Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
mám super tchýni, jelikož žádnou nemám , není si na co stěžovat
Ahoj,
musim se pripojit, tchyni mam uzasnou. Rozumim si s ni lip nez s vlastni mamkou. Holky miluje a nejradeji by se nechala, kdykoliv pohlida, uci je super veci. A taky se stara o me. Nic lepsiho me nemohlo potkat…
Terik
Taky se pripojuji k vetsine pisatelkam
Na tchyni nedam dopustit,je to bajecna zenska.Nemluvi do mych veci,poradi to jo.Nikdy se nenastve kdyz si to udelam podle sebe. Pomaheme si navzajem. Ja uz maminku nemam, tak ji beru jako moji druhou maminku.
![]()
ahoj připojuju se - nedá se říct, že jsme na stejné vlně, ale vycházíme v pohodě… s mamkou totéž…
myslím, že to hodně záleží na nás… svý mouchy máme každej;)..taky jsem si říkala, že jednou třebas budu tchyně, tak snad si syn najde nějakou rozumnou snachu ![]()
Taky mám skvělou tchýni. Má své mouchy, ale kdo ne. Zpočátku to mezi náma nebylo ideální, ale popracovali jsme na tom a klape to báječně. Pro ni je rozhodující, že je její syn spokojený a vnoučata zaopatřená, pro mně, že mi vychovala chlapa. Bydlí daleko (přes 400km) a tak se vídáme tak 10× do roka, nahrazují to tím, že si holky od mala berou na prázdniny, jezdí s nima na výlety a dovolené (od dvou let klidně na týden). Komunikujeme skoro denně přes Messenger, posíláme si balíky (za dva týdny má Polenka narozeniny, poručila si vanilkové rohlíčky od babičky), babi s dědou odkládají pravidelně peníze holkám na spoření a nám „na dárky“ (s tím mám trochu problém, a tak jim recipročně kupuju věci co potřebují - bojler, vysavač, robota do kuchyně…prostě, to co si sami nekoupí).
A jsem ráda, že tahle diskuse vznikla, desítky ukřivděných nevděčnic si tady stěžují denně, tak aby byla trochu rovnováha.
BaraF píše:
A jsem ráda, že tahle diskuse vznikla, desítky ukřivděných nevděčnic si tady stěžují denně, tak aby byla trochu rovnováha.
Reagovala jsem proto, že si myslím, že tchýně nemusí znamenat nutně zlou čarodějnici.Nicméně si nemyslím, že ty co tu o nich tak píší jsou ukřivděné nevděčnice.Prostě mi máme fakt štěstí!!! Z mého okolí vím, že někdy to může být opravdu dost těžké.
mishka2 píše:BaraF píše:Reagovala jsem proto, že si myslím, že tchýně nemusí znamenat nutně zlou čarodějnici.Nicméně si nemyslím, že ty co tu o nich tak píší jsou ukřivděné nevděčnice.Prostě mi máme fakt štěstí!!! Z mého okolí vím, že někdy to může být opravdu dost těžké.
Mám tchýni moc laskavou a hodnou.
Ale už dopoledne jsem chtěla napsat proč by nutně musel nědo být ukřivděný nevděčník, když mu tchýně cpe dítě v půl roce svíčkovou, nebo hulí do kočárku..No nevím. ![]()
Hlavně to nebagatelizovat.
Moje tchýně byla skvělá ženská, bohužel už nežije ![]()
Vychovala perfektně svý syny, nikdy nebyli mamánci a nikdy jsem od ní neslyšela dotaz, co vařím jejímu synáčkovi dobrýho - věděla, že si v nejhorším uvaří sám ![]()
Taky si myslím,že nejsou stěžující si na tchýně ukřivděné nevděčnice.Prostě měly smůlu a s maminkou partnera si nesedly ![]()
Taky mám zkušenost,měla jsem pár měsíců vztah s mamánkem,který by si bez maminky obrazně ani nevytřel zadek.Vše řešila za něj,do všeho se pletla,chtěla o všem rozhodovat,nenápadně mi říkala,že si by si nepřála,aby její syn např.doma pral,uklízel,vařil - i když je vyučený kuchař
Prý je to v domácnosti ženská práce ![]()
Je to matka jedináčka a já jsem z tohoto vztahu urychleně prchala,dnes bych byla „ukřivděná nevděčnice“ ![]()
Jak jsem psala ze začátku diskuze,maminka mého partnera je skvělá.Je to o štěstí.
Štěstí na partnera a na tchýni není náhoda, spousta věcí není nahodilých (o dost víc než si čitatelky těchto stránek připouštějí). Nesnesitelná herdekbaba nebo ubrečená manipulátorka nevychová použitelného chlapa a kdo je při výběru životního partnera „slepý láskou“ pak skuhrá (a dobře mu tak).
A chudinky co si tady stěžují na to, že musí bydlet s tchánovci v baráku (který obvykle ty ropuchy koupily nebo postavily), pořád jim lezou do domácnosti, do výchovy nebo se naopak nepostarají o vnoučata a pečou s jinou částí rodiny, jsou prostě k smíchu.
Kdo si s tchýní nesedne, tak si s patnerem stanoví podmínky co a jak a bere to jako fakt, opravdu jsou v životě běžném některé věci důležitější.
BaraF píše: Štěstí na partnera a na tchýni není náhoda, spousta věcí není nahodilých (o dost víc než si čitatelky těchto stránek připouštějí). Nesnesitelná herdekbaba nebo ubrečená manipulátorka nevychová použitelného chlapa a kdo je při výběru životního partnera „slepý láskou“ pak skuhrá (a dobře mu tak).
A chudinky co si tady stěžují na to, že musí bydlet s tchánovci v baráku (který obvykle ty ropuchy koupily nebo postavily), pořád jim lezou do domácnosti, do výchovy nebo se naopak nepostarají o vnoučata a pečou s jinou částí rodiny, jsou prostě k smíchu.
Kdo si s tchýní nesedne, tak si s patnerem stanoví podmínky co a jak a bere to jako fakt, opravdu jsou v životě běžném některé věci důležitější.
Taky úhel pohledu,ale to by nesměl být syn zvyklý matku celý život poslouchat,dbát na její rady a bez jejího svolení neudělat ani „krok“.To by musel být ochoten stanovit si podmínky - třeba společnéhoho soužití ve dvougeneračním domě,bez výčitek svědomí vůči své mamince.Pokud toho není schopen,pryč z takového vztahu
To je moje zkušenost.
Jana206 píše:BaraF píše: Štěstí na partnera a na tchýni není náhoda, spousta věcí není nahodilých (o dost víc než si čitatelky těchto stránek připouštějí). Nesnesitelná herdekbaba nebo ubrečená manipulátorka nevychová použitelného chlapa a kdo je při výběru životního partnera „slepý láskou“ pak skuhrá (a dobře mu tak).Taky úhel pohledu,ale to by nesměl být syn zvyklý matku celý život poslouchat,dbát na její rady a bez jejího svolení neudělat ani „krok“.To by musel být ochoten stanovit si podmínky - třeba společnéhoho soužití ve dvougeneračním domě,bez výčitek svědomí vůči své mamince.Pokud toho není schopen,pryč z takového vztahu
Kdo si s tchýní nesedne, tak si s patnerem stanoví podmínky co a jak a bere to jako fakt, opravdu jsou v životě běžném některé věci důležitější.To je moje zkušenost.
Tak takovýho synáčka snad raději kopnout do…aneb jaký si to kdo udělá, takový to má. Vpodstatě musím s Bárou souhlasit, výběr partnera je věc, která lze velmi snadno ovlivnit, tudíž za tchýni a tchána si každá může sama
A holt výchova člověka hodně poznamená. Teď marně pátrám, jestli vůbec znám super člověka, který by měl příšerný rodiče - no neznám kromě puberťáků nikoho takového ![]()
Jsem docela zvědavá jaká tchyně budem jednou my ![]()
Aby to pak u nás nedopadlo jak v jedné písničce s textem od Osvaldové:
„Až jednou můj syn si přivede k nám
Sněhurku toužící
Já v předsíni bazuku mám – ustřelím ji palici!“