Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
No jo, no. To sis mela bohuzel rozmyslet pred tim :-/ ted uz s tim nic neudelas
tvoje rozhodnuti nechapu, zvlast, kdyz jsi jeste jedno dite chtela :-/ nevim, jakou jsi chtela na toto odpoved
proste to chce cas…
@Barushe píše:
No jo, no. To sis mela bohuzel rozmyslet pred tim :-/ ted uz s tim nic neudelastvoje rozhodnuti nechapu, zvlast, kdyz jsi jeste jedno dite chtela :-/ nevim, jakou jsi chtela na toto odpoved
proste to chce cas…
Chtěla jsem jen názor, jestli by jste se rozhodli stejně. Bála jsem se poškození plodu. Teď už si bohužel nejsem jistá. Napsala jsi mi jen to co sama vím. Jsem…
Nejsem zastánce potratů a snažím se každou maminku podpořit v tom, aby si miminko nechala. I u tebe bych k tomu měla spády, ALE… sice jsi brala léky, to bylo nejspíš v době, kdy ještě nebyl propojený krevní oběh, větší průšvih bych viděla v těch rentgenech, pokud si neměla chráněné bříško takovou tou těžkou zástěrou
mě rtg. neudělali a to jsem byla pouze ve dnech očekávané ms, nahradili rtg. ultrazvukem, že právě v začátku těhotenství je rtg. nejhorší
z tohoto pohledu je tvoje řešení lepší, než ukončit těhotenství ve vyšším stupni, pro VV neslučitelné se životem
předpokládám, že nebýt tohoto vyšetření, tak bys nad miniinterupcí neuvažovala
ale ty rtg.
myslím, že sis ušetřila další a větší trápení ![]()
S tím už nic neuděláš nesmíš si vyčítat že jsi šla na potrat a možná by jsi měla zdravé dítě a co kdyby nebylo to by bylo podle mě ještě těžší a horší jak vidím postižené děti tak je mi do breku (máme v rodině
..) potrat musí být hrozný nedokážu si to představit tak nemůžu jinak pomoct, časem to přebolí a myšlenky ustanou ![]()
Ja bych se rozhodla stejne, citim to jako Michelangelo, 2 rentgeny a tolik leku to neni dobry, ber to tak, ze jsi mozna usetrila jedno ditko velkych trapeni ![]()
vaz si toho, ze mas 2 zdrave deti, ADHD je v dnesni dobe to nejmensi
Tvou situaci a pocity chápu. Já sama na začátku těhotenství, kdy jsem o tom ještě ani nevěděla, byla 6× na rtg. 4 x kolena a 2× bederní páteř
Můj gynekolog mě hned poslal na genetiku. Tam si vyžádali z rentgenového pracoviště, kde jsem byla na rtg, míru a hodnoty záření. Genetička mi řekla, že do 3.měsíce je to buď a nebo
Genetika mi vyšla dobře a nyní čekám už jen na porod prcka. Ale věř, že celé těhotenství se bojím toho, že ty rentgeny mohli malé ublížit
.
Jinak pro uklidnění…já otěhotněla přestože mám už jen jeden vaječník a to plný cyst a ovulaci mám tak max. 2× za rok. No a „povedlo se“ při „malém“
ujetí…prostě jsme se s manželem nesnažili…máme už větší dětičky
Tak nevěš hlavu i ty máš šanci ![]()
Asi bych se rozhodla stejně, ačkoli jsem dost proti potratům. Jasně, že kdejaké feťačce se může narodit zdravé dítě, jenže víme, jak funguje zákon schválnosti…
![]()
No, pokud bylo hlavní rozhodnutí kvůli lékům, tak si myslím, že to bylo unáhlené
radila ses o tom s někým? RTG zubů je poměrně slabé záření a většinou ničemu nevadí, ATB penicilinového typu jsou také bezpečná a některá analgetika taky. Takže ano, mohlo být vše v pořádku, ale taky nemuselo i z jiných důvodů (jistota není nikdy). Pokud jsou nějaké pochyby, tak by tě dr. poslal na genetickou konzultaci, rozebral s tebou riziko léků..
@Anonymní píše:
No, pokud bylo hlavní rozhodnutí kvůli lékům, tak si myslím, že to bylo unáhlenéradila ses o tom s někým? RTG zubů je poměrně slabé záření a většinou ničemu nevadí, ATB penicilinového typu jsou také bezpečná a některá analgetika taky. Takže ano, mohlo být vše v pořádku, ale taky nemuselo i z jiných důvodů (jistota není nikdy). Pokud jsou nějaké pochyby, tak by tě dr. poslal na genetickou konzultaci, rozebral s tebou riziko léků..
ano, vse je bezpecne
a podle ceho???Podle studii, ktere plati vyrobci, kteri na tom pak vydelavaji miliardy, vid???
A jiste, lekar s tebou rozebere rizika, ale opet jen podle tech krasnych studii
Neřikám, že je to pro dítě nejlepší, ale když už něco takového nastalo, tak bych rozebrala rizika a ne jít hned na potrat..Farm. průmysl nemusím, ale pokud už hodně let se předepisuje penicilin těhotným, žádné potíže nedělá, tak bych doufala, že to bude v pořádku a neřešila to takhle radikálně ![]()
Navíc co těhotenství v počátku zasáhne, tak platí buď všechno nebo nic (buď se dítě vyvýjí v pořádku, nebo dojde k potratu).
Jinak pokud zakladatelka napíše, že brala driáky které mohou poškodit plod a i Dr. by jí o rizicích informoval, tak jí plně chápu a rozhodnutí se nedivím.
Ne, stejně bych se nerozhodla, většinou když bereš léky které se nesmí, tak může dojít k ZT. To se stalo mě. Rentgen zubů při těhotenství v takovým začátku nevadí. Ale už je dost pozdě litovat. tak snad jen do budoucna hodně zdraví. ![]()
13.9. jsem byla na miniinterupci. Mám dvě děti 14let a 2 roky. Ještě jedno dítě jse m chtěla, takže antikoncepci jsem nebrala pouze si manžel dával pozor. Dítě jsem, ale plánovala trošku později, mladší syn má ADHD. V srpnu jsem prodělala zánět okostice, takže jsem tři týdny do sebe cpala různa analgetika, navíc antibiotika a u zubaře dva rentgeny. 6.9 jsem zjistila, že jsem těhotná. Manžel i rodiče se hned shodli na potratu. Tak nějak, ani nevím proč jsem tedy 9.9 šla ke gynekologovi a požádala o přerušení. Po sedmi dnech jsem podstoupila zákrok. Špatně mě vyčistili, takže 5.10 následovala revize. Při této mi byly zjištěny mnohočetné cysty na obou vaječnících. Co s tím dál se rozhodne po první menstruaci. A já teď každý večer sedím, nemůžu spát a říkám si, co jsem to sakra udělala. Moje dítě skončilo někde v odpadu a třeba by bylo úplně zdravé, vždyď kdejaká feťačka porodí zdravé dítě. Navíc hrozí i to, že už děti mít nebudu. Zhubla jsem už 7kg, je mi zle, nevím jestli se stím někdy smířím. Nevím co dál. Navíc jsem to udělala dobrovolně a nejde to vzít zpátky.