Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Milé snažilky - druhosnažilky ![]()
asi vyšiluju brzy, ale mám takový problém. Synka jsme si udělali na poprvé. Menstruaci mám totiž od 13 jako hodinky - 28 dní, vše jsem si tudíž hezky vypočítala a bylo to. Teď bychom chtěli druhýho mimíse, tak jsme se začali v únoru „snažit“. Po snažení 28. dne - menstruace nikde, tak už jsem si medlila, že jsem šikulka zabřezlá a ono prd prd…třetí den jsem to dostala. Tak jsme se v březnu snažili znova, zase jsem to 28. den nedostala, ale až na čtvrtý den… Krvácení normální, možná i dokonce míň než obvykle, zato mě docela bolelo týden před menzes břicho… Já vím, že je brzy vyšilovat, ale je mi divný, že se mi ten menzes takhle opožďuje, nikdy jsem to nezažila, tak jsem z toho taková nesvá. A navíc, mi s manželem nejsme moc na sex, je to asi divný, ale je to tak. Máme se rádi, vše klape, vše je OK, ale sexovat fakt nemusíme. Já mám pocit, že jsem z toho dokonce nervózní, on chudák taky, protože kolikrát ho k tulení kvůli těhotnění musím budit - z práce je unavenej, tak usne u televize, ale když ho vzbudím, tak poslušně jde, vysprchuje se a poctivě se snaží, vše jak má být…
Je mi ho chudáčka líto. Prostě jsme slabí souloživci… a to odjakživa…
Máte podobnou zkušenost? Existuje něco, co zabřeznutí urychlí? Kyselinu listovou beru. Ve středu jdu na gyndu. Mám po doktorovi chtít něco na podporu otěhotnění? A když tak co?
Budu „žrát“ každou vaší odpověď a radu.
DÍKY!!!!!!!!!!
ahojky musim se fakt smat pri pojmu zabrehnuti
tak ja zabrehla ![]()
tak ono se holt nepovede hned napoprve a spis jste pred tim mely stesti.my si pockaly 5 mesicu a prislo mi to strasne dlouho a to jsme v sexu opravdu aktivni,mozna az moc
![]()
no me pomohl caj na oplodneni,otehotnela jsem hned prvni mesic piti tohodle caje,ale mozna to nebylo tim,ale jen jsem na to prestala tolik myslet.
pak bych teda bejt tebou a casto se netulite,tak zkusit ovulacni testy aby jsi presne vedela kdy mas ovulaci a neprosvihly ji. ![]()
pak jsem jedla calibrum baby plan ![]()
moc drzim palce at se povede brzoucko ![]()
Mno jo, já mám někdy hrozný výrazivo ![]()
Prosím tě, co to byl za čaj?
Díky!
No tak to jsmena tom teď asi až na pár detailů úplně stejně.
Snažíme se o druhé mimčo, ale protože já ten sex taky flákám, nedá se říct, že poctivě… Mně už tikají hodinky úplně neuvěřitelně. Teď podruhé se mi MS zpozďuje, teď už víc jak o týden. Pořád se pozoruju, MS je naspadnutí a já se pořád držím varianty, že to bude jen špinění ze spádu…
![]()
Mám takový pocit, že jestli se v dohledné době nezadaří, opravdu si vyrobím falešnou březost, přesvědčím tělo že jsem těhu a hotovo… ![]()
Věrka
Ahoj
jestli to není tím, že tím porodem se ti rozhodil cyklus - sice se krásně počítá, ale asi to bude teď o trochu jinačí..
Já jsem 4× otěhotněla, ani nevím jak.. Také jsem měla pravidelně MS -28dní, jenomže 4 těhu nedopadlo dobře - operace mimoděložního těhotenství mi asi rozhodil cyklus. Takže když jsem zkoušela popáte - najednou to nešlo.. A nakonec to bylo tím, že sice MS byla každých 28 dní, ale ovu nebyla 14 den, ale až 17 den - takže počty šly „naprd“. Pomohl až test OVU - pak už „to“ bylo hned .....
Takže držím palce, ať se povede „brzy“…
Vvik
nechci aby to vypadalo jako nejaka reklama ![]()
to neni,odkaz jsem tu jednou dostala,tak predavam jen dal ![]()
ja pila tenhle3× denne http://www.caj-kava.cz/zbozi.asp?…
a pritel pil tenhle na sperma
http://www.caj-kava.cz/zbozi.asp?…
tak brzke zabřeznuti vsem preji ![]()
ahoj holky,sice už jsem v diskuzi ,,normálních,,snažilek,ale jelikož se snažíme o druhé,tak jsem sem nakoukla.Kubča šel jak po másle-na 4pokus a s tímhle se patláme už 10 měsíců
Přitom se mi od porodu krásně upravil cyklus a ovu měřím ovutestíky…tak nevím,kde to vázne
jinak přidávám jako typ vitamín E,podporuje dobrou tvorbu děložní sliznice
Ale jestli zvolíte Calibrum BAbyPlan,tak tam už je všechno ve vyvážené formě.
A k tomu cyklu 28dní - jestli se ti to takhle ,,spožďuje,, mohla se ti jen posunout ovu a tím i prodloužit cyklus.Já mám DC 31dní ovu mám 17ctý den. na www.levnetesty.cz pořídíte asi 12ovutestů+3těhutesty zdarma celkem za 450,–(s poštovným 500,–),ale i tak je to za dobrou cenu ![]()
mno jo, asi si tedy pořídím ty ovu testy, kurnik a s tím sexem budeme muset něco taky pořešit
Někdy si myslím, jestli nejsme na psychouše, když nám to nevoní. Třeba od doby, než jsem otěhotněla s Kubou jsme to nedělali rok a půl a oba v pohodě. No je to normální? Nebo je to jako že výjimka potvrzuje pravidlo…
Jo a čaj asi začnu taky pít.
Ještě k těm ovu testům, funguje to???
natt .....my už taky nejsme žádní erotomani…a to jsme to dřív dělali každý den a v těhu taky
ááááách to byli časy
jenže teď s prckem-to je kazišuk č.1 a ještě bydlíme s mým tatínkem-kzišuk č.2 Pak je tu přítelova náročná práce,občas se prostě nechce mě…no a třeba 3týdny si nevrznem.Chuť by byla,ale síly moc není
a dvě antikoncepce k tomu
![]()
takže takhle jsme se trefovali 10 měsíců a pak jsem řekla dost,takhle by jsme nesplodili nic! Dala jsem se do měření BT+ovutesty a sexíček nenápadně směruju na tyhle dny.....nic jinýho my asi nezbývá
tak urcite to je normalni,kazdej je holt na tuleni jinak nazhavenej nebo ne,ale urcite to neni nenormalni
.mi zase sexovaly kazdej den a taky se nam nedarilo,pak jsme se teda na rady krotily aby spermijky vyzraly a tulily se jen obden,no a co mam pupek,tak jsem rada ze to zvladnem 2× do tydne
![]()
ovu testy fungujou.ja si je koupila jen jednou abych vedela kdy je ovu v lekarne tri kusy za 90kc a fungovaly ![]()
a cajik je chutove dobrej ![]()
dalmatinko a ty testy, od kdy v cyklu se má začít s testováním? Já jenom že když jich třeba koupím 12, tak abych je nevystřílela blbě ![]()
Díkas!!!
natt,tam máš návod je to podle délky cyklu,doporučí ti to,od kdy máš začít s testováním.Měla bys jich vypotřebovat tak 4-5 při jednom cyklu,ale já už to odhadnu,tak třeba jen 3.To pak uvidíš sama ![]()
no podle toho jak dlouhy je ciklus.je tam takova tabulka a podle toho se ma zacit testovat.ja mam ciklus (mela jsm)28 dni,tak jsem zacla testovat 10dc a ovulace byla 13Dc.
vetsinou se ma zacinat kolem tech 10DC
vetsinou je ovulace ve prostred ciklu,ale neni to pravidlem,spoustu holek ma ovu i dele treba 20Dc,ale vetsinou je to veprostred,tak se ma zacit 3 dny pred polovinou ciklu
dalmatinka má vcelku pravdu,ovulace uprostřed cyklu se předpokládá u kratších cyklů …cca 28dní.U těch delších se to pak posouvá ZA polovinu cyklu.Řídí se to luteální fází-druhá fáze cyklu,od ovulace do menstruace.Na rozdíl od první části cyklu-od začátku MS do ovu by měla být délka luteální fáze konstantní…ideální délka je 14dní +/- den
Takže jestli máš teď cyklus cca 32 dní,ovulaci můžeš očekávat spíš až 17/18den.Ale u prvního testování doporučuju testovat třeba už od 14dne,aby ti ovu neutekla
Já jsem v létě otěhotněla plánovaně, ale nedopadlo to dobře a v 10 tt jsem fičela na revizi. Potom jsme si dali chvilku pauzu, ale protože dr. říkal, že můžem klidně hned, tak jsem manžela drtila od října znovu… O Vánocích jsem manželovi brečela na rameni, že tři měsíce a PRD a potom mne napadlo, že ten můj megacyklus, který mám pravidelný jako hodinky, možná nefunguje, tak jak jsem si vždycky myslela. Začala jsem si měřit teplotu (předtím jsem sledovala jen hlen a čípek) a zjistila jsem, mám ovu o dva dny později, než jsem si myslela. Přesně v den, kdy jsem se cítila fyzicky nejhůř!!! Na začátku ledna jsem otěhotněla!! Takže držím palce a pokud se ti nechce do testů, zkusila bych teplotu a pokud umíš aspoň trochu anglicky tak doporučuji stránku: www.fertilityfriend.com kde si zapisuješ graf a ono ti to trochu může pochopit tvůj cyklus. Držím palce!!!