Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Holky mě se to netýká, mám to přesně naopak po vysazení prášků jsem otěhotněla hned do 1 měsíce, ale má gynekoložka mě ujišťovala, že otěhotnět nemůžu, že tělu trvá tak 3 měsíce i déle, než se srovná. Tak jsem otěhotněla neplánovaně ve 21 letech. K té sliznici, já mám malou sliznici v krku-doktor mi doporučil vitamín D a Bkomlex, pro podporu růstu sliznice, tak to třeba bude stejné dole jako v krku.
Oskárku,ještě jedna rada…na tu sliznici je dobrý brát vitamín E
Měl by podporovat dobrý růst děložní sliznice ![]()
Jinak je dobrý se na tohle všechno stresování a pročítání kde čeho vyprdnout a zdravím rozumem si prostě třeba jen ohlídat cca plodný dny a nech to na přírodě,ona si poradí......já vim,ohraná písnička
ale udělej to dřív,než ti z toho hrábne.Vím,jak ti je,my se taky snažíme dlouho a navíc je moje nejkámoška v sedmým měsíci a já nic ![]()
hrozně jí závidim,ale pořád si říkám,že můj čas určitě přijde…prostě jen doufám.
Myslet na to všechno můžeš,ale ne se na to upínat ![]()
tak hodně štěstí VŠEM ![]()
Ahoj Denny, mně se teď daří to házet za hlavu, obecně jsem spíš v tomhle směru optimistická, to asi byla nějaká hormonální nesrovnalost a dostala jsem z toho depku
Nechám to přírodě (kromě toho že se prolévám tím kontryhelovým čajem, když je to takový zázrak
, nebudu to tady pročítat a uvidíme. Zatím nic měřit nebudu, nemám na to trpělivost. Moje nej kámoška je také v 7. měsíci
Hodně štěstí.
Ahojky holky a ahoj Denny ![]()
Tak já jsem první rok po vysazení HA měla menstruaci celkem normálně-tak po 29 dnech a 5 dní.A pak se to změnilo.cykly dlouhé třeba i 40 dní a při tom jsem pak jen 2 dny špinila.Taky stačila jen slipovka.To jsem při kontrole řekla dr.a ta mi napsala Utrogestan.Je na srovnání cyklu,na nárust děložní sliznice(když je nízká,nemá při MS co odtékat),na popdporu těhu.To sice ještě nejsem,utroš ted budu brát 6.měsíc,ale MS se srovnala,dostávám to asi den po dobrání(beru od 16.dne do 26 dne cyklu)a je silnější.Sice ne ak jak bývala,ale trvá i dýl.
Pokud je děložní sliznice nízká,nemá se případný mimísek kam zavrtat a uhnízdit.Zkus se na utroš pozeptat sr.
Hodně štěstí.
Ahoj Ave,
tak co u Tebe - nějaká změna? Já jsem začla pít kontryhelový čaj, ale zatím výsledek žádný, připadá mi že ms. se ještě trochu více rozhodila, ale přisuzuju to tomu jak mě ten čaj začíná srovnávat
Snažím se být optimistická
Koupila jsem si radši i sypaný, prý je účinnější ![]()
Ahojky tak i já se musím přiznat že mi slipovky po vysazení stačili. Ale naštěstí po dvou měsících snažení se objevili //
zienky, ja som tiez mala slaby menzes a bolo to sposobene vysokym prolaktinom, skuste si dat urobit hormonalnay profil.
můžete mi poradit? zpozdila se mi menstruace o 5 dní což v mém případě nebývá mám to vždy dá se říci přesně na den dostavilo se mi jen slaboulinké krvácí opravdu jen málo skoro vůbec ale test negativní, ale teď ten 5 den toho zpoždění jsem ráno dostala krvácení silnější a dopoledne se mi motala tak hlava, že jsem myslela že omdlim a trochu nevolno můžu být těhotná? při tomhle když jsem nakonec ten 5 den dostala silnější krvácení? test před 3dny předtím byl negativní děkuji za odpověď
Ahoj holky,
chci se s vámi také poradit. Protože jsem to dostala teď ve středu, dokonce tak jak měla, ale narozdíl od normálu, to mám hrozně málo. Mojí běžnou mestruaci normálně provází bolest prsou a podbřišku, takže to mě dřív neznepokojovalo. Spíš teď přemýšlím, jestli nemůžu být těhotná, protože se chráníme pouze antikoncepcí a to Bonadeou a na mnoho diskuzích se píše, že i přes vzorné braní prášku se stávají slečny maminkami docela často, o čemž jsem dříve neměla ani tušení, nebo jestli na to nemá vliv, že jsem ještě v úterý měla horečku 38,6, co jsem se měřila a pořád jsem nachlazená.
Příznaků těhotenství je tolik, že ted nemůžu říct, že se s některými neshoduji.
Je mi teprve 20, takže opravdu mimčo neplánuji.
Děkuji za rady.
Ahojky. Já mám podobný problém, jak už jsem v jedné diskuzi psala. Snažíme se s partnerem o miminko. MS ted dostala opožděně o týden a již 4 den MS jen slabé krvácení. Test jsem si dělala před MS, vysla jedna čárka. Tak už jsem s toho celá blbá ![]()
Neboj, my, když jsme se pokoušeli o úplně první dítě, vysazovala jsem antikoncepci po 7mi letech a taky jsem ji měla slabou, že jsem skoro jenom „ukapávala“. Taky jsem měla strach, že neovuluji a moje lékařka mi řekla, že po antikoncepci se charakter krvácení mění a může být slabší. Stejně tak, jako když je žena oslabená, třeba při nemoci. Menstruaci mám tedy už o něco silnější, ale to až teď po čtyřech dětech… Takže neboj, slabá menstruace opravdu anovulační být nemusí.