Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Co manžel, jak to vidí? Já řešila něco podobnýho a vyplatilo se „hodit to na něj“. Během dvou let byl klid. Zjistil, že ustupovat jim nejde, neboť z něj dělaj blbce. Teď už si na hlavu s… nenechá. Sice se se svou rodinou rozhádal a když za babčou někdo dojede, tak pro nás ta návštěva neexistuje, ale je SVATEJ klid. A navíc se utužily vztahy manžela a jeho táty, kterej je s tou jeho mámou rozvedenej. Co se týče zahrady, má kus bábi a kus my. Její je džungle, naše začíná vypadat k světu. Na tu naší část nikdo nesmí. Hlavně to chce být opravdu nekompromisní a neústupní. Na druhou stranu do toho nemá vůbec význam tahat cizí lidi nebo nedej bože policajty, protože v okolí to pár lidí skrz úřady nebo PČR řeší a je to jen o papírování a nekončícím kolotoči, je to horší než lepší. Není to ojedinělý problém. Chce to chlapskou ránu do stolu.
Manžel to chce jako já ale nechce si moc poštvat rodinu, jakože kdyby se ztratila babina at nikdo neříká že to je naše vina.-No právě to jsme ted udělali, že jsme vykáceli ty stromy a ony že chcou sepsat nějakou slmlouvu, ale pořád asi nechápou,že už tam nemají na nic nárok, takže sepisovat můžou tak akorát kuloví.a furt kecaj do výchovy malého atd a navíc tchýně je na nic protože se nezajímá ani o malého a to to má k nám na byt cca115 minu. a pak furt že tam nechodíme.Jo když tam příjdem jakože nás vždycky pozve na oběd a tak tak tam normálně ani není a je tam jenom manželův brácha no nechápu.minule to samé zavolala že máme přijít, tak my se připlazili na saních a ona nikde no mě by v tu chvílí j.b.o
Policajty tam tahat nechceme vím že to nemá cenu ale oni jsou jak jeblí a furt si myslí že tam jako budeme spolu hospodařit nebo co.prostě tam asi dáme plot a společný bude jen ten chodník.jo a to jsme jim loni navrhli že jej opravíme(je tak na rozbití nohou) i zaplatíme že oni nemusí nic a víte co byla jejich odpověd?, hm to je blbý napad.
Jedna rada, byli jsme na tom podobně, dům nalepený na domě tchýně, společná zahrada. Ale bez babičky. Jak se dům přepsal, okamžité rozdělení a oplocenízahrady podle plánů, vyměnění zámků a místo kliky z druhé strany koule a funkční zvonky. Opravdu to chce razantní řešení, pokud máte dům napsaný na sebe celý. A babi tam má pro sebe nějaké místnosti? Má tam doživotní pobyt nebo jak to máte? Hlavně musíte držet při sobě a mluvit jednotně.Moc držím palec!
No barák je celý na nás ale už 10 let, jenomže když se to přepisovalo tak jsme ještě nebyli spolu.Babina tam nemá ani vyminek, no j ale co sní?
kam ji dame když ji nikdo nechce, a já se o ní teda starat nebudu.a do domova jít taky nechce
tam kde jsou bílá místa je jenom bordel až na jedno místo a to je náš vchod a asi 10m podél něj nebot tam je naše lavička a trochu chodníku.
Marta2222 píše:
kam ji dame když ji nikdo nechce, a já se o ní teda starat nebudu.a do domova jít taky nechce
Takže babička vám darovala dům se zahradou, ale vy ji tam nechcete a rádi byste, aby si babičku vzal někdo jiný domů. Dům ale chcete.
Hm, tak k tomu jedině dodat, že šťastná to žena!
Sin
Anonymní píše:Marta2222 píše:
kam ji dame když ji nikdo nechce, a já se o ní teda starat nebudu.a do domova jít taky nechceTakže babička vám darovala dům se zahradou, ale vy ji tam nechcete a rádi byste, aby si babičku vzal někdo jiný domů. Dům ale chcete.
Hm, tak k tomu jedině dodat, že šťastná to žena!
Sin
Marta2222 píše:
Teda to je síla
.
TAk ja to docela chapu ze se nechcete o babicku starat.
Pokud je nemohouci, tak to neni jen delat spolecnost, lae starat se 24 hodin denne o dalsi dite ale taky tezsi.
To vite ze kdyz je nekdo lezici i kdyz je lehky, tak proste je to jako zvedat nekoho 2× tolik vaziciho?
Kdyz se o ni nechce nikdo starat- doporucuji svolat vsechny prime pribuzne- zeptat se jak si to predstavujou a pak jednat.
Pokud se nenajde nikdo, kdo si ji veme domu- je DD rozumne reseni- ano ona musi souhlasit, ale lze ji taky postavit pred hotovou vec- po zlomenine nohy- stary clovek - uz to nebude jako drive a treba uz se ani moc nerozchodi
A to ze vam dala barak ktery nikdo nechtel, neznamena- ze je vasi povinnosti se starat o ni- ano je tam moralni kodex
Pokud by ten barak davala s tim, ze tam chce dozit- to je zase jina a nezbyde nez to zkousnout.
