Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Lesi, moc děkuju ![]()
Janine, ahojky, píšeš to moc hezky a souhlasím. Jen mě tak napadá, jak se pozná „ten pravý“?? Myslela jsem, že je to on… Ale Sandul, taťka a dost lidí si myslí, že ne… Jsem z toho fakt jelen..
Ahojky Delfínku, jakpak je dneska? Už jsi se rozhodla,který budeš mít zvířátko?
Ještě, že existuje emimino a já vás můžu číst, strašně mi to pomáhá. Když nemůžu já, tak aspoň držet palečky ostatním. Jsme vždycky tak šťastná, když někdo otěhotní nebo se narodí mimi
![]()
Miso ted to neber nejak zle,vis ze jsem ti nikdy nerekla nic spatnyho..ale ja uz bych te asi nakopala..holka jak dlouho to resis??? to te to jeste netrklo..ten tvuj asi nebude ten pravej kdyz sama o nem pochybujes a chodis se sem sverovat a vypovidat..ten PRAVEJ se pozna tak ze proti nemu nemas zadny namitky,nehledas utechu jinde,jdete spolu spolecnym zivotem,plnite si prani a respektujete..a nejakej barak??? ten taky muzete stavet x let..pak bude chtit k baraku bazen,pak garaz atd..a ty furt budes cekat jak trdlo..a myslim si ze tehotna muzes bejt i pri stavbe baraku jako je spousta jinejch holek a hned ja ta stavba veselejsi..a uz muzete delat pokojick atd..TEN TVUJ PROSTE ZAJEM NEMA A Z TOHO CO PISES TO VIDIM VIC A VIC..A SAMA VIDIS ZE TE TO DONUTILO JIT AZ K JASNOVIDCE..TAKZE BUD SI NECH PORADIT A ZACNI ZNOVA NEBO TU SED DALSI MESIC A FNUKEJ.
jejda, tak to bylo krutě upřímný… Ale bohužel pravdivý! Každopádně musíš vědět sama, jestli je to „dokud Vás smrt nerozdělí“ Ještě pořád není pozdě začít od začátku s jiným, tebe milujícím a rodinu chtějícím chlapem.
Ale je to jenom na tobě. Nejspíš se teď jenom utvrzuješ v tom, co už víš, ale rozhodnout se musíš sama!
Jinak sorry, že jsem Vám sem vlezla ![]()
Sandul, mrzí mě, že tě takhle rozčiluju, ale pořád tak nějak doufám, že se rozhoupe… Letos v létě mi bude 24, tak uvidím… Nechci hned házet flintu do žita.
Jinak je všechno super.
Jsem holt moc natvrdlá a musim si asi nabít čumák, aby mi něco docvaklo ![]()
Miso precti si prisvevky od vsech holek co ti sem napsali..vic nez pulka by ho kopla do prdele..a 24 je uz dost velkej vek na to abys neco zacala resit..jak se svatbou tak s ditetem..kort v dnesni dobe kdyz otehotnet je dosti tezke..A jak ti napsala NAPOLY..vis ze on ten pravej neni a jsen se v tom ujistujes..vic uz ti fakt poradit nedokazem..chces slyset rady,ale nedas na ne..pak je to holt s tebou tezky.
Míšo ptáš se, jak se pozná ten pravý. Kdysi bych ti řekla nevím a doufám, že tenhleten je ten pravý. Teď vím, že ho poznám. Od první chvíle, ať jsem byla namalovaná a odpočatá nebo protivná, napuchlá a rozbolavělá, choval se ke mě stejně hezky, byl na mě hrdý, chválil mě, všem říkal, jak je rád, že mě má a choval se ke mě s úctou, chtěl znát můj názor, řešil se mnou všechno důležité a vždy se dotazoval, jestli jeho rozhodnutí mě nějak nezlobí, neprovokuje nebo nemrzí. Za všech okolností se mě snaží pomáhat, podporovat a jeho bolesti a moje bolesti nebo starosti jsou i jeho. A vím, že ať se stane cokoli, oba uděláme všechno pro to, aby ten druhý byl šťastný, spokojený a žilo se nám spolu pěkně. A čím déle jsme spolu, tím víc vidím, že se oba snažíme, aby nám spolu bylo čím dál tím líp a abysme se povzbuzovali ve všem, co je pro nás důležité.
janine24 píše:
Míšo ptáš se, jak se pozná ten pravý. Kdysi bych ti řekla nevím a doufám, že tenhleten je ten pravý. Teď vím, že ho poznám. Od první chvíle, ať jsem byla namalovaná a odpočatá nebo protivná, napuchlá a rozbolavělá, choval se ke mě stejně hezky, byl na mě hrdý, chválil mě, všem říkal, jak je rád, že mě má a choval se ke mě s úctou, chtěl znát můj názor, řešil se mnou všechno důležité a vždy se dotazoval, jestli jeho rozhodnutí mě nějak nezlobí, neprovokuje nebo nemrzí. Za všech okolností se mě snaží pomáhat, podporovat a jeho bolesti a moje bolesti nebo starosti jsou i jeho. A vím, že ať se stane cokoli, oba uděláme všechno pro to, aby ten druhý byl šťastný, spokojený a žilo se nám spolu pěkně. A čím déle jsme spolu, tím víc vidím, že se oba snažíme, aby nám spolu bylo čím dál tím líp a abysme se povzbuzovali ve všem, co je pro nás důležité.
Jani naprosto krasne recene a je to pravda..TAKHLE MISO VYPADA TEN PRAVEJ..I JA HO MAM DOMA..A JE TO OPRAVDU KRASA..ale ten tvuj to teda rozhodne neni..takze bud dal trp a fnukej jak uz jsem rekla nebo zacni menit a hledat toho pravyho a ver ze opravdu prijde a bude to ON..
MisaJelen:já bych to zase až tak špatně neviděla, tak jako to píšou ostatní. Jsi ještě hodně mladá na to, aby jsi mohla počkat než se rozkýve. Třeba na to přijde sám … a přijde s tím za tebou… Buď bych mu to řekla narovinu, co si myslím anebo bych mu dala ultimátum např. 1/2 roku, aby si rozmyslel co chce, že ty chceš mimi a pokud on ti ho nemůže dát,tak bohužel budeš muset jít za někým, kdo ti ty děti dá. Holky tě tady zbytečně odrazují, ale já jsem na něčem podobném jako ty, takže tě chápu.Až v tom rozdílu, že přítel se chce zachvilku se mnou stěhovat a pak slíbil, že by snad mohlo být nějaké mimi, že se při stavbě domu toho moc stíhat nedá, natož tak svatba. Je pravdou, že jsem mu hromadu věcí pomáhala na stavbě, takže si nedovedu představit, když bych byla těhulka. Ale strašně bych si to přála, a přála jsem si to už 2 roky zpátky. MisaJelen: nedělej z toho takovou vědu - já jsem o několik let starší jako ty. Začni se třeba věnovat něčemu jinému a zkus nemyslet aspon chvilku na mimíska.
Ahoj holky,
tak to zvířátko fakt nevím! O víkendu jsme měli jet do města, kde je i zverimex, ale prý má pršet..tak asi spíš skončím na bazéně.
Jak vidím, tak se pořád trápíte a trápíte..
Já jsem si dala pauzu a celý den jsem dělala věci co mě bavily, a ani jsem nemyslela na to, že to asi i po páte s tím uměým oplodněním nevyjde…no..vždyt si říkám, že v září půjdu na svou první in vitro a ta určitě vyjde..a když ne, tak zkusíme sperma dárce, atd atd…koneckonců miminko jednou bude…
mějte se!
