět let a dostal škrkavky, tak ho taky dají pryč? Stačí tableta a ty potvory hned z těla odcházejí, potom se dá v intervale další kvůli vajíčkům, ale rozhodně to není důvod, dát psa pryč. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1907
4.1.14 10:00

Ona uz segra nejaky pejsky mela a vzdy se o ne hezky starala atd, s timhle se holt setkala poprve a zpanikarila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí