Šla jsem na miniinterupci :(

Napsat příspěvek
Velikost písma:
mmonica
13.10.12 14:06
@Anonymní píše: Švagrová byla na rentgenu a dokonce ji rentgenovali břicho, v TP měla celé těhotenství napsáno, že v prvním trimestru byla rentgenována a narodil se ji zravý chlapeček!!! Kžadopádně tě neodsuzuji, kamarádka byla na potratu asi 4× a to k tomu v podstatě neměla žádný pádný důvod!!! Ale mě by to asi nedalo a užírala bych se celý život, že jsem mohla mít třeba zdravé miminko :-( moje mamka byla na potratu, ze zdravotních důvodů…nechtěla to a i teď, když už je to přes 20 let si občas vzpomene, že jsme mohli být tři…je to smutné, popisovala mi pocity, které měla a opravdu je mi líto, že se takhle trápíš :-( čas se nedá vrátit zpět

Opravdu prinosny prispevek pro zakladatelku :roll:
to ze je dite zdrave par dni nebo mesicu po porodu, jeste neznamena, ze se nasledky nemohou projevit az po delsi dobe
je to zkratka kazdeho vec, ja jsem proti potratum, ale v tomhle pripade tomu rozumim

• Citovat
  • Upravit
2603
13.10.12 14:38

@jessikka u mě to bylo prostě takové :nevim: MS mi skončila 3.2., 5.2. jsem otěhotněla a rtg mi dělali 16.2. Vzhledem k mé gyn. diagnoze nikdo nepředpokládal, že bych mohla otěhotnět :nevim: Takže jsem s klidným srdcem na rtg řekla, že těhotná být nemůžu :oops:
A i když jsem měla vypsaný papír na potrat… na mou žádost, neboť na genetice neshledali pro to důvod, tak jsem couvla. Nyní se těším na malou a jen doufám, že všechna ta genetická vyšetření, které mi dělali byla pravdivá a malá bude zdravá. Ale zakladatelku chápu…a neodsuzuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
muffinka89
13.10.12 14:41

@Judycum :pankac:

Zakladatelko držím palečky aď to nějak vzládneš a aď ty operace dobře dopadnou :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.10.12 14:49
@mmonica píše:
Opravdu prinosny prispevek pro zakladatelku :roll:
to ze je dite zdrave par dni nebo mesicu po porodu, jeste neznamena, ze se nasledky nemohou projevit az po delsi dobe
je to zkratka kazdeho vec, ja jsem proti potratum, ale v tomhle pripade tomu rozumim

já nepsala, že je pár dní po porodu, je mu 6 let, v září půjde do školy… a jestli to přínosné je, nebo není to může posoudit leda zakladatelka.....sama psala, jak jí je z toho těžko, podle mě je blbost jít na potrat protože se přítel a rodina shodli a mě to potom taky přišlo jako řešení :nevim: je to můj názor!!! Ale to že šla na potrat neodsuzuju, protože tohle si může rozhodnout každá žena, dokonce i ženy, které neměly problémy jako zakladatelka a byly zdravé atd. chodí na potrat.....ale to už jsem se rozjela asi hodně, asi je nevhodné projevovat svůj názor v diskusích…

• Citovat
  • Upravit
17013
13.10.12 15:46
@Michelangelo píše:
Hm, víš co, píšu podle svých zkušeností :think: my jsme se o dítě cíleně snažili a zubařka mě při rentgenu dávala něco pod krk, kvůli štítné žláze a i tu těžkou zástěru :think: a rtg páteře mi neudělali, poslali mě na MR a s nohou na sono :think: ta paní na rtg. mi řekla, že to nebudou riskovat :nevim:

No jasně, ale když tě na začátku těhotenství zrangenujou a to klidně i páteř, není to indikace k potratu. NEMUSÍ to ublížit. A samo že zástěru ti dají když jsi těhotná, ale fakt zubařskej rentgen plod nepoškodí. To už by byla fakt blbá náhoda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.10.12 22:59

Já te vubec neodsuzuji a pochopila bych i kdyby jsi sla na potrat jen kvuli tomu ze tretí díte nechces, hlavne hodne síly, ja sama byla na miniiterupci a to z duvod spatneho nacasovaní se spatnym partnerem a sveho rozhodnutí nelituji dnes mam skveleho manzela a zdraveho 2 leteho chlapecka a nemenila bych za nic na svete.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.10.12 00:26

Ahoj tady zakladatelka. Omlouvám se, že se ozývám až teď. Pár hodin po napsání příspěvku jsem opět měla problém a podstoupila další revizi. Následně mi praskla cysta takže další zákrok. Doma jsem od pátku. Moc všem děkuji za příspěvky. Jinak ještě pro upřesnění interrupci mi doporučil gynekolog, s přihlédnutím k tomu, že už mám dvě děti.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.3.14 20:50
@Anonymní 7 píše:
Ahoj tady zakladatelka. Omlouvám se, že se ozývám až teď. Pár hodin po napsání příspěvku jsem opět měla problém a podstoupila další revizi. Následně mi praskla cysta takže další zákrok. Doma jsem od pátku. Moc všem děkuji za příspěvky. Jinak ještě pro upřesnění interrupci mi doporučil gynekolog, s přihlédnutím k tomu, že už mám dvě děti.

Ahoj, vím, že už je toto stará diskuze - jen nějak nerozumím tomu, že Ti doktor doporučil interupci částečně proto, že už máš dvě děti??? To je nějaký (byť třeba částečný) důvod pro interupci??
Před několika lety jsem zjistila, že jsem v 11 týdnu těhotenství. Brala jsem antikoncepci a nejprve normálně menstruovala a tak jsem to netušila a podle to se bohužel chovala. Chodili jsme s přítelem na pivo, několikrát spolu vypili třeba i dvě láhve vína + nějaký ten tvrdý alkohol. Přestože jsme spolu s přítelem už několik let, najednou jsem onemocněla vaginálním oparem (jak jsem zpětně zjistila, tak tento virus dřímá v těle celé roky a často právě při těhotenství se teprve projeví - můj přítel v tom byl nevinně, tuto „radůstku“ jsem si pravděpodobně odnesla před lety od bývalého). Každopádně mi okamžitě byla nasazena antivirotika, mast a protože je to pekelně bolavá záležitost snědla jsem spoutu ibalginů a paralenů. Do toho se vrátila mykóza a mě byly nasazeny čípky + mycomax (pěkný sajrajt, ale zabírá). No a po tomhle všem jsem tedy zjistila, že jsem těhotná! Přesto jsem se rozhodla, že si miminko nechám, přiznám se, že jsem založením dost proti potratům. Absolvovala jsem ještě genetiku a screening, spíše pro uklidnění, vše se zdálo v pořádku. Narodil se mi krásný a zdravý chlapeček :srdce:, který je úžasný a vyvíjí se naprosto dle všech tabulek. Myslím, že Tvé rozhodnutí bylo bohužel opravdu unáhlené, ale stalo se. On tlak okolí, natož partnera, udělá také opravdu hodně, věřím, že se pak člověk cítí bezbranný. Zároveň rozumím Tvému strachu, také jsem se opravdu bála, aby miminko bylo zdravé, někdy po nocích nespala a ptala se sama sebe, jak bych to zvládla…
Doufám, že teď už ses s tím nějak srovnala, že je lépe a že je to poučením pro Tvůj život… Hodně štěstí!

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová