Škrkavka podle stolice a Vernox

Anonymní
16.5.11 14:15

Škrkavka

Maminky, mám problém (omlouvám se za anonym, ale je to intimní), dnes jsem šla na záchod a ve stolici jsem viděla…no, napadly mě škrkavky…takové světle žluté proužky, nehybné, nemáte někdo zkušenosti s tímto parazitem? Běžela jsem k doktorce, celá vyděšená, ta mi napsala Vermox, první tabletu už mám v sobě, ale stále přemýšlím jestli to vážně byla škrkavka nebo ne.
Jinak jsem hodně velký hygienik, používám dezinfekci na ruce, venku jím jídlo pouze z ubrosku, tak jsem silně v šoku.
Všem moc děkuji za reakce

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16694
16.5.11 14:21

Domácí zvíře máte? Nebo někdo známý? Škrkavka a tasemnice jsou nejčastějšími parazity a nejsou ani moc vybíravé, takže i člověk je pro ně príma hostitel.
No, občas se stane i přes přísnou hygienu, že s vajíčky do styku přijdeš (nedokonale opláchnutá zelenina, při čistění zvířecích exkrementů, nebo i „pusinkování“ zvířátek). Já tedy extra hygienik nejsem :lol: , mezi zvířaty jsem vyrostla.

Takže pokud někdo známý má zvíře, tak se ujisti, že ho mají pravidelně odčervované, víc asi udělat nemůžeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.5.11 14:27

Já jsem měla škrtavku a vylezla ze mě sama :poblion: Prostě jsem se jednou ráno probudila a měla jsem pocit, že se mi chce na velkou (to už lezla ven a dráždila mi konečník) tak jsem šla na záchod tlačit a nic. No tak jsem se koukla a žačala jsem řvát jak hysterka! Když vidíte jak vám ze zadku leze 20cm dlouhá tlustá žížala :poblion: Tak si myslím, že to byly u tebe roupi, ne? Když byly tak malinké :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.5.11 14:29

Zvířátko, nemáme, měli jsme křečka, ten pošel…jinak se zvířaty zase až tak v kontaktu nejsme, přítelovi rodiče mají pejska, ale toho jsem naposledy viděla před dvěma měsíci…já tomu prostě nerozumím…to je ta přehnaná hygiena, pak to takhle končí :-)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.5.11 14:32

Vís co mi řekli v nemocnici??? 8-o Že ve mě byla ta š. půl roku aspoň!!!! 8-o 8-o 8-o Já jsem nemohla 2 měsíce nic jíst a málem jsem skončila u psychologa

Anonym.2

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.5.11 14:37

Ne, ne, roupi to nebyly, to bych poznala, jako díte jsem je měla, tohle nevím, co bylo…a můžu se zeptat, měla jsi nějaké příznyky, třeba bolest břicha, průjmy prý může být i kašel, já totiž nemám žádné příznaky (tedy jsme unavená, ale kdo by nebyl z péče o malé dítě a z cestování :-)), já vůbec nevím, kde jsem k něčemu takovému přišla…a ještě se zeptát, byl problém s odškrkavkováním, já mám totiž jenom šest tablet Vermoxu a příjde mi to málo :-)

• Citovat
  • Upravit
16694
16.5.11 14:41

Tak tak, mohla jsi ji mít už dlouho, jen jsi o ní nevěděla. Ale, nemá smysl si nic vyčítat. Paraziti prostě žijou s námi a je jich mnohem víc :lol: Nejspíš si k ní přišla prostě nějakou blbou náhodou. Hlavně, že sis začla k dr. dostala tabletku, tak budeš mít jistotu, že v tobě nic dalšího nežije. No a pejska u přítelových rodičů doporučuju ještě jednou odčervit..jen tedy nevím, jestli je vhodné jim říct, že jsi měla škrkavku a podezíráš jejich mazlíčka :lol: Asi to bude chtít nějak zaonačit, případně se přítele zeptat, zda se pejsek odčervuje pravidelně (ono i v mezidobí mezi odčerveními můžou nějakého neřáda mít)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.5.11 14:43

Já jsem taky žádné příznaky nepociťovala :nevim: Starala jsem se o dvě malinké děti, tak jsem na to snad ani neměla čas…chápeš. Když jsem se ale podívala na fotku focenou den před tím, tak tam mám děsně propadlé oči a kruhy pod očima. Problém s ničím potom nebyl, matně si vzpomínám, že jsem měla taky jen pár tablet. Za tuším 6 týdnů jsem měla ještě jednu dávku tablet. A potom za půl roku kontrolu. Vše bylo OK!

Anonym.2

• Citovat
  • Upravit
3358
16.5.11 14:45

neřešila jsem to teda u člověka, ale před měsícem u psa. Škrkavka je taková jakoby bílá dlouhá žížala, to co popisuješ, vypadá spíš na tasemnici. Ta odlučuje takové cca 1-2cm dlouhé proužky, vypadají jako semínka od okurek, jsou plná vajíček. Zkusím někde najít obrázky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3358
16.5.11 14:51

Škrkavka:
http://cs.wikipedia.org/…vka_ps%C3%AD

ty články tasemnice jsem nenašla :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.5.11 14:54
levi píše: Škrkavka:
http://cs.wikipedia.org/…vka_ps%C3%ADty články tasemnice jsem nenašla :oops:

Fůj já se na to koukla a úplně živě cítím jak mi to tehda lezlo ze zadku. Chce se mi pištět!!!!! Já jsem se z toho málem zbláznila, to říkám upřímně :cry:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.5.11 14:55
Anonymní píše:
levi píše: Škrkavka:
http://cs.wikipedia.org/…vka_ps%C3%ADty články tasemnice jsem nenašla :oops:
Fůj já se na to koukla a úplně živě cítím jak mi to tehda lezlo ze zadku. Chce se mi pištět!!!!! Já jsem se z toho málem zbláznila, to říkám upřímně :cry:

Anonym.2 (zapomněla jsem se podepsat)

• Citovat
  • Upravit
7323
16.5.11 16:18

Ahoj,
jestli máš malé dítě, mělo by se přeléčit taky. Je to především dětská nemoc! Co vím, tak pokud se u někoho najdou střevní paraziti, je přeléčená Vermoxem celá rodina. Jinak ty prášky by ti na to měly stačit… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.5.11 14:27

My jsme taky byli přeléčeni všichni!

Anonym.2

• Citovat
  • Upravit
34
18.4.13 18:59

Dobrý den vidím, že máte zkušenosti se škrkavkou u psa. Zdál se mi skleslý tak jsme šli k doktorovi a má škrkavky…zapomněla jsem se ale zeptat za jak dlouho to asi tak odezní. Nepapá, je smutnej atd. tak jsem se chtěla zeptat kdy tak můžu počítat s lepšením děkuji nashle. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí