Skvělé matky vs. já
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Myslim, ze je jedno, co decka jedí atp. Dulezitejsi je, aby se citily milovane a rodice se o ne zajimali. Zdrava jidla a domaci skola neni tohoto ekvivalent.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je, no já bych asi lezla po zdi a bio matky zase ze mne
Věřím, že to musel být těžký víkend (no, příště víš, kam nejezdit) ![]()
Ale jinak no, si z toho nic nedělej Já jsem asi spíš podprůměr číst jsem se naučila až v první třídě, škola nebyla smysl mého života, dělám rukama, ale jsem (teda myslím) slušný člověk a jsem i štastný člověk. Mé děti nejsou dokonalost sama o sobě a má výchova(,no, dělám co můžu, občas mám pocit, že už nemůžu),ale rozhodně není dokonalá. No, ono taky není všechno zlato co se třpytí, že?
jinak ještě sestřenka měla syna, který před školou zvládal malou násobilku, sčítání i odčítání četl atd… Jinak byl zvláštní. Taky jsem obdivovala, jak je ohromně šikovný a měla pocit, že mé dítě je proti němu blbec, no, kluk v první třídě propadl, je ve speciálce sice nástup znalostí ohromná rychlost, ale pak se nějak zastavil a je…ani chovat normálně se neumí(to bude nespíš nějaké postižení), no a já si říkala, jak je má dcera vedle něho úplnej „chudáček“
Příspěvek upraven 04.08.19 v 15:54
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Byla jsem na táboře s dětma, kde jsme měli chlapečka takové eko-bio-raw matky. Chlapeček si nosil každý den vlastní jídlo, protože nesměl to, co ostatní děti, jelikož to nebylo raw a dostatečně bio. Všechny děti si koupily nanuk, jen on stál a koukal na ně. Když jsme mu řekli, ať si koupí taky, řekl jen, že on nesmí. Tak jen stál a díval se, jak ostatní děti můžou. Byl vyhublý a neustále takový skleslý.
No a pak ve školce jsme měli chlapečka, který nesměl nic sladkého. Pak se z různých důvodů dostal do jiné (pěstounské) rodiny, a když dostal nějakou čokoládku, snědl ji okamžitě na posezení, protože se bál, že mu ji někdo vezme. Když jen viděl něco sladkého, úplně se na to třepal a pak to jedl ve velkém.
Žádný extrém není dobrý. Ládovat děti denně hranolky samozřejmě není zdravé, ale úplně stejně nezdravé je jim všechno odpírat a dbát na to, aby jedly 100% bio eko zdravě.
Jo a kakajíčka jsou super. Já bych se jich nevzdala ![]()
- Citovat
- Upravit
Vrazedkyne detskych zaludku
me se hrozne libi, jak pises, ten styl a slovni obraty. To zas treba neumi oni. Ber to jako zajimavou zkusenost s mimozemskymi bytostmi, do toho gangu se proste nehodis. Ja bych asi odjela driv, i kdyz za ten zazitek by to asi i stalo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Není celkem důležité, jak vychovávají a stravují své děti jiné matky. Každá dělá to, co považuje za správné. Důležitější je, abys ty věřila SOBĚ. Abys věřila, že to co děláš je dobré pro tebe a tvé děti. Potom se v takové společnost nebudeš cítit jako nicka
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Byly na tebe zlé, nebo jsi jenom vyděšená z toho, že někdo dělá něco jinak?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych na Tvém místě zapracovala na svém nízkém sebevědomí, aby ses nehroutila vždy, když se setkáš s odlišnými názory anebo životním stylem…
Jsi jinak asi hodně ovlivnitelná, že?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@stín katedrál Ne, nebyly zlé. Byly takové „shovivave“. Jako když si zapomenes na hlavě natacky a lidi v MHD se na tebe usmívají, věda, že ty nevíš a lituji tě, že je to trapné, ale takhle na plná ústa jim to společenská etikety nedovolí vyslovit nahlas.
- Citovat
- Upravit
Hele, pobavilas
Já jsem z pohledu mnohých asi taky dost eko-bio, ale v téhle společnosti bych nejspíš taky kvetla. A to jinak nemám problém se bavit s každým, akorát mě teda neba, aby bylo 100 % náplní naší konverzace náš světonázor a životní styl - a to ani s těma, kdo ho mají stejný. Prostě ses ocitla v pro tebe nevhodné společnosti, no, toť vše. Kdybys byla ve společnosti lidí, co cpou děti od rána do večera hranolkama a levnýma cukrovinkama, zas bys byla s lososem za vyvrhela ty, ale asi by ti to to sebevědomí naopak zvedlo
Tak zamakej na svém sebevědomí, já se pro svoje děti cítím být supermatkou i s tím kakajíčkem ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@free333 Taky mě to napadlo. Posledni dobou ano.
Tak Tě asi i znejistily, jestli bys neměla dělat něco jinak?
Stejně záleží na Tobě, je nesmysl, aby Ti tu všechny psaly, že seš lepší matka, když to tak necítíš… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo, taky mám za sousedky tyhle ekobiomatky. Zdají se dokonalé, opak je pravdou. A víš, co dělají jejich děti, když se dostanou k normálnímu jídlu? Žerou, nedá se to nazvat jinak, než že žerou. Oni mají na vánoce místo cukroví oříšky a křížaly. A pak se na besídce dostaly omylem k normálnímu cukroví
tos měla vidět ten hukot. Taky mají své lesní školky, kde se sdružují, pak mají svou základku, kde vyučují alternativním stylem, srovnání s mými dětmi? jsou o dva roky pozadu a to těžce. Konkurovat dokáží zase jenom dětem v jejich skupině. Úplně cítím, jak je to frustrující, jak sis v jejich sektě připadala, ale pusť to z hlavy. Úplně. Jeden soused, co doma nesmí nic, vrchol jsou domácí kozí výrobky, tak ten chodí potají za mým mužem na grilované maso. A jejich děti u mě žebrají jídlo každý den. Těm bohužel nedávám, ty mají smůlu. Tyhle moje sousedky dokonce hlídají i množství ovoce, je v tom cukr, takže když nám dozrávají na stromech švestky a děti se mohou zbláznit, nesmí na zahradu. Když dozrávaly meruňky, směly každá na den, víc ne.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@stín katedrál Ne, nebyly zlé. Byly takové „shovivave“. Jako když si zapomenes na hlavě natacky a lidi v MHD se na tebe usmívají, věda, že ty nevíš a lituji tě, že je to trapné, ale takhle na plná ústa jim to společenská etikety nedovolí vyslovit nahlas.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Jo, taky mám za sousedky tyhle ekobiomatky. Zdají se dokonalé, opak je pravdou. A víš, co dělají jejich děti, když se dostanou k normálnímu jídlu? Žerou, nedá se to nazvat jinak, než že žerou. Oni mají na vánoce místo cukroví oříšky a křížaly. A pak se na besídce dostaly omylem k normálnímu cukrovítos měla vidět ten hukot. Taky mají své lesní školky, kde se sdružují, pak mají svou základku, kde vyučují alternativním stylem, srovnání s mými dětmi? jsou o dva roky pozadu a to těžce. Konkurovat dokáží zase jenom dětem v jejich skupině. Úplně cítím, jak je to frustrující, jak sis v jejich sektě připadala, ale pusť to z hlavy. Úplně. Jeden soused, co doma nesmí nic, vrchol jsou domácí kozí výrobky, tak ten chodí potají za mým mužem na grilované maso. A jejich děti u mě žebrají jídlo každý den. Těm bohužel nedávám, ty mají smůlu. Tyhle moje sousedky dokonce hlídají i množství ovoce, je v tom cukr, takže když nám dozrávají na stromech švestky a děti se mohou zbláznit, nesmí na zahradu. Když dozrávaly meruňky, směly každá na den, víc ne.
No tak to už mi přijde šílené, zakazovat dětem ovoce, pokud jsou teda děti zdravé. Vždyť jej to to nejlepší, ovoce přímo ze stromu. Taky nejsem eko-bio, snažím se, aby děti jedli zdravě, ale ono se to nedá dodržovat. Babičky, manžel vaří klasiku, pak spoustu bonbónů už dostávají ve školce, škole. Na škole v přírodě, na táborech. O dovolené už vůbec nemá smysl něco zakazovat. Taky se mi nelíbí, že u babičky si děcko nalije do polívky Maggi a zapije Colou! Zaplaťpánbůh babička o prázdninách hlídá a co se tam děje a co jedí nevím, ale děti jsou tam šťastné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zakladatelko klíííd
možná je to fakt jejich poslání a vidí to jako nejdůležitější ze všeho, ale každý nemůže být povoláním matka
osobně by mi bylo (spíš než stydno) líto té energie, co na to vynaloží, ale každá to máme jinak
holky mají štěstí, že se našly, ty holt hledej dál
ani jedno není dobré nebo špatné, prostě to je. Kdyby to pro tebe bylo tak důležité, jako pro ně, taky bys to zvládala. Mě by z toho asi šlehlo - celý den řešit jen potřeby dětí, natož je vzdělávat doma. To si radši přečtu knížku ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit