Egoisticka tchyne....des...

3
10.3.10 18:47

Egoisticka tchyne...co delat?

Ahoj vsem........tak jsem si chtela taky vylit srdicko co se tyce me tchyne. :-(
Takoveho cloveka jsem jeste nikdy v zivote nepotkala :cert: . Uz jen par dni s ni mi stacilo na to, abych pochopila hodne veci v mem vztahu a ve vztahu jeho rodiny. Problem je v.......penezich a i v mem pritely.

Moje tchyne je desne na penizky a miluje vlastne jen sama sebe. Kdyz jsme tam byly naposled tak jsem byla porat v nervach. Brala jsem prasky na uklidneni ktere mi doporucil lekar.
Ne jenze nas neuhostila (nevidime se casto, bydlime v cizyne), ale jeste tahala z ceho se dalo. Ani jednou se nezeptala jak je se zdravym, jak se vyviji male, jestly je vse v poradku, zadne rodinne recicky nic podobneho. Takove veci ji vubec nezajimaly. 8-o Celou tu dobu jsem hlavne ja poslouchala ze nema penize, kolik co stoji, kolik musela dat na ucty a ze si nemuze dovolit to a tamto. Mi jsme si kupovaly vse na snidane a vecere, na obedy nam davala mrazene hotove potraviny, ktere si zadarmo zajistila v praci. Sla si i dokonce vymodelovat vlasy ke kadernici a to pry nemela penizky ze ufff :( a to nerikam uz o tom ze pritel tam zustal dele nez ja a ona si jela ke kamaradce do norska na 4 dny a krom toho ji jeste udelala mega nakupy.....no to me podrzte! A vedela uz od nekolika mesicu ze mame prijet. Porat kdyz vola tak si sni o vylete do Recka, a to teda pojede to vim uz jiste, ale s kama najednou ma ty penize kdyz nemela ani na uhli? (kupovaly jsme ho nakonec mi) Dum prepsala na syna jakoby dedice. Tedka ocekava ze mi! barak dodelame a ona si tam bude bydlet peknych 20-30 let. Boze ani nechci myslet o tom az se tam prestehujeme. Uz vidim ty ucty ktere budeme platit i za ni, protoze ona na to nebude mit. A to nerikam uz ani jak desne je urazliva, chladna a umi delat nadherne naschvaly jen proto, aby ukazala jaka je vazna a dulezita, ale pritom se chova jako nejvetsi vesnicky buran. :nevim: A tech naschvalu jsem si za ty 2 tydny uzila teda dost :( No rikajic to tak, ona mi nesaha svou kulturou ani po kotniky. Je toho tolik ze se to proste neda popsat. Zlata moje mama si rikam, nosit ji na rukou a posypat ji zlatem.

Dalsi problem je jeji postoj k vlastnim detem. Muj partner je jeji milacek. Je ji desne podobny i povahove, vychovavany jen pres ni jelikoz se brzo rozvedla. Taha z neho co se da a vim ze se o to bude snazit i nadale, nedbajic na to, ze ona ma vlastni zivot a on taky. Druhe ma uz z druhym ex-manzelem. Syn ji neni nic podobny uz v tom je problem. Syna odstrkovala a nikdy mu nedala pocit ze ho ma rada. Je z neho tedka ulicnik, ktery touzi po materske lasce. Vyhostila ho z domu, zrusuje mu stale bydliste u ni doma, odstrkuje ho porat jako by nebyl jeji. Kdyz prisel na navstevu protoze jsme tam byly mi, tak mu nerekla ani ahoj. A to nerikam uz o tom, jak po nem jezdila a nadavala mu a podobne. To same tedka dela i s vnuckou. Snazit se jako babicka nesnazi. Kdyz byly na navsteve tak ji nechtela z prvu ani podrzet. Na krtinach ani nebyla, protoze se nechtela videt s jeho otcem, a nezalezelo ji ze to je den ditete a je to jen jednou za zivot. Bojim se ze bude delat takove rozdily i u nas a ze muj partner bude tak delat i doma. A potom proc mam doma chlapa ktery neumi ukazat sve city a neni vubec rodinny typ?
Chtela jsem ji pozvat az se male narodi, ale uz jak jsem zacala na to tema tak okamzite zacala, ze ona nevi jelikoz nevi jak v praci a ze nebude mit co malemu koupit a podobne. Proste nechce no......ale rict ji ze pojedeme do Parize tak by si volno zajistila, to vim jiste… :-(

Zacinam se bat o budoucnost nasi mlade rodiny :think: . Tchyne nedovoli, aby si muj partner ulozil zivot a bude chtit byt porat na prvnim miste. No a muj partner to nevidi a tak na to dale dovoluje. A co mam delat tedka…chvylemi ze bojim ozvat, jelikoz nechci byt ta spatna, ale myslim si ze by muj partner met otevrit oci a nerozmazlovat tak matinku, ale postarat se o svou brzkou rodinu, jelikoz mimi uz tu bude za 4 mesice a mi musime na neho spolehat, ze budeme ne jen na prvnim miste, ale ze se o nas dovede taky postarat …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2466
10.3.10 19:50

Ahojky.. Člověk si vždycky myslí, že jeho tchýně je nejhorší, ale pak vidí, že si některé věci vsugerovává a že není až tak hrozná…
Bavili jste se o tom s partnerem?? Zkus se více směrovat k tvé rodině..Asi jsi na tchýni málo rázná..dovoluje si a myslí si, že ona je nejdůležitější.. už brzy budete rodina a ona by měla zastávat úplně jinou roli..
Co by se stalo, kdyby jsi jí řekla třeba něco v tom smyslu, že na některé věci peníze má a na ty důležité ne?
Prostě se s ní bavit na téhle úrovni..ale teď je otázkou, jestli tě partner podpoří… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
10.3.10 20:50

Máš problém s tchýní??? a co teprve když napíšeš toto:A potom proc mam doma chlapa ktery neumi ukazat sve city a neni vubec rodinny typ?

To je podle mě problém - tchýně chladná, vypočítavá, chamtivá a sobecká, jenže synáček to samé, takže proč vlastně jsi s takovým člověkem???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2466
10.3.10 21:26

Lizbeth: No, některé charakterové rysy se projevují až později :nevim: a pak už je třeba těžké něco s tím dělat, když už má s ním dítě a jsou vzatí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
10.3.10 21:36

No když bydlíte v cizině, tak vám snad tak moc do života zasahovat nebude ne? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
11.3.10 10:34

No je to trosku zvlastni, to urcite. Sice bydlime v cizyne, ale partner ji vola skoro kazdy den, jelikoz ONA se citi desne SAMA…mobil mu prece zabavit nemuzu, takze i kdyz jsme daleko tak i tak ma hodne kontakt s vlastni matkou. Je dobre ze ma svou mamu rad, ale jsou i pevne hranice. Nema cenu mu moc rikat co si myslim nebo co mi vadi, jelikoz si najde vzdy nejakou odpoved a vymluvu jak se maminky zastat a to s takovym vysledkem, ze ukaze palcem na me ze jsem hrozna a proste ja jsem ta spatna. S partnerem jsem jelikoz ma nastesti jeste par dobrych stranek a vim, ze jestly otevre oci a pochopi, tak bude z neho super otec a partner. Takze obcas uz zatinam zuby a proste jdu do predu. Doufam jen, ze z casem ho to trkne. A kdo vi mozna ze ano, jelikoz za tu dobu co jsme spolu se uz dost zmenil a zacal uvazovat jinac.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3379
16.3.10 18:24

Já bych si asi víc dupla (jsem rázný tip, po mé neblahé minulé zkušenosti s mým ex ještě ráznější)

Pokud by se partner soustředil více na maminku, nikoli na rodinu, kterou si založil, tak šup šup kop kop do zadečku (slovně), kufry ven (opravdu).

Já měla staršího partnera, který radši bydlel se svými rodiči, nežli se svým dnes už 1,5letým synem, takže jsem udělala kop kop, alou ven :pankac: , a jsem v pohodě. I když jsem se dostala do fin.průseru, ale pomáhají mi rodiče. Ale ten psycho klid to je něco, co se penězi nikdy nedá zaplatit.

Tak uvidíš jak to zvládneš, ale rohodně bych mu něco řekla, že odmítáš být někde „nezavěšuj jsi v pořadí…“. Víš jak to myslím. Rodina a vlastní hnízdo vždy na prvním místě, žádnou kukačku nebrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová