Skvělé matky vs. já

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1334
4.8.19 17:58

Zakladatelko, jestli tě to třeba utěší, tak z mužského pohledu pokud tyhle bio-eko-světice nenatrefí na podobný protějšek, tak jejich (normální) partneři většinou sice mlčí, ale trpí jak koně.

Nezapomeň se podělit o zážitek i doma, ať manžel/partner ocení, že může žít jako člověk. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Makca87
4.8.19 19:37

Podle mě je to sekta :lol:. Mají svůj životní styl, kterým normální lidé nerozumí :lol:. Ale zase jako zážitek s takovými lidmi musí být velice zajímavý ;).

• Citovat
  • Upravit
74217
4.8.19 19:43

Nikdy jsem nebyla eko-bio-makro matka. Ano prikrmy jsem si deckam varila sama. Ale ja mam puvodne hotelovku a vareni mi celkove bavi a nestavim se k nemu negativne. Neprislo mi to nijak narocne, slozite nebo vic prace. Jsem neskutecne vybirava, takze kupovanou sklenicku bych sama nikdy neochutnala.
Moje segra dlouho jela prave na sklenkach. To je kazdeho vec.
Zivot jsem si usnadnila UM, papirovkama, vlhcenyma ubrouskama, prackou, myckou, modernimi spotrebici v kuchyni a do party mi chybi stale susicka. Zeleninu si pestujeme, kterou mame radi. To proste k zivotu v baraku je.
At si kazdy dela, jak mu vyhovuje. Mi by vadilo, kdyby mi maminy vnucovaly sve nebo otravovaly, ze nemam davat detem cukr nebo sladkosti, ale nemam nikoho takoveho v okoli. Kazdy si jede svuj rezim, tak to ma byt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
4.8.19 19:46

Kdyz ti takove kamaradky nevyhovuji a nejde je tolerovat a ony nebudou tolerovat tebe, tak proste prerusit kontakt.
Obe strany si usetri stres a sokovani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1212
4.8.19 22:30

No jeziiis, já mám taky 2 kamarádky - dokomatky jim říkám, dětem vaří z nějakých spesl surovin, vše jim počítají, zato moje 2 lete už od všeho ochutnalo, sladké mu moc nechutná, zato maso je maso. Takový uvareny hovez, po tom se může utlouct, byla jsem s něma na pikniku, já vytáhla pro SVE dítě bebe susenky. Upečený brambor s dipem z jogurtu. Nakrájený - obyčejný jabko z Billy smíchané s hrozinkami, no co udělaly děti těchto maminek, bavím se ještě teď když to píšu, vrhly se na ty susenky a naše jídlo a nešlo je zastavit, úplný zvířátka, když jim to rvaly z rukou tak scéna, že to svět neviděl… No a asi stejně tak dopadnou tydle děti až jednou projdou kolem mekace, nebo ve škole, budou to dělat tajně a mají zaděláno… Nic se nemá přehánět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.8.19 22:42

Děkuji všem za podnětné reakce. Nezvládnu ted z mobilu jednotlive reagovat, i kdyz bych rada, ale je to milé. :kytka: Tak jen pár reakci. @lucenku Znam jen teoreticky, chystám se delsi dobu, že konecne shlednu, tak teď už jistojistě. ;)
@DustInTheWind Jeee, to je pekne, ale vsadím se, ze by si muj muž presto (nebo prave proto), ze se ma se mnou jak cunik v žitě :oops:, rád prisadil, že jako každý okrouzkovanec ve skutečnosti taaak trpí. :lol: @anonymní růže z 16.22: Tak to je fakt síla. Ty mamky fakt uz nevi, z čeho vyrobit problem. My jsme s manželem malem zatancili ze same radosti cardas, když naše dcera v 5 letech poprve sama bez protestů ochutnala rybíz, aniž by ho následně nevydavila na tricko.
@půjde Hm. :think: Není všechno pleš, co se třpytí. Tak nějak jsem si to predstavovala taky. Makro holky si cvachtaly, deti taky. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.8.19 22:45

@lucenka @pujda Ten sycak telefon mi to automaticky opravuje. :cert:

• Citovat
  • Upravit
2813
5.8.19 00:21

Úplně tě chápu a soucitim. Mám také jednu dokonalou kamarádku, jen v trochu jiném smyslu, než je ta tvá. Ta má je neustále krásně upravena, vyrovnaná, v naprostém klidu a pohodě, přirozená, strašně lehce navazuje nova přátelství, vztahy, vše zvládne tak „odusevnele“ okecat,…Není sice úplně nejchytřejší, ale díky svému šarmu si dokáže všechny omotat kolem prstu. Prostě zamrka a člověk ji i ty ne úplně logické myšlenkové pochody odpustí. Manžela má naprosto úžasného, chapajiciho, milujiciho, vzájemně se ve všem podporují. Dítě krásne, šikovné, samo od sebe od malička poslusne…jedním slovem prototyp téměř dokonale ženy s dokonalým životem. Přiznám se, že jsem se kolikrat přistihla, že na ni téměř zarlim. :oops: No holt mi musí stacit, že jsem alespoň chytřejší a manuálně zrucnejsi. Také jsem mohla být hloupá, nesikovma a hysterická seredka. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
5.8.19 01:04

Tady vůbec nejde o eko/bio, jsou ženy, které zvládají firmu, koníčky, děti, manžela a ještě dobrovolničí a pořádají koncerty…
Tady na těch kamarádkách ti asi vadí to, že podvědomě víš, že zdravá strava, aktivity, dobré vzdělání - pokud je to vše s mírou a rozumně - prostě pro ty děti JE lepší.
Je potřeba si pak říct, co všechno já zvládnu, co stíhám, co už ne, co můžu změnit snadno, co naopak by mě stálo příliš úsilí, a podle toho se zařídit (třeba koupit v restauraci 100% džus místo ocukrovaného jahodového mě na mojí energii a času nestojí nic, zatímco domácí vzdělávání je poněkud náročnější level).

Každá jsme jiná, někdo zvládne dvě věci s odřenýma ušima, někdo pět s prstem v nose. Tak to prostě je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36012
5.8.19 01:29
@Lucie_Sx píše:
Každá jsme jiná, někdo zvládne dvě věci s odřenýma ušima, někdo pět s prstem v nose. Tak to prostě je.
:palec: :potlesk:

Stejně se mi zdá, tahle diskuze je spíše o pochválení zakladatelky a o odsouzení těch bioekomatek, t. j. typu heč, jaká jsem já normální a ony úplně mimo!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.8.19 08:57

@jege Tak jsem si asi chtěla ulevit a vznikl z toho fnuk, abych se uklidnila, proste proto, že ani ja nejsem doufám na odstřel (?), aneb vařila jsem knedlík a vznikl mi nok. :-) Ba ne, skutečně jsem se potřebovala vyzpovidat, cítila jsem se mizerně, ale už se mi polehoucku vraci lepší nalada.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.8.19 09:13

@modravlocka Byt ta chytřejšího by mi stacilo. :-) To se mi moc nestává. :-) Gratuluji. Neboť mit mozek se zavity a šikovné ruce, to je velky dar, kam se hranou řasy mrkacky a vsechno jako ze dokonalé. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
2813
5.8.19 09:22
@Anonymní píše:
@modravlocka Byt ta chytřejšího by mi stacilo. :-) To se mi moc nestává. :-) Gratuluji. Neboť mit mozek se zavity a šikovné ruce, to je velky dar, kam se hranou řasy mrkacky a vsechno jako ze dokonalé. :kytka:

Ale, nepodceňujte se. Určitě na tom zas tak špatně nejsi. ;) Podle popisu si myslím, že narozdíl od těch dam máš schopnost rozlišit podstatné a nepodstatné věci, zatímco pro ně je jídlo stredobodem vesmíru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2801
5.8.19 11:42
@jege píše: :palec: :potlesk:Stejně se mi zdá, tahle diskuze je spíše o pochválení zakladatelky a o odsouzení těch bioekomatek, t. j. typu heč, jaká jsem já normální a ony úplně mimo!

to bych neřekla, spíš má výčitky svědomí a vztek, že to nezvládá tak dobře jako ony. Ale dle mého názoru to zvládá stejně jako 90 % ostatních matek, prostě na pohodu. Tak je doma dva dny bordel, no a co :mrgreen: Taky mám svoje línější období a učit děti doma, tak by mě houklo. Z mojí domácí výuky by vyšli akorát tak imbecilo*é :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
285
5.8.19 11:53

Verim ze je tezky si stat za svym v takove spolecnosti, na druhou stranu asi sama tusis, ze zpusob jakym to vedes neni idealni, jinak by te to tolik nerozhazelo. Ono vest svoje deti ke zdrave vyzive neni spatne, samozrejme kazdy mame tu hranici jinde, jak moc se tim chceme zabyvat a jak moc to resit nebudem a nechame svoje deti jist sra*ky.. :roll: asi bych se zamyslela nad tim, proc se kvuli tomu citis zle. Pokud tem holkam zavidis, a chtela bys to taky tak, je potreba to postupne menit a vydat se stejnou cestou. Pokud vsak citis ze tvoje cesta je jina, a chtela by ses vydat jinym snerem, tak do toho! :) pokud jsi vsak opravdu spokojena se svym aktualnim zivotnim stylem, nejake biomatky te prece nemuzou rozhazet.. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí