Mít nohu v sádře a k tomu 2leté dítě

4181
13.5.11 16:08

Mít nohu v sádře a k tomu 2lete dítě

Ahoj, snad jen zbytecne predjimam, ale dneska jsem si rozbila hubu na schodech v baraku, mam priserne narazenou kostrc no a hlavne jsem si prisedla nohu. Myslela jsem, ze mam snad haksnu vejpul, byla to bolest, ze jsem brecela.
Ted jsem doma, obklady, leduju, mazu Ibalginem gelem a cekam, co bude. Boli to, to jo, ale kupodivu muzu pajdat (ta narazena pr..l to ale dost ztezuje), kupodivu me noha boli min kdyz se nejak vlacim po byte, nez kdyz jsem tak sedim. Bojim se na chirurgii, ze skoncim se sadrou na noze.
Mate nekdo podobnou zkusenost ?
Manzel je expert pres ruzny zraneni kotniku ze sportu, a vloni mel zase kotnik, a vylecil to sam - presne takhle. Zabalama, chodil co nejvic o berli a neslapal na to a proste se sam kuryroval. Dopadlo to dobre.
Jo neni to kotnik, je to nart, jakoze smerem k vnejsi hrane nohy. Mam to i natekly :roll: ale zadny zbarveni tam neni.
Dik ze jsem si mohla postezovat :oops:
To je kurna patek trinactyho :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
43035
13.5.11 16:14

hele segra to tak mela - mela sadru az k trislum - a dala to

nicmene myslim, ze kdyz po tom muzes chodit, ze to na sadru asi spis nebude - a ostatni se stejne leci hlavne klidem. tak si dej nejake pevne obinadlo a uvidis, co to bude delat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1672
13.5.11 16:25

Ahojda nakukovatelka. Raději mazej na chíru, bude to lepší. Jinak moje zkušenost je taková, že jsem byla 6 týdnů po operaci endoprotézy kyčle (dávali mi nový kyčelní kloub) a měla doma čerstvě dvouletého draka. Kterej mimochodem po obědě nespal a chtěl být pořád venku a něco dělat. Berle jso ale v takovém případě super věc. A dalo se to zvládnout. Tak neboj a frč k doktoru. Přeju ITi, aby jsi byla brzy fit :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
13.5.11 16:27

Dneska příteli sundali sádru :lol:
Taky kotník, šlápl do nějaké díry v trávníku když si s malou kopali balon, vydržel dva dny, otok splasknul, ale dostalo to děsivé zabarvení, verdikt - poškozené vazy, dostal sádru na 14 dní, pod koleno.
Teď už má ortézu…
Nejhorší bylo než dostal na sádru podpatek, pak už se to dalo v pohodě.
Možná, pokud by byl stejný problém, ukecala bys to jen na tu ortézu, sádra už je docela zastaralé řešení dle názoru jiného dr.

Já bych si na rentgen zajela…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4724
13.5.11 16:32

Lituju tě, přidám story mé kamarádky ať si v tom nepřipadáš sama :mrgreen:
kamarádka si zlomila nohu na koni, má jí v sádře a je na berlích :zed: a má doma pětiměsíční mimi a tříletýho caparta :mrgreen: má to na dlouho, musí jí pomáhat mamka protože manža je celý týden v práci, doma jen na víkendy :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
13.5.11 16:50

Já byla na půl roku bez ruky a šlo to.Sama na 2 děti a chlapa. Bez nohy se došmajdáš,s jednou rukou to taky jde :mrgreen: Tak neřeš,nepátrej,nech se ošetřit,jsou horší věci :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Neprihlasena Jaruna
13.5.11 18:09

Ahoj,ja bych teda sla radsi na urazovku,prece se nemuzes lecit sama doma :-D .
Ja teda zkusenost mam,kdyz bylo holce neco malo pres rok a druhe 4roky,zlomila jsem si nart :roll: .
Spadla jsem ze schodu,kdyz jsem si sla na mesto pro klice od noveho bytu,takze jsem se zrovna stehovala a starala se o dve deti a dobry,nebyla to zadna tragedie.

• Citovat
  • Upravit
15674
13.5.11 18:41

Ahoj. Minulý týden jsem na schodech blbě došlápla, doma se svíjela bolestí, bolelo to i v klidu, okamžitě to nateklo (zmodralo to až po několika dnech). Uvažovala jsem podobně, ale na pohotovost jsem jela. Dostala jsem stahovadlo a berle, první noc bolestí nespala, druhý den „chodila“ jen s berlemi (dvě malé děti, mladší nechodící). Mamka přijela až během dne, ale šlo to. Trochu jsem těžila z toho, že je Mája závisláček - když jsem ji potřebovala někam dostat, dopajdala jsem se tam sama a čekala, až za mnou doleze :lol: . Dalo se, ale i tak jsem ráda, že jsem brzy vystačila jen s jednou holí a brzy na to i bez ní.

Rozhodně si nemyslím, že je lepší počkat, co z toho bude. Možná tak do druhého dne, ale já jsem ráda, že jsem jela hned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4181
13.5.11 18:47

Dik moc vsem, rozhodla jsem se to jeste pres vikend nechat. Manzel bude doma, tak se postara, a ja budu nohu setrit na maximum (nebudu ani varit :dance: pujdou na obed do hospody). Kdyz jsem opatrna a slapu na patu, tak chodim, vic nez noha me snad trapi ta kostrc, nemuzu ani lezet na zadech :roll:
Takovyho vozemboucha jsem jeste nehodila teda.

Vloni jsem se s manzelem tezce hadala, proc nejde k dr, kdyz ma urcite vyron v kotniku, noha hrala postupne vsema barvama (snad vc. cerny :roll: ), a ted se mi taky nechce. Myslim, ze zlomenina by bolela asi nesnesitelne, a vsechno ostatni odmitam sadrovat :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
13.5.11 19:39

Zlomenina bolet nemusí zdaleka tolik co naražený, vymknutý nebo pohmožděný.

Když jsem teď byla na té pohotovosti (s kotníkem), tak se mě hned ptali, jestli mě bolí i pod kolenem, takže jsem nabyla dojmu, když bolí jen ten kotník, tak je to OK :lol: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3328
13.5.11 20:02

Když to tak čtu,tak jsem si vzpoměla na sebe ještě ve škole.Taky jsem takhle letěla přes celý schody a dole jsem si na tu nohu sedla.Bolest šílená,přesně jako popisuješ na vnejší straně nártu a došlápnout šlo jen s velkou opatrností a taky jen na patu.No a ve výsledku rentgen a zlomený dvě zánártní kosti.Být tebou,tak uháním na úrazovku.Nedokážu si představit,nechat to jen tak,jak by to teď po letech vypadalo,když i přes včasnou léčbu to ještě teď občas dokáže pěkně bolet,třeba při změně počasí.A to je to už víc jak dvacet let.
Přeju,ať jsi co nejdřív v pořádku :kytka: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4181
13.5.11 20:37

Jezis holky, Vy mi davate. Kdyz se mi to nebude uz pozdavat, tak tam o vikendu zajedem, aspon to budeme mit bez cekacky v cekarne. Doufam, ze se nevratim domu s nechodici sadrou na 3 nedele a dvema berlema, to by mi snad šlehlo. Vubec nevim, jak bych to jako vsechno delala, to bych tu z kluka asi vykvetla, nemoct ho vzit aspon na chvili ven (manzel chodi domu vecer).

hkac - jo jo, mas pravdu, vzpomnela jsem si, ze jsem taky uz slysela, ze nekdy zlomenina neboli tolik jako jina zraneni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
13.5.11 20:38

Souhlas s Jaruš,raděj jed´,ono jestli to máš zlomený a kdoví co… Aby ti to pak nemuseli znova lámat,nebo nedej bože operace… Lepší dřív,než pozdě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4181
13.5.11 20:41
berry4 píše:
Aby ti to pak nemuseli znova lámat,nebo nedej bože operace…

Jezisi kriste 8-o :cry: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
13.5.11 20:44

…sem si taky JENOM zlomila loket a byly z toho 4 operace :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...