Jak přesvědčit partnera?

3945
19.3.07 09:18

Jak přesvědčit partnera?

Dobrý den, jsem tu poprvé, a tak ani nevím, co pořádně dělat :o Jen jsem se chtěla podělit se svým příběhem a třeba mi někdo může poradit … :)
Už asi od 17 let chodím s mým o pět let starším přítelem, teď je mi 23 (v létě 24) a už bych se celkem cítila na miminko nebo se alespoň o něco pokoušela. Jenže mám problém, že můj přítel o tom nechce ani slyšet… Hodně mě to sužuje, nechci čekat do třiceti, vím, že to bude náročné, ale na druhou stranu to musí být krásné… Tak si aspoň čtu příběhy tady… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21618
19.3.07 09:45

ahojky,

no, na tenhle problém je opravdu dost těžké poradit. U nás to fungovalo tak, že jsme s přítelem (teď už manželem) nějak dávali dohromady životní priority. tou první bylo bydlení, pak dítě a pak svatba. nakonec byla i svatba před dítětem. :wink: Myslím si, že dítě by určitě měli opravdu chtít oba dva partneři. možná zkus příteli vysvětlit, proč to dítě chceš. ono čekat až do třiceti je trochu velké riziko, pokud máte dobrý a fungující svztah a jste „zajištění“. znám spoustu párů, které takto čekaly a pak měli obrovské problémy s početím. a taky spoustu párů, kterým se to i tak povedlo napoprvé. je to hodně individuální.

asi teďka plácám tím, že se snažím vymyslet nějakou radu, ale nejde mi to :-) :-) možná se ozve i někdo s více zkušenostmi než mám já :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3945
19.3.07 09:49

Ale i tak děkuju alespoň za něco… Zajištění, no jak se to vezme…bydlet máme kde a jíst taky :P Takže by miminko mohlo přežít… Ne, vážně, já mám jen strach, jak říkáš ty, že se pak budeme snažit a nic… Jedna známá čekala 6 let. To je děsná představa. A jinak, už jsme spolu dost dlouho a pořád je to super…až na to, že se nechce ženit, ani mít mimi. Ale jeho mamina i všichni okolo nás se pořád ptají, kdy „už“… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8041
19.3.07 09:52

ahoj,jsem snažilka,jedno dítko teda už máme.
asi by bylo dobré respektovat jeden druhého a partner by si měl možná zajít na tenhle servr,aby si přečetl všechny příběhy marně toužících po mimi.Možná jako on stejně plánovali,ale mimísek se nedostavil a místo toho problémy s početím.....Kolem 30,když si řeknete že ano a ono to nepůjde,to už pak moc času není na to něco dělat a hlavně čas běží mnohem rychleji. My měli stejný problém rozhodnout se pro druhé,já ho chtěla určitě,tak aby se narodilo když by bylo prvnímu tři roky......ale partner už spohodlněl,šrumec u prvního ustal,teď jsou mu 3 a je to pohoda.Tak teď už se o druhé snažíme 10měsíců a nic :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3945
19.3.07 10:37

Já si myslím, že on se bojí té odpovědnosti a že už nebude moct jentak vyrazit „za klukama“. Asi si chce ještě užívat a mě to mrzí. Co když to pak opravdu nepůjde? :cry:
Nechci se s ním dohadovat. On mi pořád říká, že ještě jsem sama dítě atak podobně… Asi si budu muset počkat, až mi vyroste :lol:
Myslela jsem, co asi tak probouzí v chlapech touhu po rodině… ?? Potřebuje popostrčit, aby si uvědomil, že už nemáme na co čekat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8041
19.3.07 11:33

miso,je mi to líto,ale chlapi jsou ještě prostě sami děti a trvá jim to trochu dýl :roll: .Já mám partnera o 4 roky staršího a myslím,že jsme oba k mimi dospěli stejně.Kamarádka má ale partnera o 7let staršího a ten o mimi nechce ani slyšet.Mě to přijde,že už spohodlněl a mimi by pro něj byl velkej zásah do života a do jeho stereotipu,zábavy a bezstarostnosti......
S chlapama je to prostě těžký a hlavně si to neumí pořádně představit.Zabývají se jen tím,co jim to může vzít, o co přijdou a co budou muset.Nevidí to krásný,co jim to dítě dá.Ten můj říká,že kdyby věděl,jak to bude super,šel by do toho už dřív.....jsem ráda,že to neudělal,to jsme ještě nebyli spolu :lol:
Do dnes je úpně uchvácenej z porodu,občas když večer u sklenky zavzpomínáme,tak ještě pořád má slzy v očích a mluví o tom jak o zázraku u kterého mohl být........tohle by ten tvůj měl třeba slyšet od nějakého kamaráda,který už baby má a zažil to.Každopádně na něj netlač,on k tomu dozraje sám a třeba to bude dřív než myslíš :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2239
19.3.07 11:57

Ahoj,

jsem stejne stara jako ty a muj manzel je o dva roky mladsi. Mame dve deti a nemuzeme si to vynachvalit.

Ale musite chtit oba. Zkuste si to vice doma probrat. Proc by si nemohl vyrazit ven, kdyz budete mit dite??? My to delame tak, ze jednou tydne povinne jdeme ven bez deti. Bud hlida druhy partner, nebo babicka nebo hlidaci teta. Tohle opravdu problem neni. Muj muz taky ale kdysi prohlasoval, ze deti nechce. Potom se nam omylem podarila prvni dcera a druhou uz moooc chtel. Ted uz do me huci, ze by chtel dalsi. U nas je to ale dane tim, ze manzel je vychovany jako verici a navic planujeme celkem ctyri deti. Posledni chceme nejpozdeji ve triceti. Manzel ma dost stresovych situaci v praci a sam rika, ze pozdeji by to nezvladal.

Terik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8041
19.3.07 12:05

teriku,máš krásné prcky.já už bych taky chtěla být podruhé těhu.Kuba už je pacholek velkej :D Vám se to druhé zadařilo hned?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3945
19.3.07 12:15

ježíš, takhle mladý kluk má dvě miminka a chtěl by ještě?? páni, to bych v životě neřekla…Jsou krásný :P
Jste holky hodný, že mí radíte, aspoň si mám s kým promluvit. pro mamku už jsem asi otravná a přítel si nechce „povídat“. Ještě je prý času dost.
Nic jinýho mi nezbude než počkat. Jen nevim, jak by mi pak bylo, kdybych za rok došlápla a on nakonec pořád, že nechce, to bych pak zůstala sama v 25 letech :?
Doufám, že si to ještě rozmyslí… Každopádně Vám Vaše krásný miminka moc závidím :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8041
19.3.07 12:24

miso ,od toho tu jsme :D chlapi to prostě rozebírat nepotřebujou,my ženský jsme slepice ukvokaný a máme potřebu o tom mluvit :D :D

Mě to moc pomáhá,jsem v diskuzi snažilky .Co tam jsem,přestala jsem svím trápením otravovat kamarádky,rodinu a hlavně mýho chlapa.Ten taky jen mávne rukou,že se to určitě povede ať nebláznim a maximálně umí říct,že mě chápe :roll:
Tak si nenechávej trápeníčko v sobě,ale klidně ho sem písni :wink: :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2239
19.3.07 12:31

Denny - Zoe na prvni pokus, takze bez trapeni. Mam panicky strach z toho, ze bych kazdy mesic cekala a ono nic.

Manzel je sice mlady, ale zivotopis by mu zavidel kdejaky tricatnik. Hlavne je to supertatka, ktery se bez problemu umi postarat jak o novorozene, tak i o dite v obdobi vzdoru. Toho si cenim nejvic.

Zkus si najit nejakou diskuzi treba budoucich snazilek. Muj muz by ti poradil, at proste vy:,–(is antiko a ze chlap to nejak casem sezvyka, ale znam pripady, kdy to nevyslo. Takze to nebude stoprocentni rada.

Terik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
574
19.3.07 12:37

Každopádne na něj netlač. Musíte chtít oba. Mám kamaráda a ten chodil s holkou, ta byla úplně posedlá tím mít dítě, a kamarád ještě nechtěl, nebyl si jistý jestli je to ta pravá. Víš co ona udělala? Prostě vy:,–(ila prášky aniž by mu to řekla. Tak tohle je fakt sviňárna. Nemůže jí to odpustit i když jsou stále spolu a malýho miluje nade vše. Prostě ho zklamala.

Mě je 24 v létě mi bude 25. Mám skoro 3 letou holčičku, neměnila bych za nic na světě, je to fakt nádhera. Nedovedu si přestvavit, že bych s prvním dítětem měla čekat do 30-ti. Když bylo malé 2 roky a 4 měsíce, to je loni v říjnu tak jsem otěhotněla podruhé, bylo to na druhý pokus, bohužel to nedopadlo dobře, mimi mělo Downův syndrom, tak jsem těhotenství v pátém měsíci ukončila, to bylo v lednu tohoto roku. Musíme půl roku čekat. Nemyslím nad ničím jiným už jen abych mohla zase otěhotnět. Je to fakt krásný pocit.

Nečekala bych. Domluv se se svým partnerem, jak on si to vůbec představuje,kdy hodlá mít vůbec miminko a jestli vlastně vůbec. Tady je opravdu každá rada drahá. Musíš to vyřešit s tvým partnerem sama.

Přeju ti hodně štěstí a brzy rostoucí bříško.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
923
19.3.07 12:40

misajelen ahoj, mám docela podobný příběh jako ty, ale partnera mám mladšího, mě bude 29. Taky nejsem schopma ho přesvědčit, snažíme se 2 roky a mám nějaké potíže, takže pokud by jsme měli navštívit nějaký CAR, ještě před rokem se vším souhlasil, dokonce se těšil a potom ticho po pěšině… odmítal se o tomto vůbec bavit, a před nedávnem mi zdělil že na to není a že mám podlě něj na dítě ještě dost času. :( přitom dětičky svých kamarádek miluje a je dvojnásobný strejda. Vlastní ale nechce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8041
19.3.07 12:41

teriku,já už jsem v diskuzi snažilek :roll: teda 10měsíců se snažíme o druhé a nic :( A to jsme to první splodili po 4měsících,měla jsem 49kg,nepravidelný cyklus(MS po měsíci a 1/2 nebo po vyvolávačce) a přece se povedlo.Je teda pravda,že jsme se ,,nesnažili,, nechávali jsme volný průběh :roll:
Jinak já mám doma ředitele a ještě ke všemu generálního :lol: :lol: :lol:
práci má taky dost náročnou -časově- ale jinak funguje na 1 :D to už jsem poznala v těhotenství,věnoval se nám maximálně,s klukama nešel ne že by nemohl,ale protože NECHTĚL.Do dnes je to tak a moc si toho vážim.Občas,když slýchám kamarádky :roll: ono stačí vidět výměnu manželek :D :D :D takže,když mě můj generální začíná vytáčet,kouknu se na to hodim se do klidu :wink: :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2704
19.3.07 12:43

Ahoj!

Taky jsem přítele dlouho přemlouvala…Nedokážu říct, jestli je dobře hodně tlačit nebo o tom naopak přestat mluvit - na každého platí něco jiného. Samozřejmě jsem taky zkoušela různé historky o tom, jak se která kamarádka snaží marně počít, jak potratila atd…
Ten můj k tomu prostě musel dospět.
Najednou zjistil, že by šel do ZOO, ale že by to bylo lepší s prckem…že je fajn jezdit na výlety, ale že už tomu něco chybí..
U nás se to zlomilo, když si přítel našel novou, jistou a dobře placenou práci. Pak jsem dostala k vánocům krabičku se vzkazem, ať vy:,–(ím prášky :wink:

Rozhodně ale stojí za to počkat do okamžiku,kdy to budete chtít oba dva! Jen tak si krásně užiješ okamžik, kdy oznámíš, že máš na testu //, těhotenství, porod i miminko.

Pokud bys to lámala přes koleno, mohla by ses pak dočkat věty: „Já jsem dítě nechtěl…“ a to za to nestojí.

Mojí kamarádce zabrala metoda, kdy na manžela hodně tlačila a pak o miminku úplně přestala mluvit. A on se polekal a začal s tím sám :wink:

Vydrž, přijde to!
A jestli to půjde - to je otázka. Tohle nevíš, dokud to nezkusíš :D

Š.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest