Šla jsem na miniinterupci :(

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17013
13.10.12 08:06
@Michelangelo píše:
Nejsem zastánce potratů a snažím se každou maminku podpořit v tom, aby si miminko nechala. I u tebe bych k tomu měla spády, ALE… sice jsi brala léky, to bylo nejspíš v době, kdy ještě nebyl propojený krevní oběh, větší průšvih bych viděla v těch rentgenech, pokud si neměla chráněné bříško takovou tou těžkou zástěrou :think: mě rtg. neudělali a to jsem byla pouze ve dnech očekávané ms, nahradili rtg. ultrazvukem, že právě v začátku těhotenství je rtg. nejhorší :think: z tohoto pohledu je tvoje řešení lepší, než ukončit těhotenství ve vyšším stupni, pro VV neslučitelné se životem :think: předpokládám, že nebýt tohoto vyšetření, tak bys nad miniinterupcí neuvažovala :hug: ale ty rtg. :roll: myslím, že sis ušetřila další a větší trápení :hug:

Ale vždyť to není zas až tak pravda, dřív se těhotenství zjišťovalo rentgenem a když já čekala holku tak se chodilo v těhotenství na rengen plic… Takže zubní rengen nijak nevadí, tam je tak malá dávka a zaměřená na čelist, že to těhotenství v tak ranném stádiu moc šancí na poškození nemá :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
13.10.12 08:11

Rozhodla jsi se určitě správně v dané situaci :hug: Chápu, jak to bylo těžké, ale někdy hold nevede jiná cesta. Zaměstnej se, přestaň si to vyčítat.. Oni léky i RTG můžou nadělat paseku a určitě by bylo mnohem horší rozhodovat se v pozdějším TT… Já myslím, že jsi udělala velmi těžké rozhodnutí, nesoudím, ani neodsuzuji… Zkus to uzavřít a jít dál. Nikde není psáno, že do budoucna nebudeš moct mít další dítko..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1937
13.10.12 08:20

Nevím, jak tě povzbudit, napíšu jen, že bych se rozhodla stejně. Přeji ti, ať se brzy dá všechno do pořádku :kytka:…neměj výčitky :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
emocuc.polymorf
13.10.12 08:45
@Anonymní píše:
Navíc co těhotenství v počátku zasáhne, tak platí buď všechno nebo nic (buď se dítě vyvýjí v pořádku, nebo dojde k potratu).

No, tak tohle není pravda, nějaké všechno nebo nic. Je ještě něco mezi tím, že? :? Postižení dítěte právě nejčastěji vznikne v prvních dvou měsících těhotenství.

Je možné, že nějaká feťačka porodí zdravé dítě, ale rozhodně ne každá. Viděla jsem toho v nemocnici hodně a vážně to není tak, že „kdejaká feťačka porodí zdravé dítě“.

Zakladatelko, stalo se, rozhodla ses, jak ses rozhodla, už se nedívej do minulosti. Zanech spekulací, coby kdyby, to ti neprospívá. :kytka: Uzdrav se na těle i na duši, a třeba až přijde ten správný čas, budeš mít ještě jedno děťátko. :kytka: Hlavu vzhůru!

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.10.12 09:18

Ano, neplatí to vždy, ale hodně často ano. V podstatě k potratům dochází velmi, ale velmi často, že o tom kolikrát žena ani neví. Prostě to příroda vyřeší sama. Nějaké malé procento této „selekci“ proklouzne a vyvýjí se dál - kvůli tomu je screeningové vyš. (ano, i tady občas může něco proklouznout bez povšimnutí), ale většina se špatně se vyvýjejících těhotenství se zjistí a pak je velká část, která se vyvýjí v pořádku. Netvrdím, že zakladatelka udělala špatně, jen si myslím, že pokud by o těhotenství opravdu stála, tak by se snažila zjistit více informací, konzultovat a zjistit si rizika (třeba tak udělala a pak s jejím postupem souhlasím, pokud rizika vážně byla). Ale přijde mi „smutné“ jen ze zaleknutí něco takového podstoupit a pak litovat :|

• Citovat
  • Upravit
emocuc.polymorf
13.10.12 09:26

Proč píšeš anonymně?.. to jsi ty, cos mi koukla na profil a píšeš teď sem?.. nepíšeš, že bys byla na potratu sama, v tvých příspěvcích není nic intimního, tudíž myslím, že využití anonymity není „zcela v souladu“.. :think: (To už bych na ni měla větší nárok já.) ;)
No, nic. Ještě k tomu tvému PŘECEŇOVÁNÍ těhotenských vyšetření… ;) Moderuji tady skupinu maminek dětí s nějakým postižením a my, co jsme šly rodit „zdravé dítě“ těžce válcujeme ty, které věděly předem, že dítě není zdravé. Takže v těchto soudech pomalu.. taky jsem netušila, jak to chodí, než jsem byla okolnostmi donucena se dostat víc do obrazu :,(

• Citovat
  • Upravit
emocuc.polymorf
13.10.12 09:30

Zakladatelce by nikdo neřekl s jistotou, že čeká zdravé dítě, ono by to tak nejspíš bylo, procento nemocných je podstatně menší, ale co když ne?.. V těhotenství se odhalí jen málo vad. Odhalí se ty, na které se dané vyšetření soustředí, a to ještě ne vždy.
Neobhajuji zakladatelku, ale ona si ani o moc víc zjistit nemohla a navíc s ohledem na současnou rodinnou situaci se rozhodla pro potrat a to já dokážu pochopit. Už to nelze odestát, takže si případnými úvahami jen ubližuje :,( Hodně štěstí s dětmi všem :kytka: :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.10.12 09:39

Třeba proto, že častěji píšu do podobrých témat a nepotřebuji pak od známých něco poslouchat..na potratu jsem nebyla a kdyby nešlo o vážné důvody, tak jsem zatím přesvědčená, že bych nešla. Možná i proto mě takové rozhodnutí (během týdne bez dalších informací) trochu udivuje. Druhé části nějak nerozumím. Jako že po porodu se zjistilo u vícero dědí zdrav. potíže a při tom těhotenství probíhalo dobře? Záleží jaký problém nastane. Ani screening, ani amnio nezaručí zdravé dítě..je spoustu vad, které odhalit nejdou (metabolické, kožní..) nebo nastanou komplikace při porodu. Ale to bychom se pouštěly do jiné debaty :? Mě jen prostě udivuje takové to rychlé řešení a dost názorů - ano, hned bych šla taky, když v podstatě tady moc řečeno nebylo.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.10.12 09:42

@emocuc.polymorf co když ne - ale to samé riziko bude mít i u dalšího těhotenství. Co když se neodhalí zrovna vada, co bude dítě mít..Prostě s tímto rizikem by člověk do těhotenství měl jít. Proto jsem kolikrát i překvapená, jak se někdo začne „nadávat“, že čekal zdravé dítě a po porodu se zjistilo to a to. Ano, nic neni 100% a bohužel tato rizika tam jsou. Celou dobu jsem v těhotenství doufala, aby byl malý zdraví a ani vyšetření která vždy byla naprosto v pořádku mě „neuchlácholila“. Jinak na profil jsem (zatím :lol: ) nekoukala..

• Citovat
  • Upravit
emocuc.polymorf
13.10.12 09:56

To bychom mohli být anonymní všichni. :nevim:.. Už jsem své řekla, a s anonymem mě to nebaví :mavam: A ani nevím, jestli ty dva příspěvky nade mnou jsou od jedné osoby nebo od dvou… :nevim:

Hlavně zakladatelce přeji klid na dušičce, neboj, čas to trochu spraví :hug:

• Citovat
  • Upravit
423
13.10.12 10:14
@Anonymní píše:
13.9. jsem byla na miniinterupci. Mám dvě děti 14let a 2 roky. Ještě jedno dítě jse m chtěla, takže antikoncepci jsem nebrala pouze si manžel dával pozor. Dítě jsem, ale plánovala trošku později, mladší syn má ADHD. V srpnu jsem prodělala zánět okostice, takže jsem tři týdny do sebe cpala různa analgetika, navíc antibiotika a u zubaře dva rentgeny. 6.9 jsem zjistila, že jsem těhotná. Manžel i rodiče se hned shodli na potratu. Tak nějak, ani nevím proč jsem tedy 9.9 šla ke gynekologovi a požádala o přerušení. Po sedmi dnech jsem podstoupila zákrok. Špatně mě vyčistili, takže 5.10 následovala revize. Při této mi byly zjištěny mnohočetné cysty na obou vaječnících. Co s tím dál se rozhodne po první menstruaci. A já teď každý večer sedím, nemůžu spát a říkám si, co jsem to sakra udělala. Moje dítě skončilo někde v odpadu a třeba by bylo úplně zdravé, vždyď kdejaká feťačka porodí zdravé dítě. Navíc hrozí i to, že už děti mít nebudu. Zhubla jsem už 7kg, je mi zle, nevím jestli se stím někdy smířím. Nevím co dál. Navíc jsem to udělala dobrovolně a nejde to vzít zpátky.

Přestaň to řešit…stalo se, nic s tím neuděláš. Vypni emimino, vyprdni se na ty moralistky, co zde píší a žij dál.

Šup, šup, ať už je to vypnuto. Nečti to už dál, jdi ven s dítětem a rodinkou, něco si kup, objednej se k psychologovi, vyřeš zdraví a pořiďte si třeťátko.

Život je někdy komplikovanej, ale máš jen jeden, tak se přestaň užírat! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8071
13.10.12 10:20
@Anonymní píše:
13.9. jsem byla na miniinterupci. Mám dvě děti 14let a 2 roky. Ještě jedno dítě jse m chtěla, takže antikoncepci jsem nebrala pouze si manžel dával pozor. Dítě jsem, ale plánovala trošku později, mladší syn má ADHD. V srpnu jsem prodělala zánět okostice, takže jsem tři týdny do sebe cpala různa analgetika, navíc antibiotika a u zubaře dva rentgeny. 6.9 jsem zjistila, že jsem těhotná. Manžel i rodiče se hned shodli na potratu. Tak nějak, ani nevím proč jsem tedy 9.9 šla ke gynekologovi a požádala o přerušení. Po sedmi dnech jsem podstoupila zákrok. Špatně mě vyčistili, takže 5.10 následovala revize. Při této mi byly zjištěny mnohočetné cysty na obou vaječnících. Co s tím dál se rozhodne po první menstruaci. A já teď každý večer sedím, nemůžu spát a říkám si, co jsem to sakra udělala. Moje dítě skončilo někde v odpadu a třeba by bylo úplně zdravé, vždyď kdejaká feťačka porodí zdravé dítě. Navíc hrozí i to, že už děti mít nebudu. Zhubla jsem už 7kg, je mi zle, nevím jestli se stím někdy smířím. Nevím co dál. Navíc jsem to udělala dobrovolně a nejde to vzít zpátky.

Je mi tě strašně líto. Netrap se, nemá to smysl. Udělala jsi, co jsi v ten okamžik považovala za vhodné, možná si podlehla tlaku okolí, protože jsi v ten okamžik byla slabá a bezbranná. Dej se do kupy, uzdrav se, malej povyroste a určitě na to ještě vlítnete. :kytka: :kytka: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.10.12 10:38

Švagrová byla na rentgenu a dokonce ji rentgenovali břicho, v TP měla celé těhotenství napsáno, že v prvním trimestru byla rentgenována a narodil se ji zravý chlapeček!!! Kžadopádně tě neodsuzuji, kamarádka byla na potratu asi 4× a to k tomu v podstatě neměla žádný pádný důvod!!! Ale mě by to asi nedalo a užírala bych se celý život, že jsem mohla mít třeba zdravé miminko :-( moje mamka byla na potratu, ze zdravotních důvodů…nechtěla to a i teď, když už je to přes 20 let si občas vzpomene, že jsme mohli být tři…je to smutné, popisovala mi pocity, které měla a opravdu je mi líto, že se takhle trápíš :-( čas se nedá vrátit zpět

• Citovat
  • Upravit
12651
13.10.12 12:36

Jen poznámka k těm rentgenům. Moc nechápu, jak vám je mohli udělat. Mně moje praktická lékařka říkala, že existuje nepsané pravidlo, které se ovšem dodržuje, že ženě v plodném věku v druhé polovině cyklu prostě rentgen neudělají. Na nic. Já, když jsme šla na rentgen třeba jen se zubem, tak se mě vždy ptali, kdy jsme měla MS.
Pokud jde o extrémní případy, tak to chápu, jako nějaké závažná zranění apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54030
13.10.12 13:33
@monika32 píše:
Ale vždyť to není zas až tak pravda, dřív se těhotenství zjišťovalo rentgenem a když já čekala holku tak se chodilo v těhotenství na rengen plic… Takže zubní rengen nijak nevadí, tam je tak malá dávka a zaměřená na čelist, že to těhotenství v tak ranném stádiu moc šancí na poškození nemá :nevim:

Hm, víš co, píšu podle svých zkušeností :think: my jsme se o dítě cíleně snažili a zubařka mě při rentgenu dávala něco pod krk, kvůli štítné žláze a i tu těžkou zástěru :think: a rtg páteře mi neudělali, poslali mě na MR a s nohou na sono :think: ta paní na rtg. mi řekla, že to nebudou riskovat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová