Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Domácí zvíře máte? Nebo někdo známý? Škrkavka a tasemnice jsou nejčastějšími parazity a nejsou ani moc vybíravé, takže i člověk je pro ně príma hostitel.
No, občas se stane i přes přísnou hygienu, že s vajíčky do styku přijdeš (nedokonale opláchnutá zelenina, při čistění zvířecích exkrementů, nebo i „pusinkování“ zvířátek). Já tedy extra hygienik nejsem
, mezi zvířaty jsem vyrostla.
Takže pokud někdo známý má zvíře, tak se ujisti, že ho mají pravidelně odčervované, víc asi udělat nemůžeš.
Já jsem měla škrtavku a vylezla ze mě sama
Prostě jsem se jednou ráno probudila a měla jsem pocit, že se mi chce na velkou (to už lezla ven a dráždila mi konečník) tak jsem šla na záchod tlačit a nic. No tak jsem se koukla a žačala jsem řvát jak hysterka! Když vidíte jak vám ze zadku leze 20cm dlouhá tlustá žížala
Tak si myslím, že to byly u tebe roupi, ne? Když byly tak malinké ![]()
Zvířátko, nemáme, měli jsme křečka, ten pošel…jinak se zvířaty zase až tak v kontaktu nejsme, přítelovi rodiče mají pejska, ale toho jsem naposledy viděla před dvěma měsíci…já tomu prostě nerozumím…to je ta přehnaná hygiena, pak to takhle končí ![]()
Vís co mi řekli v nemocnici???
Že ve mě byla ta š. půl roku aspoň!!!!
Já jsem nemohla 2 měsíce nic jíst a málem jsem skončila u psychologa
Anonym.2
Ne, ne, roupi to nebyly, to bych poznala, jako díte jsem je měla, tohle nevím, co bylo…a můžu se zeptat, měla jsi nějaké příznyky, třeba bolest břicha, průjmy prý může být i kašel, já totiž nemám žádné příznaky (tedy jsme unavená, ale kdo by nebyl z péče o malé dítě a z cestování
, já vůbec nevím, kde jsem k něčemu takovému přišla…a ještě se zeptát, byl problém s odškrkavkováním, já mám totiž jenom šest tablet Vermoxu a příjde mi to málo ![]()
Tak tak, mohla jsi ji mít už dlouho, jen jsi o ní nevěděla. Ale, nemá smysl si nic vyčítat. Paraziti prostě žijou s námi a je jich mnohem víc
Nejspíš si k ní přišla prostě nějakou blbou náhodou. Hlavně, že sis začla k dr. dostala tabletku, tak budeš mít jistotu, že v tobě nic dalšího nežije. No a pejska u přítelových rodičů doporučuju ještě jednou odčervit..jen tedy nevím, jestli je vhodné jim říct, že jsi měla škrkavku a podezíráš jejich mazlíčka
Asi to bude chtít nějak zaonačit, případně se přítele zeptat, zda se pejsek odčervuje pravidelně (ono i v mezidobí mezi odčerveními můžou nějakého neřáda mít)
Já jsem taky žádné příznaky nepociťovala
Starala jsem se o dvě malinké děti, tak jsem na to snad ani neměla čas…chápeš. Když jsem se ale podívala na fotku focenou den před tím, tak tam mám děsně propadlé oči a kruhy pod očima. Problém s ničím potom nebyl, matně si vzpomínám, že jsem měla taky jen pár tablet. Za tuším 6 týdnů jsem měla ještě jednu dávku tablet. A potom za půl roku kontrolu. Vše bylo OK!
Anonym.2
neřešila jsem to teda u člověka, ale před měsícem u psa. Škrkavka je taková jakoby bílá dlouhá žížala, to co popisuješ, vypadá spíš na tasemnici. Ta odlučuje takové cca 1-2cm dlouhé proužky, vypadají jako semínka od okurek, jsou plná vajíček. Zkusím někde najít obrázky
Škrkavka:
http://cs.wikipedia.org/…vka_ps%C3%AD
ty články tasemnice jsem nenašla ![]()
levi píše: Škrkavka:
http://cs.wikipedia.org/…vka_ps%C3%ADty články tasemnice jsem nenašla
Fůj já se na to koukla a úplně živě cítím jak mi to tehda lezlo ze zadku. Chce se mi pištět!!!!! Já jsem se z toho málem zbláznila, to říkám upřímně ![]()
Anonymní píše:levi píše: Škrkavka:Fůj já se na to koukla a úplně živě cítím jak mi to tehda lezlo ze zadku. Chce se mi pištět!!!!! Já jsem se z toho málem zbláznila, to říkám upřímně
http://cs.wikipedia.org/…vka_ps%C3%ADty články tasemnice jsem nenašla
Anonym.2 (zapomněla jsem se podepsat)
Ahoj,
jestli máš malé dítě, mělo by se přeléčit taky. Je to především dětská nemoc! Co vím, tak pokud se u někoho najdou střevní paraziti, je přeléčená Vermoxem celá rodina. Jinak ty prášky by ti na to měly stačit… ![]()
Dobrý den vidím, že máte zkušenosti se škrkavkou u psa. Zdál se mi skleslý tak jsme šli k doktorovi a má škrkavky…zapomněla jsem se ale zeptat za jak dlouho to asi tak odezní. Nepapá, je smutnej atd. tak jsem se chtěla zeptat kdy tak můžu počítat s lepšením děkuji nashle. ![]()
Maminky, mám problém (omlouvám se za anonym, ale je to intimní), dnes jsem šla na záchod a ve stolici jsem viděla…no, napadly mě škrkavky…takové světle žluté proužky, nehybné, nemáte někdo zkušenosti s tímto parazitem? Běžela jsem k doktorce, celá vyděšená, ta mi napsala Vermox, první tabletu už mám v sobě, ale stále přemýšlím jestli to vážně byla škrkavka nebo ne.
Jinak jsem hodně velký hygienik, používám dezinfekci na ruce, venku jím jídlo pouze z ubrosku, tak jsem silně v šoku.
Všem moc děkuji za reakce