ahoj,
DELfín
ahoj holky, omlouvam se, ze vam sem lezu, ale proste me to tady zaujalo, no vlastne tak Sandulo tebe bych potrebovala mit blizko u sebe, neeeeee jako ted to myslim vazne, vubec v tom nehledej zadnou ironii ani nic jinyho, vis potrebovala bych aby mi to nekdo rekl, tak jak to tady rikas ty, jeste jednou pisu, ze to myslim vazne a uprimne, vis jak taky zila s jednim 12 let, no zila, je pravda ze teda nemel problem si me vzit, ale to je snad jedinej problem kterej nemel k diteti se taky nemel, no ale proste kdyz jsem po 12 letech prestala brat HAK, tak to neresil, no zacal to resit po svem az po narozeni miminka, a to tak ze mu bylo sumak a ja vlastne taky, vis kdybych mela na blizku nekoho jako jsi ty, kdo by me proste nakopal do prdele mohla jsem dnes zit jiny zivot ja i moje miminko a vlastne abych byla uprimna potrebovala bych nakopat do prdele jeste dneska pac to nejak kousu porad, proste ten impuls abych to konecne dokazala ukoncit na dobro mi proste chybi, nikoho nemam takze ani nikoho kdo by me nakopal..... no je to jak na houpacce, proste kdyz se nastvu a rozhodnu je jak berenek vsechno bude jiny atd. a jakmile povolim je to zase ve starych kolejich................ no jsem z toho sama spatna, ale holky co tady pisete s tim ditetem je ten krok daleko horsi, to mi verte a verte peprnym slovum Sanduly vi co rika, neztracejte cas, nikdo to totiz lepsi nebude to mi verte .......................
Ahojte, mam taky prispevek…ja byla s ex 9 let…posledni 2 roky jsme byli manzele…meli jsme se moc radi, ale splaceli jsme barak, uver, staveli a on navic makal v laboratori a vydelaval min penez nez ja…strasne chtel deti, ke konci uz tak, ze mu bylo jedno, ze ja nechci, oddalovala jsem to jak jsem mohla.....zmenila jsem praci, dostala se do chlapskeho kolektivu, zmenila jsem se i ja…nazory, cile…atd…zacala jsem kourit, coz uz vubec nedokazal prenest pres srdce a skoncilo to rozvodem…zili jsme totiz nakonec vedle sebe ne spolu…ale nebyli jsme na sebe zli..to vubec ne..ale ja uz s nim nechtela zit…bylo mi 27 a proc zit s nekym jen proto, aby nebyl sam a je mi ho lito?ted mam 9 mesicu noveho partnera a od zacatku jsem vedela, ze tohle je ON-ten pravy…a nyni jsem mozna mesic tehotna…a stastna…takze - nikdy neni pozde ukoncit trapeni a zacit znovu!!!!chce to ale hodne odvahy…drzim palce!!
no prave ale kde tu odvahu vzit kdyz jsi s nekym tolik let a jeste je tam treba dite no to je mazec
Anonymni píše:
ahoj holky, omlouvam se, ze vam sem lezu, ale proste me to tady zaujalo, no vlastne tak Sandulo tebe bych potrebovala mit blizko u sebe, neeeeee jako ted to myslim vazne, vubec v tom nehledej zadnou ironii ani nic jinyho, vis potrebovala bych aby mi to nekdo rekl, tak jak to tady rikas ty, jeste jednou pisu, ze to myslim vazne a uprimne, vis jak taky zila s jednim 12 let, no zila, je pravda ze teda nemel problem si me vzit, ale to je snad jedinej problem kterej nemel k diteti se taky nemel, no ale proste kdyz jsem po 12 letech prestala brat HAK, tak to neresil, no zacal to resit po svem az po narozeni miminka, a to tak ze mu bylo sumak a ja vlastne taky, vis kdybych mela na blizku nekoho jako jsi ty, kdo by me proste nakopal do prdele mohla jsem dnes zit jiny zivot ja i moje miminko a vlastne abych byla uprimna potrebovala bych nakopat do prdele jeste dneska pac to nejak kousu porad, proste ten impuls abych to konecne dokazala ukoncit na dobro mi proste chybi, nikoho nemam takze ani nikoho kdo by me nakopal..... no je to jak na houpacce, proste kdyz se nastvu a rozhodnu je jak berenek vsechno bude jiny atd. a jakmile povolim je to zase ve starych kolejich................ no jsem z toho sama spatna, ale holky co tady pisete s tim ditetem je ten krok daleko horsi, to mi verte a verte peprnym slovum Sanduly vi co rika, neztracejte cas, nikdo to totiz lepsi nebude to mi verte .......................
Jsem rada ze drzis pri me,ale abych ti pravdu rekla,to ze jsem tak takova za to muze prave ten muj ex..ten co na me kaslal plnejma douskama..dokonce abych pravdu rekla tak sem tam padla i nejaka ta facka..ale budiz..ALE HLAVNE ME HODNE POMOHLI MOJE RODICE..DO DNESKA SI PAMATUJU JEJICH SLOVA..SANDRO MYME TE RADI A JE TO JEN A JEN TVUJ ZIVOT,ALE ZAMYSLI SI JESTLI TO MA CENU,UTEC DRIV NEZ BUDE POZDE,LEPSI JE SE TRAPIT TED SAMOTNA NEZ PAK SEDET DOMA SAMA S DITETEM..a to me holky nakoplo..zjistila jsem ze oni maji vlastne pravdumnavic kdyz jsem videla rodinu myho ex,zadny poradny manzelstvi,deti vychovavala babicka a oni si i dneska v poho drandi na motorkach a zijou si svuj zivot a ostatni je nezajma..takze jsem sbalila par svestek (no par,zabralo to celou cestu az k sousedum
) a zmizla..a doma rvala a rvala az jsem se z toho vyrvala..a dneska mam toho nejuzasnejsiho chlapa pod sluncem (moc te miluju Tiborku) a vim ze on je ten PRAVEJ..Tobe anonymni drzim strasne moc pesticky a pokud mas trochu financi a sil..seber sebe a dite a jdi bydlet do svyho a ver ze i tobe se ten pravej objevi..je spousta chlapu co si prejou dite nebo jim partnercino dite nevadi..a ja uz jsem dneska poznala ze nikdy neni pozde odejit..MOC VAM VSEM DRZIM PALCE.
Ahoj Sandulo diky za odpoved, ja uz ale spis potrebuju nakopat p.......... nic jineho nepomuze, vis ono je to tak ze jsem na materske a bydlim ve svem to jo ale silu na to abych nekoho vyhazovala fakt nemam, a ver mi ze kdybych mela rodice a bydleli by jinde tak uz tam davno u nich sem, mam sourozence ale tenvztah se mi taky bohuzel nepovedl a jednoho rodice ktery je na tom zdrav. spatne tak nemuzu pridelavat starosti placam se v tom od desiti k peti, navim mimi uz povyrostlo mluvi a tatinek je moooooooc oblibeny miluje ho no proste nakopat do pr............ no co ty na to, udelala jsi to nejspravnejsi co jsi mohla a ty holky co tady pisou a vubec premysli o tom ze by se mohl zmenit nebo jak to zaridit a mit s nim dite, noooooooo holky neblaznete......
Anonymni..tak ty to mas opravu tezky..ale ja bych se snim asi zkusila domluvit..proste mu rict,ze vidi sam ze to neklape,a ze mu das navrh,jelikoz je to tvuj byt,ze bud odejde on,s tim ze vas muze kdykoliv navstivit a nebo si pujcit mimco,nebo to ze te vyplati a odejdes ty a najdes si jinej byt..a uvidis jak se zachova..bud ho to k necemu donuti nebo na to pristoupi a pak se casem uvidi jestli mu chybis nebo ne..a kdyz ne tak mas aspon volnou ruku k tomu aby sis nekoho nasla..a nebo si dej inzerat a zacni se seznamovat..treba najdes toho pravyho a on si vas vezme k sobe..coz by bylo uplne nadherny..hlavne jen nesed a necekej..SEZNAMUJ SE!!!
A ktem ostatnim holkam co tady doufaji ze se zmeni..NEZMENI a pokud jste tady a pisete o NEM tak to vite sami moc dobre..ale komu neni rady tomu neni pomoci.