Přivlastňovací tchýně

3
18.2.10 17:45

Přivlastňovací tchýně

Ahoj holky,
prosila bych o pár rad a názorů.Máme 8 měsíčního chlapečka a moje tchýně si na něj dělá přivlastňovací pravidla.5íká třeba náš Vítek,nebo když přijede na návštěvu,tak se mnou nemluví jen stále u malého,když byl ještě miminko,tak stála třeba celou návštěvu u postýlky,kde spinkal náš Vítek.Stále chce abych jí ho tam dávala na hlídání,ale přitom se k němu nechová,tak,aby mě se to líbilo(šišlá na něj,dělá na něj různé pazvuky,neustále mu dává pusinky......)I když jsem jí už několikrát řekla dělá to stejně dál…
S manželem jsme se kvůli tomu už občas pohádali,samozřejmě se zastává své matky.
Připadá mi,že by chtěla ,aby si s naším Vítkem mohla dělat co chce.K nám skoro nejezdí,a pořád by chtěla abych já jezdila k nim,ale já přes tohle chování prostě nemužu.Chtěla bych poradit,jestli je tohle normální,nebo jestlli nejsem normální já.Vítek je naše první díte a vzhledem k tomu,že pěkně zlobí,bch opčas potřebovala pomoct,ale bojim se,protože dle jejího chování vyplívá,že by ráda,aby náš syn měl raději než mě.Poradte prosíím :cry: :nevim: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
27263
18.2.10 17:54

janinai podobný problém mám s mojí mámou. Neustále mi volá ať přijedeme, že chce vidět malýho, ale když jí řeknu pijeď ty, tak jí to trvá 3 týdny.
Já k ní moc jezdit nechci, protože u nich doma se kouří a i když před naším příjezdem vyvětrá, tak pak smrdíme, jak z hospody.
Taky na malýho šišlá, když začne Vítek kňourat, tak ona na něj začne křičet taky, malej se lekne a rozbrečí se samozřejmně o to víc. Posazovala ho i když ještě sedět neuměl, vožužlává ho…
Pravda, že mě třeba poslechne, když jíá řeknu ať to nedělá, ale další návštěvu dělá to samý.
No s tchýní to asi bude o něco těžší. Rozhodně bych jí řekla, že jestli chce malýho vidět, tak ať si přijede. A neboj ty jsi normální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
18.2.10 18:06

Ahoj,

já myslím, že Tvoje tchyně nic tak hroznýho nedělá. Šišlání nijak neubližuje a jestli ho nelíbá na rty, tak to asi taky ne. Přijde mi, že je Ti prostě proti srsti, tak ať udělá, co udělá, jsi proti (mám to podobně :-)) To, že musíte jezdit k ní bych považovala za výhodu. Než naklízet, hostit, vlastně ji trpět a pak se jí ještě nemoct zbavit, to se radši seberu, jedu k nim a když chci, tak prostě jedu domů. Podle mě ty pravý boje nastanou až s jídlem dítěte (proč mu nedáš čokoládu…) nebo s rozmazlováním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27263
18.2.10 18:14

Tak teda šišlání mi nepřijde zrovna dobrý. Dítě pak bude mít špatný vzor a může šišlat taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
18.2.10 18:20

souhlasim.Neni peze žádnej neandrtálec,aby se na něj muselo mluvit jak na negramota.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Laura22
18.2.10 18:21

Ahojky. Nic proti mojí tchýni. Moje tchýně nesnesla, aby náhodou pochoval mojí dceru někdo jiný, myslela si, že jí od prvního týdne budu půjčovat kočár a hlavně nikomu jinýmu (ani vlastní mámě) a nemluvě o tom, že je zřejmě pedofilka, protože pořád jí chce očumovat nahatou. No neskutečná krá… Ale už je to lepší, vygradovalo to, když malé bylo šest týdnů a ona po synovi (taťkovi) chtěla, aby mi zalhal že jde s malou ven s kočárem a vzal jí místo toho k ní a šel si někam po svých. Od té doby k ní chodím jenom na nejnutnější návštěvy (tak jednou za měsíc). Jo a bydlíme kilometr od sebe. Ona k nám nechodí skoro vůbec a je docela klid. Ale držky má pořád, že jí nedopřeju vlastní vnouče atd. Ale mám jí na háku. Super: krásně jsem si vylila srdíčko :-)

• Citovat
  • Upravit
17180
18.2.10 18:26

Tak mám tchýni téměř přes kopírák - šišlání jsem odbourala hned na začátku důrazným opakováním že jazyk se učí odmalinka a proč se ho má učit špatně a mlela jsem to pořád dokola až přestala. Slušně, ale důrazně (přes šišlání jsem se taky nedokázala přenést)

Co se týče toho přivlastňování s tím asi nic neuděláš, ale nevšímačka je u nás teď taky na denním pořádku. Mě ani nepozdraví když něco vypráví tak zásadně Verunce. Nejlepší je když se Verunky ptá tak jak jste se dnes měly? co jste dělaly? - no a na to jsem se naučila neodpovídat, Veru jí to neřekne a když to chce vědět ať se podívá na mě a zeptá se mě. Jedna holčina na naší diskusi praktikuje ještě „natvrdlost“ - joooo to jsi se ptala mě? :palec: :palec: což mi přijde taky dobrý ale celkem už drsný.

Takže za sebe doporučuju - vyříkat si to narovinu, netahat do toho moc manžela (nedělá to dobrotu) a pokud to nepomáhá tak si prostě stát za svým. Ono když jí za jednu návštěvu 30× řekneš ať nešišlá a celou tu větu o učení jazyku tak už jí to snad probůh dojde.

Jinak ještě pro příklad u nás nazačátku byl ještě problém s „trápením“ malá byla dost uplakaná a tchýně s tchánem furt mleli - no jo oni tě zase trápí, oni ti ubližujo a my ti to pak povíme jak ti ubližovali - a to jsem teda taky nepřenesla přes srdce navíc v šestinedělí - takže tam zasáhl manžel po mém ubuleném večeru - kdy jsem řekla že jí mám ráda a nikdy za nic na světě jí neublížiila a ať jí říkaj raději že jí mají rádi než že jí někdo ubližuje (což nebyla pravda) a zabralo to.

Drž se je to těžké, ale je to tvoje dítě (ne jejich) a ty bys měla určovat pravidla :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
18.2.10 18:27

Tak s tím bych udělala rázný proces!!Vyříkat,stanovit pravidla.Vy jste rodiče a je to vaše dítě!!To jediné pomůže..

Měla jsem podobný problém s našima,přivlastňovali si Adámka.Bylo to z jiných důvodů,veřejně to rozepisovat nebudu.Udělali jsme tomu rázný proces,asi 2 měsíce jsme se neviděli,nemluvili s námi.Potom přijeli,stýskalo se jim po vnoučatech a od té doby se chováme normálně jak my,tak oni..Adámka si berou občas,po domluvě a my určujeme,kdy ano a kdy ne.

Co se týče tchánovců,tak Ti jsou toleratní.Jsou zvyklí a naučení,že když se děti osamostatní,mají svoje rodiny a do ničeho se nepletou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Laura22
18.2.10 18:32
Panuška píše:
Tak mám tchýni téměř přes kopírák - šišlání jsem odbourala hned na začátku důrazným opakováním že jazyk se učí odmalinka a proč se ho má učit špatně a mlela jsem to pořád dokola až přestala. Slušně, ale důrazně (přes šišlání jsem se taky nedokázala přenést)

Co se týče toho přivlastňování s tím asi nic neuděláš, ale nevšímačka je u nás teď taky na denním pořádku. Mě ani nepozdraví když něco vypráví tak zásadně Verunce. Nejlepší je když se Verunky ptá tak jak jste se dnes měly? co jste dělaly? - no a na to jsem se naučila neodpovídat, Veru jí to neřekne a když to chce vědět ať se podívá na mě a zeptá se mě. Jedna holčina na naší diskusi praktikuje ještě „natvrdlost“ - joooo to jsi se ptala mě? :palec: :palec: což mi přijde taky dobrý ale celkem už drsný.

Takže za sebe doporučuju - vyříkat si to narovinu, netahat do toho moc manžela (nedělá to dobrotu) a pokud to nepomáhá tak si prostě stát za svým. Ono když jí za jednu návštěvu 30× řekneš ať nešišlá a celou tu větu o učení jazyku tak už jí to snad probůh dojde.

Jinak ještě pro příklad u nás nazačátku byl ještě problém s „trápením“ malá byla dost uplakaná a tchýně s tchánem furt mleli - no jo oni tě zase trápí, oni ti ubližujo a my ti to pak povíme jak ti ubližovali - a to jsem teda taky nepřenesla přes srdce navíc v šestinedělí - takže tam zasáhl manžel po mém ubuleném večeru - kdy jsem řekla že jí mám ráda a nikdy za nic na světě jí neublížiila a ať jí říkaj raději že jí mají rádi než že jí někdo ubližuje (což nebyla pravda) a zabralo to.

Drž se je to těžké, ale je to tvoje dítě (ne jejich) a ty bys měla určovat pravidla :wink:

Jo tak to s tím mluvením na dítě je u nás taky. Naprosto to ignoruju. Když mě tak nesnáší, tak ať není zvědavá. A nebo taky mě srala větou: Kdepa jsi??? Když byla malá čerstvé mimínko tak to na ní řvala (ale doslova řvala) každou návštěvu. Vyřešily to dvě věty: V prde… a Není hluchá. Jo a taky se moje tchýně hrozně urážela, když jsem v šestinedělí po ní chtěla, když k nám přišla, aby si umyla ruce než bude na malou hrabat. Prej, copa je prase, že si je myla doma. Ovšem než vyšla před barák, pohladila psi, sedla do auta a přijela :-)

• Citovat
  • Upravit
29730
18.2.10 18:34

Ahoj,
taky mam sislaci tchyni…priserne. Z jejejky a kukinky a kikinky mam osypky. 'NICMENE i kdyz se na deti sislat nema a nemam to rada, jeste jsem nevidela, ze by deti sislaly proto, ze na ne jednou za cas zasisla babicka. Moje deti to dokazujou :D

Ale irituje to pekelne… s tim pusinkovanim…mne zas vadi, ze mi mimino nacuchne jeji kosmetikou. To trpim. Ja jinak mimina pusinkuju imrvere a nejspis jednou budu i vnoucata ach jeeee… :roll: :lol:
Spis to vidim na tvou averzi.Ja mam tchyni jinak v pohode, tak to nejak prekusuju, ale zacatky byly tristni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4990
18.2.10 19:02

Ahoj,
jojo, je to o averzi a souhlasim s tim, ze se to musi vyrikat a stanovit si pravidla. Partnera do toho radeji netahat..
Moje tchyne po navratu z porodnice usporadala u nas party, furt mi cpala dorty, chlebicky a ja brecela v koupelne, pak jim to doslo.. jo a to jeste prisla jakoze uklidit, ale ona na to moc neni, takze vyprala a rozvesela to vsude po byte.
no dalsi tyden se tu zjevila v 5 rano, kdyz jsem zrovna kojila, cumela jsem jako blazen, cestou do prace prinesla kure, ze az pujde z prace, prijde ho upict.. stacilo ji rict, at navstevy hlasi a je to :palec:
ovsem jeji pristup k maly me stve taky a pusinky a parfem taktez.. s tim ale nic nenadelam. vidame se cca 1× za 1-2 tydny..
ona je jeste ke vsemu hloupa, takze jeji konverzace je bidna.. a s malou dela jen to, co vidi u me, nic ji samotnou nenapadne.. obcas mam pocit, ze me hrabne, kdyz furt dokola dela „a udelej pacipaci a jak si velika“ a jeste mi to vitezoslavne oznamuje, co Kaja umi :mrgreen:
jeste pro pobaveni, ona chce byt obcas zajimava a pouziva slova, bud cizi nebo netradicni a rika je spatne.. takze tu byla v pondeli a prilitla cela"uprcana" - rozumnej ucaprtana :mrgreen:
to me taky desi, no ale neudelam nic.. chce to opatrne rict, ona je v jadru hodna, ale jeji vlastnost vecne pomahat me drti..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
18.2.10 19:39
Panuška píše: … Co se týče toho přivlastňování s tím asi nic neuděláš, ale nevšímačka je u nás teď taky na denním pořádku. Mě ani nepozdraví když něco vypráví tak zásadně Verunce. Nejlepší je když se Verunky ptá tak jak jste se dnes měly? co jste dělaly? - no a na to jsem se naučila neodpovídat, Veru jí to neřekne a když to chce vědět ať se podívá na mě a zeptá se mě …

Přesně tohle mi dělá moje máma. Prvně jsem aktivně odpovídala, a když jsem zjistila, že mě ignoruje, nepočká na celou odpověď a ptá se dál, ignoruju ju taky a dokud nepromluví jmenovitě na mě, neodpovídám.
Jsem přesvědčená, že se to pochybné chování našim „rodičům“ (myslím i tvoji tchýni) jednou vrátí. Jen důsledně trvej na tom, že u babičky je u babičky, doma je doma.
Maty u našich může zapnout rádio, kdy se mu zachce, vlízt si to auta na sedadlo řidiče a přeštelovat všechny dostupný čudlíky, máma mu koupila hopíky a to byste měli vidět ten hukot, když lítají barákem :roll:
Buď ráda, že chodíš ty na návštěvu k tchánovců a ne oni k vám a jejich móresy ti nezanášijou do tvýho rajónu :palec:
A věř, že bude hůř :wink:
Jo a myslím, že nějaká domluva moc nepomůže. Každopádně si tvrdě stůj za svým :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
18.2.10 19:45

..uprcanáááá- málem jsem vdechla kafe :mrgreen: :mrgreen:

Jinak také známe bíško bojííí, kukučky atd. -ale jinak je zlatá, to se dá vydržet..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12959
18.2.10 20:42

Já se směju ještě teď :mrgreen: :mrgreen:

Lizbeth píše: ..uprcanáááá- málem jsem vdechla kafe :mrgreen: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22042
18.2.10 21:12

Jani, já tady asi budu za exota, ale mně ten problém teda nepřipadá tak zásadní… jo, kdybyste s tchyní bydleli, tak bych to chápala, ale takhle… ona ho přece vidí jen jednou za čas, tak jestli na něj tu chvíli šišlá a „dělá pazvuky“, no a co, malému to přece neublíží - za chvíli začne povídat sám, tak jak ho to učíš Ty, a babičku to omrzí, případně na ni bude malý sám koukat divně… :-) A že by ji mohl mít radši než Tebe, to je přece blbost - k tomu ho může navádět kdo chce, jak chce, ale Tebe to nijak neohrozí, Ty jsi jeho máma, jistota, střed vesmíru a to u fungující rodiny žádná babička (ani nikdo jiný) nemůže nahlodat… Neber to prosím ve zlém :kytka: , ale nepomohla by trošička velkorysosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová