Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj všem, mám dotaz.Sice mám jedno dítko, ale „vlítla“ jsem do toho tak nějak rychle, že jsem se ani nestačila nějak o to zajímat.Teď plánujeme druhé dítko a já mám pár dotazů:
1. Beru kyselinu listovou, ale tady se hodně píše o Calibrum Babyplan-mám ho začít brát místo toho?? A můžu ho brát, i když budu těhu?? V prvním jsem brala Maternu, tak se raději ptám ![]()
2. Menstruační cyklus-při HA jsem to měla jako hodinky, ale dobrala jsem prášky ve čtvrtek a v neděli se mrcha dostavila, po vysazení jsem dostala menses až o 5 dní později, než normálně-je to tedy první měsíc po vysazení, počítám, že se to upraví, ale raději se ptám, jak si mám cca odhadnout ovu, protože jsem už po ovu (teda podle mětříku),ale na kalhotkách mám dneska bílý výtok a tak nějak nevím,jak to teda je..
Nezlobte se, ale jsem z toho nějaká nervní, s manželem už na tulení nemáme moc času, teda manža by se tulil pořád, ale já jsem nějaká trochu mimo
tak mám docela strach, aby to vyšlo, toužebně si přeji mimi na jaro-ale i to by mi bylo jedno, hlavně aby bylo zdravý
Děkuju za odpovědi!!
Denny, ježíííííš, teď jsem si pořádně přečetla ten tvůj příspěvek kazišuk 1. a 2. a málem jsem si cvrklaaaa ![]()
No jo, my kazišuka nemáme a stejně je to na ho…uby
Ale u nás to nikdy nic moc nebylo, my se spíše stýkáme na tý intelektuální úrovni
I když druhý den po seznámení jsme to dělali v kuchyni na lince
Taťka dnes přinesl ovu testy, jsem mu volala, ať se po nějakých poohlédne, jeden za 50 korun!!!! To je faktis nekřesťanská cena, takže si pořídím ty na levnetesty.cz, jak jsi mi poradila.
PeZa píše:
Ahoj všem, mám dotaz.Sice mám jedno dítko, ale „vlítla“ jsem do toho tak nějak rychle, že jsem se ani nestačila nějak o to zajímat.Teď plánujeme druhé dítko a já mám pár dotazů:
1. Beru kyselinu listovou, ale tady se hodně píše o Calibrum Babyplan-mám ho začít brát místo toho?? A můžu ho brát, i když budu těhu?? V prvním jsem brala Maternu, tak se raději ptám
2. Menstruační cyklus-při HA jsem to měla jako hodinky, ale dobrala jsem prášky ve čtvrtek a v neděli se mrcha dostavila, po vysazení jsem dostala menses až o 5 dní později, než normálně-je to tedy první měsíc po vysazení, počítám, že se to upraví, ale raději se ptám, jak si mám cca odhadnout ovu, protože jsem už po ovu (teda podle mětříku),ale na kalhotkách mám dneska bílý výtok a tak nějak nevím,jak to teda je..Nezlobte se, ale jsem z toho nějaká nervní, s manželem už na tulení nemáme moc času, teda manža by se tulil pořád, ale já jsem nějaká trochu mimotak mám docela strach, aby to vyšlo, toužebně si přeji mimi na jaro-ale i to by mi bylo jedno, hlavně aby bylo zdravý
Děkuju za odpovědi!!
ahojky tak calibrum baby plan je vhodny na:,–(it 2-3 mesice pred pocetim.muzes brat i zvlast kyselinu listovou,ale je i v calibru,tak je to zbytecne(ja ji teda radsi brala)calibrum baby plan se bere i v tehotenstvi a to az do 12 tydne,pak se prechazi na calibrum mami ![]()
ze zbytkem neporadim ![]()
Ahoj holky,
ja bych se chtela zeptat jakou ty kys. listovou a vitamin E berete?
Myslim kolik µg? Nebo jakou znacku? Je to jedno?
Diky
l.
Lucys ,tohle ti poradí v lekárně,ale možná bych doporučovala nějaké balení kompletních vitamínů,budeš polykat jen jednu tobolku a v ní bude všechno pěkně vyvážené.
Natt …aspoň někoho to pobavilo,já už jsem z toho totiž mírně na Bohnice
Jinak jste teda pěkný intelektuálové…druhý den nalince.....My jsme si počkali dva týdny a pak jsme na to hupli,že se nejdřív jako poznáme
Já už bych na něj hupla dřív,ale když už jsme si to takhle řekli,museli jsme to vydržet.O to intenzivnější to bylo.....já kopla do vázy a manža málem prosklil dveře
![]()
ale teď už máme taky rádi svůj klid i když vždycky po sexíčku řikáme,že to musíme dělat častěji,jak je to hezký…tak jsem ráda,že je to aspoň pořád hezký když už ne často.Snad až budem sami v ném baráčku......to budou orgie
![]()
Novinka!!!
Byla jsem dnes na gyndě, povyprávěla jsem panu doktorovi, jak to druhý dítě moc chceme a že to nevyšlo napoprvé, jak to bylo u Kubajse a pochválil mě, že jsem si koupila ovutesty a pak jsem hupsla na kozu, vyšetřeníčko klasika, no a pak udělal ten vnitřní, já tomu říkám lulín UZ a najednou tam našel VEJCE ve folikulu velikosti prasete
, těsně před prasknutím. Doktůrek na to, že je to tedy o dost dřív než by to vzhledem k datu poslední mentruace být mělo a prý mám manžovi zítra zarazit vycházky a pěkně na to hupsnout… Takže já ovuluju ÚÚÚÚÚPLNĚ někdy jindy, než jsem měla vypočteno i než jsem si myslela…
Hm…
natt …tak to se dá taky pokládat za dobrou zprávičku
máš tam obr vejce,tak teď jen nějaký óbr množství spermoušů
jen aby z toho pak nebylo nějaký óbr dítko
![]()
tak toho svýho intelektuála dnaska intelektuálně znásilni ![]()
Já jdu s tou svojí obrazovkou na kontrolu 11.4. fuj cytologie,to nesnášim
Denny
navrhuji přimět doktora, aby taky mrknul na drát, třeba tam taky budeš mít nějakou hezkou velikonoční kraslici ![]()
Jóóóó, jestli z toho bude dítě, tak rozhodně velikosti prasete, poněvadž i Kubajs se nejdřív tvářil se svými 3,40 u porodu vysoce nenápadně a pak ejhle, ve 4 měsících už vážil ufuněných 8,81 a v 17 měsících má hoch 15 kilo jen to mrská.
Mimochodem z obrazovky jsem si zase málem cvrkla ![]()
tenhle výraz zavedla moje máti
je to fakt ulítlí
no můj Kuba měl po porodu 3,50kg a teď má 16kg,tak je snad normální
![]()
no ten tvůj Kuba je teda pěknej řízek,kus chlapa…ale tvůj
a hezkej ![]()
Holky píšete tu o těch ovu testech. my bychom se chtěli začít snažit tak červenec-srpen…nepočítám že by to vyšlo hned a chceme opet letní dítko takže máme takový to plán ,–)
Ale chci se zeptat. Příští měsíc vysazuju HA ale bohužel vždy mám problém dostat MS…po vysazení ji nikdy přirozeně nedostanu, až od dr.dostanu injekci na vyvoláni tak pak přijde…tak kdy, v jaké době začít s ovu testy??? jak poznat ovu??? Navic..asi to je stupidni dotaz…ovu testy ukazi jak moc dopredu ze bude ovulace?? moc bychom si prali holcicku a tak se pry ma sexovat nanejvys dva dny pred ovu… ale vim…nic neni 100% a budem radi za zdraveho dalsiho klučíka ,–)
Diky za odpovědi.
koksi,
no, mělo by to ukázat ovu před, to znamená, že nějak do 24 hodin byste na to měli skočit. Já jsem si je už pořídila, uvnitř je manuálek, od kdy si to máš začít dělat, ale já jsem třeba u gynekologa na UZ zjistila, že ovuluju dřív, než co mi kázal ten manuálek začít s testováním… První dva měsíce by to chtělo těch testů podle mě udělat alespoň tak 8 každý měsíc, aby ses trefila, kdy ta ovulace opravdu nastává. My zase nic… a to jsem to moje maxi vejce na ultrazvuku viděla, tudíž jsme přesně věděli, kdy na to skočit…