Šla jsem na miniinterupci :(

3
8.5.10 07:51

Šla jsem na miniinterupci :(

Ahoj,
asi před dvěma měsíci jsem byla na miniinterupci. Je mi z toho moc smutno a strašně mě to mrzí, ale neviděli jsme jinou možnost.
Byla jsem těhotná už třikrát. Všechna těhotenství jsem zezačátku proležela. První skončilo potratem, podruhe se miminko narodilo nemocné, ale máme je a potřetí jsem čekala dvojčata, narodilo se jedno zdravé a krásné :-)
Asi 13 let co jsme s manželem spolu používáme kondom a když jsme se snažili mít dítě nějakou dobu to trvalo, prostě nejsem ta, která na to vlítne a je to. Takže po porodu jsme s tím tak taky pokračovali a já kráva jsem nenechala napsat jinou antikoncepci. Taky jsem měla trochu strach, protože oba moj rodiče berou léky na ředění krve a táta měl letos infarkt.
Stalo se že jsem otěhotněla. Zjistila jsem to asi ve čtvrtém týdnu.
Ale:
starší má naplánovanou sérii operací z jedné jsme se vrátili a za chvíli odjíždíme na další. Jsou to hrozné nervy a nechat tam tak malé dítě bez maminky nejde(teda jde, ale nechci). Navíc péče o ně je docela fyzicky náročná.
Protože to mladší ještě kojím, beru ho sebou, ale musíme si tím pádem vzít nadstandart cca 15 - 20 tisíc za pobyt (když zahrnu i manželovo cestování za náma)Kdyby tam byl otec, musí si brát nadstandart taky
Rozhodli jsme se kvůli staršímu pořídit bezbarierové bydlení, tak jsme krutě v červených číslech a hrabem jen na splátky a nemocnici.Taky za dva měsíce nás čeká stěhování.
Jedna babička daleko + táta po infarktu
Druhá babička sice blízko ale letos se jí zdravotně přitížilo - tchánovcům je přes 70.
Kamarádky a sourozenci jsou buď daleko, nebo mají taky děti plus chodí do práce.
Když jem čekala to druhé bylo to dost těžké, ale zapojili se právě tchánovci dojela i moje máma starší bylo ve školce (teď to nejde, protože kvůli těm nemocnicím musí být zdravé a když strčí nos mezi děti tak je hned nějaká rýma nebo kašel) Manžel si bral dovolenou, neplacený volna - teď potřebujem peníze, jsem zadlužení až kamsi…ulevilo se všem, když bylo konečně po porodu a já mohla normálně fungovat.
Tohle všechno jsme probrali plus dalších tisíc věcí a rozhodli se tak jak jsme se rozhodli. Měla jsem strach že bych ho stejně nedonosila, trávila to zas v nemocnici, ale to teď nejde. Ségra zažila podobný šrumec během těhotenství a děťátko se narodilo v sedném měsíci. Naštěstí vypadá že všechno bude v pořádku , ale užila si s ním dost a taky asi mědíc strávili v nemocnici.
Ze začátku to šlo ale pak to dolehlo v plné síle. Je mi na nic. Sesypala jsem se a udělala manželovi děsnou scénu. Stála jsem a řvala na něj proč mě to nechal udělat, proč mi to dovolil. Bylo tak lákavé to na někoho svalit :cry:
Přežívám ze dne na den, v zátylku cítím strach, je mi hrozně smutno, stydím se, a tísíc dalších věcí. Začala jsem brát aspoň magnesium a pomohlo mi aspoň v tom, že se neutrhuju na děti a nejsem tak vzteklá. Snažím se aby to neodnášeli přece za to nemůžou že mají blbou matku. Byla jsem tak šťatná když se nám narodilo zdravé dítě. Je úžasné pozorovat že to co si to starší vydřelo jde tomu mladšímu úplně samo.Teď nemám radost vůbec z ničeho a bojím se že to tak zůstane. Omlouvám se všem snažilkám a přeju jim hodně štěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5021
8.5.10 08:16

Někdy člověk musí při rozhodování použít hlavně rozum, s tím se nedá nic dělat, i když pak dlouho trvá, než se s tím srovná pocitově.
Za běžných okolností si myslím, že interupce ne…že se to vesměs dá nějak udělat.Ale vy nejste v běžné situaci, máte toho opravdu moc a na vašem místě bych se nejspíš rozhodla stejně…
Asi to nějakou dobu potrvá, než se s tím srovnáš, ale doufám a věřím, že to bude dobré…
Držím moc palce, ať jde všechno k lepšímu, zdraví i finanční situace…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5635
8.5.10 08:35

Ahoj,je mi moc lito,co ted musis prozivat.Nebudu te tu soudit,ani mi to neprislusi.Ja si naopak myslim,ze s manzelem jste perfektni rodice pro sve deti a muzu pred vami jen smeknout,jak jste se postavili k vychove svych deti,ikdyz je nektere nemocne.Myslim si,ze jsi udelala spravnou vec,ano boli to,ale prejde to a co ty vis,treba se casem vyhrabete z dluhu a jeste si miminko i poridite.Takovych lidi,jako jste vy s manzelem je na svete malo a ja jsem stastna,ze jeste existuji.Soustred se na rodinu.Proste to takhle melo byt,to si rikam vzdy,kdyz nevychazi vse podle mych predstav…Drzim palce do dalsiho zivota :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tynda001
8.5.10 08:35

Dostaneš se z toho.Je dobře, že žena má právo volby, právo zvážit, zda se dokáže postarat od děti, o sebe, zda následné těhotenství není riskantní pro všechny, zda je vůbec žádoucí…Při popisu Tvojí situace se Ti nedivím.Myslím si,že jsi rozumná žena, vědomá si svých závazků.

• Citovat
  • Upravit
1263
8.5.10 08:37

Je mi moc líto co vás všechno potkalo!! :cry:
Věřím ti, že to na tebe všechno dolehlo, ale osobně si myslím, že jiné východisko ti nezbylo. Šla jsi na to rozumem a je to dobře. Protože by jsi pak neměla tolik času, financí a nervů na všechno ostatní.
Musí ti být strašně, ale snaž se to překonat už kvůli dětem a manželovi. Tomu to taky určitě nebylo příjemné. :-(
Drž se a budu držet palečky ať jsi co nejdříve v pohodě!! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65331
8.5.10 08:43

Rozum ví,že jsi jednala nejlíp,jak jen to šlo…za pár dní,měsíců na to přijde i srdce.
Bude zase líp,uvidíš a nic si nevyčítej… :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
8.5.10 09:03

Udelala jsi logicke rozhodnuti, a ja ti za nej tleskam. Muselo to byt straslive tezke a jeste tezsi ted, kdy si clovek jen muze rikat, kdyby, kdyby… Ale v zajmu tvych zivych, narozenych deti, obzlast, kdyz je jedno postizene, to bylo to nejlepsi. Uvidis, az budete mit bezbarierove bydleni, az bude po operacich, tak to cele bude davat smysl.
Posilam pohlazeni. Mozna by pomohl psycholog nebo me treba docela dobre zabiraji Bachovy kvety, coz jsou ruzne esence, ktere ovlivnuji psychicky i fyzicky stav.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
8.5.10 10:19

Zachovala jsi se zodpovědně a rozumně. Udělala jsi to nejlepší pro své děti a svou rodinu. Nic si nevyčítej.
Bude zase dobře. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12681
8.5.10 10:24

myslím si, že jsi zvolila správně a to i přesto, že já potratila a ani nechtěla. Vaše rodinná situace by dalšímu miminku akorát ublížila a je dobře že jsi se rozhodla jak jsi se rozhodla a budeš se moci věnovat svým dětem, kteří to potřebují :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
8.5.10 10:33

Je to smutný. Nebudu ti psát, jak ses skvěle rozhodla. Udělala jsi dvě špatné rozhodnutí a teď za to trpíš, to je zákon příčiny a následku. Je to úplně normální, nikdo od tebe neočekává, že budeš po takové životní zkušenosti jásat. Už se stalo a nejde to vrátit, nemá smysl si něco příliš vyčítat, sama sobě se omlouvat nebo hledat vinu, musíš jít dál. Věř, že čas to zahojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.5.10 11:59