V tom pripade doporucuji babicce vybavit bezmocnost a zaopatrit osetrovatelku- ktera bude dochazet, postara se babicce o hygienu, leky a vse potrebne
To mi připomnělo pohádku s M. Donutilem - Příběhy soudce Ooky - kde jeden takový muž ve stř. letech chtěl někam odložit svého starého, nemohoucího a neužitečného otce, o kterém řekl, že je darmožrout. Soudce tehdy toto povolil s tím, že má onen dotyčný muž vyrobit kolečka velmi pohodlné, protože je jednou zdědí mužův syn, který svého otce také jednou poveze jako darmožrouta pryč umřít…
Tím chci zakladatelce říct, že by se jí podobné pocty, jakou častuje babičku - darovatelku domu - dostat od jejich dětí nebo vnoučat také. Dej a my Tě za to hodíme na smetiště…
ka-tka píše:
TAk ja to docela chapu ze se nechcete o babicku starat.
Pokud je nemohouci, tak to neni jen delat spolecnost, lae starat se 24 hodin denne o dalsi dite ale taky tezsi.
To vite ze kdyz je nekdo lezici i kdyz je lehky, tak proste je to jako zvedat nekoho 2× tolik vaziciho?Kdyz se o ni nechce nikdo starat- doporucuji svolat vsechny prime pribuzne- zeptat se jak si to predstavujou a pak jednat.
Pokud se nenajde nikdo, kdo si ji veme domu- je DD rozumne reseni- ano ona musi souhlasit, ale lze ji taky postavit pred hotovou vec- po zlomenine nohy- stary clovek - uz to nebude jako drive a treba uz se ani moc nerozchodiA to ze vam dala barak ktery nikdo nechtel, neznamena- ze je vasi povinnosti se starat o ni- ano je tam moralni kodex
Pokud by ten barak davala s tim, ze tam chce dozit- to je zase jina a nezbyde nez to zkousnout.
V tom pripade doporucuji babicce vybavit bezmocnost a zaopatrit osetrovatelku- ktera bude dochazet, postara se babicce o hygienu, leky a vse potrebne
Já samozřejmě chápu, že je těžké se o babičku starat, mojí babičce je 94 a střídáme se celá rodina. Ale ta formulace zakladatelky „kam jí dáme když jí nikdo nechce a já se o ni teda starat nebudu“ mě dost zarazila…
Ano formulace nestastna
ale zakladatelka to aspon napsala naferovku.
my mame taky babicku 91 let a uz to neni dobry- vyzaduje 24 hodin pece. Ma syna a dceru- oba ID a i kdyz se o ni staraji- uz to prestavaji zvladat. Navic ma babka i osetrovatelku a stejne je to tezke.
Babka do DD nechce, ale vyzaduje!!!!! aby u ni nekdo byl 24 hodin denne.
Tim padem tchyne- jeji dcera po tydnu prijde od babky a ma tyden na to aby zase nabrala silu na ten dalsi maraton- nase deti si babicku neuzivaji- ji to trapi, ale predce je to jeji dcera a MUSI se postarat.
Jini uz by babku soupli do domova- tohle fakt neni k zivotu.
Tchyne s tchanem maji taky svuj zivot. A babka takhle vysiluje uz 50 let- vse se musi tocit jen kolem ni a nic ji nezajima.
poslu to anonymne- kdyby nahodou nekdo z rodiny cetl
ka-tka
Ahoj holky nevím kde tohle zařadit tak to zkusím tady.
Můj muž zdědil před 10lety baráček po babičce která ještě žije ale už to tak chtěla.První problém byl v tm kdo to dostane.Ptala se všech anikdo ten dů nechtěl i se zahradou tak všem řekla že to napíše na manžela a nikdo s tím neměl problém.v roce 2001 jsme začali předělávat topení kotel, bojler a nová koupelna.Babi je malé prasátko, tak tam s ní je nemožné bydlet a je to něc na moje nervy.Na jednu stranu říká že tam nic neděláme a když zase něco děláme tak se ji to nelíbí.
To nic ale k to mu baráku je pristavený druhý barák a bydlí tam její první dcera,manželova teta, a ona je nakvartyrovana u nás na zahradě.My tam nejsme protože jsme si museli koupit byl a zadlužit se 1000000Kč aby byl klid v rodině.Nechápu to ona má 3 dcery a ani jedna si ji k sobě domů neveme(hlavně ta co bydlí hned vedle) a nám by uvolnili cestu k našemu vlastnímu bydlení.Nhledě na to že na te zahradě je fakt bordel, pořád něco sází a asi 80% z toho vyhodí a všechno tam jen hnije, a ani neví kde co má a je tam fakt jen džungle a staré železa a tak.
A to když tam jsme a chceme třeba opékat párky tak tam jednou přišli jeho sestřenice s rodinami a že tady budou dneska oni opékat a ani nás nepozdravili,no hnujs.Pořád nám chodí pod oknama a čumí nám do baráku nehledě na to že tam určitě taky chodí do vnitř, protože babina jim dala všem kliče kdyby se ji něco stalo.letos jsme předělávali jeden pokoj a dali jsme si tam i žaluzie a oni proč žaluzie a tak, že to není pěkně, sakra co je jí po tom?Bohužel máme společný chodník ale co začíná náš dům tak tam končí jejich a tím pádem tam nemají co rozhodovat o naší zahradě.A tchyně její dcera neví na jakou stranu s epostavit a tak je s nima a pomlouvají nás a dělají naschvály.Nedávno se sešly všechny 3 a prý co jsme si to dovolili, vykácet tam stromy a tak, ty stromy byly zhnilé a nerodily a fakt džungle ani to nemáme na fotce jak se za to stydíme.No letos se nám narodil prcek a chceme být na baráku a nevíme jak na to, babi má zlomenou nohu a ted je u tchyně protože sama na baráku to nedá, ale jakmile se ji to zahojí tak tam pude, je sice čilá ale už to není moc slavne.A navíc jsou to jehovisti, jsem ráda že manžel není.