Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, tak jsem si přečetla pár diskusí a musím uznat, že mám fakt štěstí.Moje tchýně je super.Mého syna z předešlého vztahu berou od začátku jako rovnoprávné vnouče.Mají ještě vnučku od přítelova bratra a opravdu nedělají s tchánem rozdíly.Chodí na návštěvy tak akorát a vždy se MĚ předem zeptá jestli se nám to hodí.Čekáme mimi v září a syn jde do 1.třídy.Tchýňka už se nabídla, že rádi pomůžou vyzvedávat kluka ze školy nebo s úkoly atd..Když odmítnu pomoc nebo radu tak se nezlobí a nenafukuje.Samozřejmě taky má občas kecy a neodpustí si jedovatou slinu když se jí něco nelíbí, ale je to veeelmi zřídka a mě to ani nevadí, beru to s humorem.
Ahoj..Jako bys popisovala maminku mého partnera.Taky je super a bere to podobně..Adámka,kterého mám z předchozího vztahu bere jako rovnoprávné vnouče.Teď v zimě,když je Emička často nemocná,pokud může,vyzvedává Adámka ze školky,jinak by tam ani nemohl chodit.
Nic si nevynucují,nic nevnucují,nic nevyčítají..Poradí jen,když jsou o to požádání.
Samozdřejmě že se občas malý konflikt nebo výměna názorů najde,ale vše řešíme s klidem a nadhledem.Každému bych přála ![]()
Tak to máš velké štěstí. Můj manžel mamku, tedy mojí tchýni, úplně zavrhl a nebaví se spolu, takže v podstatě žádnou ani nemám. Jen tchána- jsou rozvedený, a ten se k našemu prckovi chová úžasně. Jo, vlastně tchýni mám a to svojí maminku, protože se chová ke mě jak pomalu k cizí. Mám na mysli toto- měla by jsi prádlo skládat tkto, žehlit by se mělo i toto, když je doma perfektně uklizeno a ona příjde tak mi řekne, ale prach nad dveřmi jsi zapoměla a vyleštěné kliky u dveří také nemáš. Měla by ses pořádně naučit uklízet. Umím výborně šít, ale nebaví mě jiné ruční práce. Tak ona- měla by ses naučit háčkovat, vyšívat.......No děs a to je moje vlastní matka. ![]()
Tak to je mi líto.S mojí mamkou vycházím taky dobře, ikdyž vždy tomu tak nebylo.Pomáhá moooc s hlídáním, občas mi dělá taxikáře
,když je přítel v práci, nebo nemá čas (mám strach řídit).Dnes už dává rady jen na vyžádání.Dřív mi do všeho kecala, zašlo to do extrému, nemluvily jsme spolu 3 měs(no husy fakt).Pradoxně si o ty rady dnes říkám ![]()
Moje tchyně patří taky k těm, co se dají nazvat bezvadnýma ženskýma. Dokonce občas spiklenecky „zdrbeme“ mého manžela (jejího syna), ale k tomu zase tolik důvodů není, takže je to výjimka. Do nedávna jsem jí oslovovala „mamčo“, ale po tom, co mi nedávno umřela moje vlastní maminka, jsem to nějak nemohla vyslovit, tak jedu klasicky a to „babi“. ![]()
Taky mám skvělou tchýňku ![]()
A jdu ji zavolat a dáme si virtuálně kafe - bohužel jen takto, je 200 km daleko ![]()
Já musím přiznat , že moje tchýně mi pomáhá daleko více než moje vlastní mamka. Je to také více hlídací babička, která si naše dítko sama vezme, velmi ráda je s malou. Brává si ji každý týden alespoň na jeden či dva dny. Moje mamka mi hlídá jen vyloženě, když ji požádám. Sama od sebe si malou nikdy nevzala. A na návštěvu k nám taky nechodí. ![]()
petrusha píše:
Já musím přiznat , že moje tchýně mi pomáhá daleko více než moje vlastní mamka. Je to také více hlídací babička, která si naše dítko sama vezme, velmi ráda je s malou. Brává si ji každý týden alespoň na jeden či dva dny. Moje mamka mi hlídá jen vyloženě, když ji požádám. Sama od sebe si malou nikdy nevzala. A na návštěvu k nám taky nechodí.
To je teda super tchyně…ta moje je hlavně hrací, ale je pravda, že jí o to hlídání musím říkat. Trochu mě mrzí, že si s dědou neberou starší dítko sami, ale jsou to prostě akční důchodci, že se jim musíme spíše my ozývat, kdy se jim to hodí
![]()
Co se týče tvojí maminky…zkusila si to s ní probrat? Prostě na vyložit karty na stůl…třeba je jen zádrhel někde v komunikaci? ![]()
Ahojky tak to vám všem skoro závidím,moje vlastní mamka,je ,,jiná,,bydlíme od sebe asi 3 km,nemá auto,ale ví ,že když by chtěla tak bych pro ni kdykoliv zajela,aby se jela na malou podívat,ale jí to napadne tak jednou za dva měsíce, prý je nejraději doma anebo chodí drbat ke kamarádkám,bylo to tak u prvního dítěte před 12 lety a je to tak i teď, přitom,když tu je ,jak malou chová,mluví a mazlí se a druhá babička skoro tchyně ta žije dama s 20 letou dcerou,bydlí hned vedle v baráku ta akorát zaskočí každý den tak na 15-20min, podívat se,ale i za to jsem ráda, taky by se mi líbilo mít takové skvělé babičky,ale nějak na ně nemáme štěstí ![]()
Ahoj,
jsem ráda, že můžu říct, že i já mám skvělou tchýni, teda budoucí tchýni. ![]()
Ahoj,
tak já taky mám úžasnou a skvělou tchýni. A jelikož s vlastní matkou nemám dobrý vztah, tak mi manželova maminka nahrazuje mámu - říkám ji mamko
.
ja si taky nemuzu stezovat. Jasne jsou dny, kdy mi leze na nervy, ale diky tomu, ze spolu uz chvalabohu nebydlime (bydleli jsme za bezdetna 2 roky a byli s manzelem na rozvod), tak mne to zas za chvili prejde.
Tak i já se připojuju. Tchyňka je naprosto perfektní, do ničeho mi nekecá a navíc, protože bydlíme v jedné domácnosti s ní, tchánem a ještě babičkou (její maminkou) i často pomůže. Například si naložila veškeré žehlení, já s tchánem se dělím o vaření atd. Samozřejmě, že bych raději vlastní domácnost, ale vzhledem k tomu, že až na občasné a velmi řídké neshody vycházíme všichni skvěle, je to opravdu fajn. Často se jí chodím ptát na názor, sama mi svůj nevnucuje, častokrát ho vůbec ani nijak neprezentuje dokud se nezeptám. Nekritizuje, zbytečně se neptá, nabídne pomoc, když vidí, že je potřeba. Prostě bez problému. O malého teda nijak extrémní zájem nemají, ale jsou na něj hodní a mají ho moc rádi. A ještě doufám, že děti pochytí, že rodiče se z domu nevyhazují, ale že se o ně ve stáří stará (babička).
A navrch mám skvělou mamku, která zase sice do všeho kecá, ale zato malého hlídá kdykoliv to jde (moc často ne, je na druhém konci republiky), ale nemám strach jí ho nechat klidně i na víkend.