Já te chapu,ikdyz u me byla situace o to horsi ze jsem sla pred 5 lety na miniinterupci a jeste jsem zadne dite nemela,ale hrozna situace me k tomu taky donutila,ted jsem stastne vdana ,brzy jsem otehotnela ale bohuzel zamlkle tehu,tak se snazime o druhe........taky me to hodne trapilo ale cas nejde vratit,ale nyni mam skveleho manzela,a vse je lepsi,verim ze jsi se rozhodla spravne a chapu maminky ktere maji treba 3 deti a dalsi nechteji ,a stane se to ,tak je to reseni drz se!!!nikdo nemuze soudit kdo si nic podobneho neprozije a takovy ty kecy ja bych to nikdy neudelala…atd ty neber v potaz,nikdo totiz nikdy nevi co se mu v zivote stane!!!!!

• Citovat
  • Upravit
30309
8.5.10 13:06

Ahoj,zakladatelko,

ač jsem hodně proti potratům všeobecně,ve Tvém případě si opravdu myslím,že jsi (po zvážení všech pro a proti) udělala tu nejlepsí možnou věc pro vás všechny.A dokonce si myslím, že to ví i ten Váš maličkej tam někde nahoře :oops: :oops: :oops:

Tobě přeju rychlé uklidnění situace a NETRAP SE TÍM,CO NEZMĚNÍŠ,JE TO Z.B.Y.T.E.Č.N.É. Radím zaměřit se ted na věci, co změnit jdou (operace dítka,vztah s manželem apod) :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18651
8.5.10 13:48

někdy je opravdu lepší snažit se rychle „zapomenout“ a věnovat se dětem… čas je nejlepší lék a B. promine použiji její oblíbenou frázy " vše co se děje má nějaký smysl" :wink:
Přeji hodně zdraví a štěstí celé vaší rodince.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
8.5.10 20:55

Děkuju vám všem za podporu. Snažila jsem se to zvládnout sama, ale nešlo to, nakonec jsem to musela říct aspoň sestře a teď jsem se rozhodla napsat i sem. Vypovídat se je opravdu dost ozdravující. Máma a další rodina by mě určitě taky pochopili a nezatratili, ale nechtěla jsem jim přidělávat další starosti, už tak jich od nás mají až nad hlavu a těch svých taky dost.
To moje rozhodnutí taky trochu ovlivnilo to, že se začaly hned po tom co jsem to zjistila objevovat stejné problémy jako vždy. Mírné krvácení a špinění. Tak to vždycky šlo do osmého týdne a pak jsem musela začít brát Utrogestan a ležet, protože se to zhoršilo. No a pak se čekalo co bude…
Děti se naštěstí už konečně vyhrabali ze svých rým a kašlů a můžem ven, ale ještě je tu manžel. Mám štěstí že ho mám, už toho se mnou zažil moc a vždycky se snažil pomoct, abych se ze všeho vyhrabala, hlavně když se narodilo to starší to byl (a je) úplně úžasný,ale jde vidět že už by doma chtěl někoho kdo není pořád jak mátoha a má o něj taky zájem.
Přemýšlela jsem o něčem na deprese, ale mladšímu dítku není ani rok a ještě ho minimálně pětkrát denně kojím, takže se bojím něco brát. Čičinka tu zmiňovala Bachovy květy, ale nevím jestli je můžu při kojení.
Ještě jednou moc a moc děkuju.Budu se snažit. Přemýšlím o tom že to třeba jednou ještě napravíme, ale co nevidět mi bude pětatřicet tak nevím :?:
 Děkuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20656
8.5.10 21:16
Petra Z píše:
Rozum ví,že jsi jednala nejlíp,jak jen to šlo…za pár dní,měsíců na to přijde i srdce.
Bude zase líp,uvidíš a nic si nevyčítej… :hug:

Líp bych to neřekla … Tomy držím palce, ať je to co nejdřív :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová